Search

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τη φοιτήτρια που ξυλοκοπήθηκε από συμφοιτήτριες της στην Κομοτηνή

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Ιουνίου η φοιτήτρια των ΤΕΦΑΑ κ. Σταματία Παππά η οποία θα διερευνηθεί μαζί με την προηγούμενη καταγγελία της για ξυλοδαρμό από συμφοιτήτριές της, η οποία βρίσκεται στην ανακριτική διαδικασία.

Η φοιτήτρια δήλωσε πως το περιστατικό έλαβε χώρα στις 26 Απριλίου κατά την διάρκεια πρόβας παραδοσιακών χορών στο αμφιθέατρο της Σχολής, μετά από παρατήρηση για τα νύχια της, και όταν ζήτησε το λόγο για αυτή την παρατήρηση, δήλωσε πως την έσπρωξαν, την έριξαν στο πάτωμα και την κλώτσησαν επανειλημμένα.

Κατήγγειλε τον εκφοβισμό που δέχτηκε και τον άγριο ξυλοδαρμό σε καθηγητή, όμως διατείνεται πως αγνοήθηκε, για αυτό και κατατέθηκε η μήνυση αυτή, ώστε να διερευνηθούν πιο ενδελεχώς όλες οι πτυχές της υπόθεσης.

Να σημειωθεί πως μετά την υποβολή της μήνυσης η φοιτήτρια και ο δικηγόρος της κ. Πέτρος Μαντούβαλος επισκέφθηκαν τον Πρύτανη του ΔΠΘ, κ. Αθανάσιο Καραμπίνη, ο οποίος να υπενθυμίσουμε έχει ήδη δώσει εντολή να διενεργηθεί ΕΔΕ για το θέμα στην κοσμήτορα της Σχολής κ. Μαρία Μιχαλοπούλου.

Για άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας μιλά ο δικηγόρος της φοιτήτριας

Για ένα εξαιρετικά βίαιο γεγονός εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας έκανε λόγο ο δικηγόρος της μηνύουσας κ. Πέτρος Μαντούβαλος, ο οποίος τόνισε πως μετά τους τραυματισμού της φοιτήτριας ακολούθησε απρεπέστατη διαρκής συμπεριφορά από τις συμφοιτήτριές της, ενώ θεωρεί πως συγχρόνως θα πρέπει να διερευνηθεί πώς η κοινότητα αντέδρασε με τους καθηγητές και όλους όσους το γνώριζαν, ώστε να μην βγει προς τα έξω και γιατί δεν διερευνήθηκε και τελικά τι έγινε από το πανεπιστήμιο.

Ο κ. Μαντούβαλος εξήρε τη συμπεριφορά του Πρύτανη του ΔΠΘ κ. Αθανάσιου Καραμπίνη, την οποία χαρακτήρισε «πατρική» απέναντι στη φοιτήτρια, τόνισε όμως πως σε ό,τι αφορά τις παραλείψεις και τις ενέργειες καθηγητού ή καθηγητών, θα διερευνηθεί με την μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε.

«Στην Ελλάδα του 2017 είναι αδιανόητο οι γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους να μπαίνουν στα πανεπιστήμια, και να τα βρίσκουν τραυματισμένα, με προβλήματα, με ψυχιατρική και ψυχολογική υποστήριξη και τραυματισμούς που διαπιστώνονται και από τα χαρτιά του νοσοκομείου και τα έγγραφα της ιατροδικαστικής έκθεσης» σημείωσε χαρακτηριστικά, διατεινόμενος πως το bullying, δηλαδή η ψυχολογική και η σωματική βία που θεωρεί πως φάνηκε στο ΤΕΦΑΑ, σε συνδυασμό με την απομόνωση της φοιτήτριας, πρέπει να διερευνηθεί, ώστε να μην ξανασυμβεί.

«Εδώ έγινε μια άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας τεράστια σε μια φοιτήτρια. Η κάθε οικογένεια, με τις δύσκολες οικονομικές δυνατότητες, δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία ούτε για να ενταχτούν σε ομάδες, ούτε για να γίνουν μανεκέν και φωτομοντέλα, ούτε για να μπαίνει κάποιος σε μια ομάδα με στοιχεία και αναλογίες μοντέλου, ή μετρήσεις ύψους, βάρους και λοιπών στοιχείων που δεν αρμόζουν στην φοιτητική κοινότητα» σημείωσε, επισημαίνοντας πως για αυτό το λόγο βρέθηκαν στα δικαστήρια της Κομοτηνής, για να ερευνηθεί προς κάθε κατεύθυνση το φαινόμενο αυτό, για να τιμωρηθεί και να μην ξανασυμβεί.

Καταγγελία για σωματική και ψυχολογική βία

Από την πλευρά της η κ. Παππά δήλωσε πως στις 26 Απριλίου, καθώς τελείωνε η πρόβα των ΤΕΦΑΑ, την έπιασε η πρώτη φοιτήτρια που της είπε πως δεν κάνει να βάφει τα νύχια της και να χορεύει με τα νύχια της όπως είναι, λέγοντάς της να τα κόψει.

Η ίδια απάντησε ότι έχει και καθηγητή για να της κάνει αυτές τις παρατηρήσεις, και στη συνέχεια οι φοιτήτριες -κατά των οποίων στρέφεται η μήνυση- την έσπρωξαν, έπεσε κάτω και στη συνέχεια την χτυπούσαν με κλωτσιές, και μετά έφυγαν, ενώ αυτή ήταν αναίσθητη.

Όταν συνήλθε κάλεσε το ασθενοφόρο το οποίο την μετέφερε στο Τμήμα Εκτάκτων Περιστατικών του Σισμανόγλειου, όπου, όπως δηλώνει, είχε επίσκεψη από καθηγητή της, για να την ρωτήσει αν όλα είναι καλά, και φέρεται, σύμφωνα με την ίδια, να της είπε «πρόσεξε να μην βγούμε στα μανταλάκια», με την προτροπή να μην αναφέρει το συμβάν πουθενά, κάτι που σύμφωνα με την ίδια έκανε και τις υπόλοιπες ημέρες που ήταν στο νοσοκομείο.

Με την έξοδό της από το Νοσοκομείο, σημείωσε, ειδοποίησε την Κοσμήτορα της σχολής, που όπως ανέφερε δεν γνώριζε το περιστατικό και είπε πως θα μιλήσει στον καθηγητή, ενώ με την επιστροφή της στην σχολή κατήγγειλε ότι αφενός ήταν θύμα βίας, κοροϊδίας και εξύβρισης, αλλά και δεν βρήκε στήριξη από τον καθηγητή της.

Ερωτηθείσα για την σχέση της με τις κατηγορούμενες, σημείωσε πως δεν είχε κάτι προσωπικό με αυτές, ενώ όταν γύρισε στη σχολή, δήλωσε πως οι περισσότεροι μέσα στη σχολή δεν ήξεραν τι είχε συμβεί, ενώ δήλωσε πως έμαθε κατόπιν πως σε κάποιους είχαν πει να μην δώσουν έκταση στο περιστατικό.

Πηγή: paratiritis-news.gr

Share it