Search

Έφερε πίσω την ελπίδα στον Παναθηναϊκό ο Ουζουνίδης…

Παρέλαβε καμμένη γη από τον Ιταλό συνάδελφο του Αντρέα Στραματσόνι και την έκανε να… ανθίσει.

Αυτό έκανε ο Εβρίτης προπονητής Μαρίνος Ουζουνίδης που την 1η Ιουνίου έκλεισε 6 μήνες ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Της ομάδας με την οποία έπαιξε ως ποδοσφαιριστής 5 χρόνια, κατάφερε να πάρει τίτλους και να φτάσει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 1996.

Ο Ουζουνίδης, παρ’ όλο που συνάντησε πολλές δυσκολίες, δεν το έβαλε κάτω. Μαζί με τους άμεσους συνεργάτες του Κόλα, Μαραγκό, Γιάγκου και Γκαλίνοβιτς, αλλά και τον Τεχνικό Διευθυντή Νίκο Λυμπερόπουλο, διόρθωσαν τα κακώς κείμενα και τώρα ετοιμάζουν τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν.

Έδωσε ευκαιρίες σε νέα παιδιά, σε ελληνόπουλα από τις ακαδημίες. Δίνει στην ομάδα χαρακτήρα. Και λέω δίνει και όχι έδωσε γιατί αυτό είναι κάτι που χτίζεται σιγά σιγά. Προσάρμοσε τα πλάνα του στην ομάδα, πράγμα που παραδέχτηκε και ο ίδιος λέγοντας πως έκανε λάθος στην αρχή. Αυτό δεν είναι κάτι που λέει εύκολα ο κάθε προπονητής και έχει να κάνει με την προσωπικότητα του καθενός. Με την προσωπικότητα και το χαρακτήρα έχει να κάνει και η αντιμετώπιση προς την διαιτησία. Δεν θέλει να μιλάει για αυτό και το πέρασε και στους παίκτες του.

Το σημαντικότερο που κατάφερε όμως ο Αλεξανδρουπολίτης τεχνικός, πέρα από τα παραπάνω και τα θέματα που αφορούν το αγωνιστικό καθαρά κομμάτι, είναι ότι μπόρεσε και συσπείρωσε ξανά τους παίκτες του «τριφυλλιού». Τους έκανε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, τους έκανε να ξανά θυμηθούν τι σημαίνουν οι λέξεις μαχητικότητα και πάθος, πως είναι να παίζεις για την ομάδα και να παλέυεις μέχρι τέλους.

Δεν ήταν όμως μόνο οι παίκτες που συσπειρώθηκαν ξανά, αλλά και ο κόσμος των «πράσινων». Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού που έχουν γνωρίσει αρκετές απογοητεύσεις και πίκρες τα τελευταία χρόνια, τώρα βλέπουν ένα φως στο τούνελ χάρη στον Ουζουνίδη.

Όλοι έχουν και πάλι πίσω την ελπίδα τους. Γιατί αυτό είναι που έφερε στον Παναθηναϊκό ο Ουζουνίδης. Την ελπίδα…

 

Share it