Search

Μήνυμα των FIFA και UEFA προς Ενώσεις: «Αλλαγές όπως τις θέλουμε, αλλιώς έχουμε τον τρόπο»!

Στις συναντήσεις των FIFA / UEFA με τις Ενώσεις τέθηκε ξανά το ξεκάθαρο πλάνο και χρονοδιάγραμμα που υπάρχει για την Ελλάδα αλλά και η πιθανότητα GREXIT. Σε ανοιχτή γραμμή με Βασιλειάδη οι Ενώσεις

Οι επαφές των FIFA / UEFA με τις Ενώσεις διήρκησαν περίπου 3 ώρες στο Caravel. Οι διεθνείς Ομοσπονδίες εκπροσωπήθηκαν με τον Σέρβο Λάκοβιτς, τον Ελληνοιταλό Ρηγόπουλο αλλά και δύο παράγοντες από Μάλτα και Γεωργία.

Το… μήνυμά τους προς τους εκπροσώπους των Ενώσεων ήταν πως «θα γίνουν οι αλλαγές όπως τις θέλουμε, αλλιώς έχουμε τον τρόπο να τις περάσουμε. Θα γίνουν όλα όσα πρέπει αλλιώς θα έχετε ξανά μεγάλο πρόβλημα (σ.σ. υπονοώντας GREXIT)». Στις συζητήσεις με τις Ενώσεις εκπροσωπήθηκε ανάμεσα στα άλλα και η ΕΠΣ Ηρακλείου με τον κ. Τζώρτζογλου. Η ατζέντα περιλάμβανε αρκετά θέματα και οι συζητήσεις κράτησαν περίπου 3 ώρες.

Τέθηκαν επί τάπητος οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο καταστατικό, η ανάγκη για πιο μικρό συμβούλιο στην ΕΠΟ και πιο μικρή Γ.Σ. σε αριθμό. Θέλουν ακόμα και πιο μικρή Εκτελεστική Επιτροπή. Να υπάρχει ένας εκπρόσωπος από κάθε Ένωση, με τις Ενώσεις να ζητούν τρεις και ένας από κάθε ΠΑΕ.

Για το κομμάτι της διαιτησίας οι FIFA / UEFA επισήμαναν ότι δεν θα υπάρξουν πολύ μεγάλες αλλαγές. Οι εκλογές της ΕΠΟ θα πάνε με το ισχύον σύστημα και οι FIFA / UEFA έχουν την δέσμευση του Βασιλειάδη πως εφόσον περάσουν οι αλλαγές που απαιτούνται στην κατασταστική Γ.Σ. της ΕΠΟ στις 30 Ιουνίου θα επέλθει άμεσα και η αλλαγή του Νόμου για να δρομολογηθούν εκλογές.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης που θα οριστεί θα υπάρχει για το κομμάτι της ΕΠΟ και της διαιτησίας και είναι προφανές πως οι FIFA / UEFA θα έχουν την εποπτεία στην ελληνική Ομοσπονδία και μετά τις εκλογές. Η Μεικτή Επιτροπή Επαγγελματικού Πρωταθλήματος – που έπεσε επίσης στο τραπέζι – θα είναι εκείνη που θα γνωμοδοτεί για θέματα επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην ΕΠΟ. Θα έχει συμβουλευτικό και γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

Καταργούνται περίπου 10 Επιτροπές όπως του Ευ αγωνίζεσθαι και της Στρατηγικής Ανάπτυξης ποδοσφαίρου. Οι τελικές αντιπροτάσεις των Ενώσεων θα σταλούν μέχρι την Δευτέρα. Εκ μέρους των FIFA και UEFA παραδέχθηκαν στις επαφές με τις Ενώσεις πως υπάρχουν προβλήματα με διαιτησία και Κυβέρνηση και άλλα θέματα και πως θα τα δουν όλα ξανά άμεσα.

Νέα επαφή Ενώσεων με Βασιλειάδη
Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες έγινε νέα επαφή εκπροσώπων των Ενώσεων με την πλευρά Βασιλειάδη. Συζητήθηκαν εκ νέου όλα τα απαραίτητα θέματα και όλα όσα αφορούν στις Ενώσεις και το κομμάτι της ΕΠΟ αλλά και τις εκλογές και τις αλλαγές που πρέπει να κάνει η Πολιτεία.

Share it