Search

Κρίστο Τελκίνσκι και με τη βούλα στην ΑΕ Διδυμοτείχου!

Νέος προπονητής της Αθλητικής Ένωσης Διδυμοτείχου είναι και επίσημα ο Κρίστο Τελκίνσκι.

Όπως είχε δηλώσει ήδη από χθες το απόγευμα αποκλειστικά στο SportsAddict (θυμηθείτε εδώ) ο Βούλγαρος τεχνικός, οι συζητήσεις με την νταμπλούχο Έβρου ήταν σε πολύ καλό δρόμο και πράγματι λίγες ώρες μετά η ΑΕΔ ανακοίνωσε μέσα από τη σελίδα του facebook της τη συμφωνία.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Η ομάδα μας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον 38χρονο (7/7/79) Βούλγαρο προπονητή Κο Hristo Telkiyski (Κρίστο Τελκισκι).

Ο Κος Τελκινσκι είναι άριστος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας καθώς υπήρξε επι πολλά συναπτά έτη ποδοσφαιριστής σε ελληνικές ομάδες της SUPERLEAGUE καθώς και της Football league,είναι κάτοχος UEFA Β´ και βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης του σε UEFA Ά.

Τον καλοσωριζουμε στην ομάδα μας και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο αυτό έργο που αναλαμβάνει να οδηγήσει σε επιτυχίες την ομάδα μας στην Γ´εθνικη κατηγορία.

Ένα σύντομο βιογραφικό του Κου Τελκισκι:

Ημερ. γέννηση :7 Ιουλίου 1979
Τόπος γέννησης :Φιλιππούπολη

Την επαγγελματική ποδοσφαιρική του καριέρα ξεκίνησε το 1997 στην Λοκομοτίβ Πλόβντιβ.

Ντεμπούτο στην A PFG έκανε στις 9 Νοεμβρίου του 1997, στην εντός έδρας ήττα με 0-5 από τη Λέφσκι Σόφιας.

Με την Λοκομοτίβ αγωνίστηκε μέχρι το 2002 και συνολικά έκανε 61 εμφανίσεις.

Το 2002 ήρθε στην Ελλάδα, για τον ΠΑΣ Γιάννενα, με τον οποίο αγωνίστηκε για ένα χρόνο στην Α’ Εθνική, την περίοδο 2002-2003.

Την επόμενη χρονιά μεταπήδησε στον Ακράτητο και στην συνέχεια στην Καλλιθέα, στην οποία αγωνίστηκε μέχρι τον Ιανουάριο του 2006, όταν και αναχώρησε για την Παναχαϊκή στην οποία αγωνίστηκε προσωρινά.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους για την Προοδευτική και την επόμενη χρονιά μετακόμισε στην Κύπρο για την Πάφο.

Επέστρεψε άμεσα στην Ελλάδα για τον Φωστήρα, με τον οποίο αγωνίστηκε ένα χρόνο.

Από το καλοκαίρι του 2009 αγωνίζεται με τη φανέλα των Τρικάλων και το καλοκαίρι του 2011 αποκτήθηκε απο τον Ηρακλή Ψαχνών, στον οποίο αγωνίστηκε προσωρινά, όταν τον Ιανουάριο του 2012 επέστρεψε στην πατρίδα του για την Μπότεφ Πλόβντιβ. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους αναχώρησε για την ΦΚ Ρακόφσκι.

Σαν προπονητής εργαζόταν επι 5 χρόνια στην Κ17 της Botef Plovdiv την οποία και οδήγησε στο τελικά του πρωταθλήματος όπου και έχασε στα πέναλτι από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Συμμετοχές Sl: 76/2goal
Συμμετοχές FL:67/2 goal»

Share it