Search

Πήγε για ψήσιμο στην εξοχή και προκάλεσε πυρκαγιά ένας 36χρονος στην Αλεξανδρούπολη!

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε χθες ένας 36χρονος άνδρας από την Αλεξανδρούπολη, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια, αφού προκάλεσε πυρκαγιά. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από την υπαίθρια ψησταριά που έστησε ο συγκεκριμένος και ευτυχώς αντιμετωπίστηκε γρήγορα.

Ο 36χρονος, πάντως θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου και με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, η Πυροσβεστική εξέδωσε δελτίο τύπου:

Με αφορμή την σύλληψη χθες, στα πλαίσια του αυτοφώρου, του 36χρονου ημεδαπού Κ.Δ. του Σ., στην περιοχή Κρύα Βρύση του δήμου Αλεξανδρούπολης, για εμπρησμό από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση στις 18:50 της 03/06/2017, συνεπεία χρήσης υπαίθριας ψησταριάς με κάρβουνα, ενημερώνουμε το κοινό ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κατά την αντιπυρική περίοδο η εν λόγω δραστηριότητα, από την οποία πέρα από την ζημιά που θα προκαλέσει θα προκύψουν και σοβαρές ποινικές ευθύνες για τον υπαίτιο.

Ειδικότερα:

α) Υπενθυμίζεται ότι κατά τους θερινούς μήνες δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές εντός των δασών ή σε χώρους όπου υπάρχουν ξερά χόρτα και κλαδιά.

β) Η πρόκληση πυρκαγιάς αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται σύμφωνα με τα άρθρα 264, 265 και 266 του Ποινικού Κώδικα.

Share it