Search

Σαν σήμερα πριν 3 χρόνια ο Εθνικός Αλεξ/πολης πανηγύριζε την άνοδο στη Γ’ Εθνική!

Ήταν 3 Ιουνίου του 2014 όταν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ανέβηκε για πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του ’90.

Ο Εθνικός εκείνη τη μέρα επικράτησε 6-0 του Κεραυνού Πέρνης στα μπαράζ και πανηγύρισε την άνοδο στη Γ’ Εθνική της σεζόν 2014/15. Δύο μέρες νωρίτερα είχε νικήσει 1-0 τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου με γκολ του Κυριζάκη και είχε σφραγίσει την άνοδο.

Για να φτάσει όμως να παίξει στα μπαράζ είχε κατακτήσει νωρίτερα το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου, ενώ παράλληλα είχε κάνει και το ντάμπ με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Προπονητής εκείνης της ομάδας ήταν ο Βασίλης Τσιομλεκίδης, ενώ κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές ήταν οι Γιάννης Φυσέκης, Άρθουρ Αμπραχαμιάν, Γιώργος Κυριζάκης, Μιχάλης Φλώρος, Χρήστος Δούπας, Σεργκέι Αγκελακάκης, Νίκος Θάνος, Αντώνης Τσικάκης. Πολλοί απ’ αυτούς παρέμειναν στην ομάδα και τη νέα σεζόν που βρέθηκε στη Γ’ Εθνική, σε αντίθεση με τον προπονητή που αντικαταστάθηκε από το Νίκο Ουσταμπασίδη.

Η πρώτη χρονιά του Εθνικού στη Γ’ Εθνική ήταν εξαιρετική και αν ήταν πιο σταθερός θα μπορούσε να τερματίσει ακόμα και στην πρώτη 5άδα. Τελικά οι Εβρίτες κατέλαβαν την 11η θέση με 8 νίκες, 11 ισοπαλίες και 11 ήττες. Η δεύτερη χρονιά δεν ήταν το ίδιο καλή. Έγιναν πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό, αλλά και στους προπονητές με αποτέλεσμα η θρακιώτικη ομάδα να χάσει τον χαρακτήρα της και τελικά να υποβιβαστεί αφού τερμάτισε 15η.

Σήμερα ο Εθνικός βρίσκεται στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου. Η 1η του σεζόν σε αυτήν μετά τον υποβιβασμό από τη Γ’ Εθνική ήταν πολύ δύσκολη και ήταν μία μεταβατική περίοδος για όλους. Δόθηκε μεγάλη βάση στο κομμάτι των ακαδημιών, κομμάτι στο οποίο είχε χαθεί αρκετό έδαφος τα τελευταία χρόνια. Με τον Σάκη Παπαράδη να επιστρέφει στο τιμόνι της ομάδας και με άξιους συνεργάτες να τον περιβάλουν ο Εθνικός έπαιξε με πολλά νέα παιδιά και παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάποιο τίτλο κέρδισε τις εντυπώσεις και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Κατέλαβε την 5η θέση συγκεντρώνοντας 28 βαθμούς.

Την μεγάλη αυτή ημέρα της ανόδου θυμήθηκαν με ανάρτηση τους στο facebook και οι Φίλοι Ποδοσφαίρου Εθνικού Αλεξανδρούπολης:

Όπως λοιπόν σχολιάζουν και οι φίλοι του Εθνικού, ελπίδα όλων είναι να ξανά δούμε τα επόμενα χρόνια την ομάδα της Αλεξανδρούπολης στη Γ’ Εθνική και γιατί όχι ακόμα ψηλότερα…

Δείτε φάσεις και γκολ από το τελευταίο ματς των μπαράζ με τον Κεραυνό Πέρνης:

* Η φωτογραφία και το βίντεο είναι της Γιώτας Τσικάκη, συνεργάτιδας του SportsAddict. 

Share it