Search

Οι κορυφαίοι της ποδηλασίας έρχονται στην Ξάνθη! Η συνέντευξη τύπου ενόψει του Πανελλήνιου(+photos)

Στην ευρύτερη περιοχή του Νομού  Ξάνθης θα διεξαχθεί το τριήμερο 23-25 Ιουνίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας, με τους συντελεστές της μεγάλης αυτής διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί στην Θράκη να παραχωρούν συνέντευξη τύπου δίνοντας τα πρώτα στοιχεία και πληροφορίες για τη διοργάνωση

Τις πρώτες πληροφορίες και παραμέτρους του μεγάλου ποδηλατικού αγώνα που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 23-25 Ιουνίου στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, παρέθεσαν οι διοργανωτές και εμπλεκόμενοι φορείς στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης.

Πρόκειται για τον Πανελλήνιο Ποδηλατικό Αγώνα Δρόμου Ανδρών – Γυναικών που θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με συνδιοργανωτές τον ξανθιώτικο σύλλογο “Πήγασος”, την Περιφέρεια ΑΜΘ (Αντιπεριφέρεια Ξάνθης), και τους Δήμους Ξάνθης, Αβδήρων και Τοπείρου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Παναγιώτης Πριστούρης , ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης Παύλος Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, η Αντιδήμαρχος σε θέαμτα αθλητισμού του Δήμου Ξάνθης  Αλεξία Γκιρτζίκη, ο κ. Κιατίπης εκπροσωπώντας το Δήμο Τοπείρου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μωραΐτης, ο πρόεδρος του ¨Πήγασου”  Αφεντούλης Τσακιρίδης με μέλη του ΔΣ και αθλητές του συλλόγου, αλλά και εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων και εθελοντικών ομάδων που θα βοηθήσουν στη διεξαγωγή του αγώνα.

Ανοίγοντας τη συν. τύπου ο κ. Ζαγναφέρης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τόνισε πως η Περιφέρεια, βρίσκεται κοντά και στηρίζει τέτοιου είδους εκδηλώσεις και αγώνες που μπορούν να βοηθήσουν με πολλούς τρόπους την προβολή του τόπου, ενώ ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της ποδηλατικής Ομοσπονδίας για την επιλογή της Ξάνθης ως πόλη διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Πριστούρης ο οποίος σημείωσε: ” Ο Νομός σας θα υποδεχθεί το σπουδαιότερο γεγονός της ελληνικής ποδηλασίας που γίνεται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία και πιστεύω το ίδιο θα γίνει και εδώ. Καθώς οι αγώνες αποτελούν και κριτήριο πρόκρισης για τις Εθνικές Ομάδες θα πάρουν μέρος σπουδαίοι αθλητές και τα κορυφαία ονόματα στο χώρο της ελληνικής ποδηλασίας”.

Ο κ. Πριστούρης μίλησε επίσης με τα καλύτερα λόγια για τον “Πήγασο” και τη δράση του καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: “Αν και έχει μικρή σχετικά χρονική παρουσία, έχει καταφέρει πάρα πολλά πράγματα και χωρίς τον “Πήγασο” δεν θα κάναμε στην Ξάνθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα”.  Τέλος ο πρόεδρος της ΕΟΠ ευχαρίστησε την Περιφέρεια που θα συνδράμει αναλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων (διαμονής κλπ.) όμως όπως είπε αυτά τα χρήματα θα επιστρέψουν στην πόλη από τον κόσμο που θα βρεθεί εδώ κατά το τριήμερο των αγώνων και θα διανυκτερεύσει, θα φάει, θα επισκεφτεί την πόλη και την αγορά (200 αθλητές, συνοδοί, κριτές, διαιτητές κ.α.).

Το λόγο πήρε επίσης ο κ. Κολλάρος με την ιδιότητα του συγκοινωνιολόγου καθώς ο ίδιος έκανε την κυκλοφοριακή μελέτη της διαδρομής του αγώνα, έτσι ώστε να μην δυσχεραίνει την κίνηση των αυτοκινήτων από τα σημεία που θα περνούν οι ποδηλάτες παρά μόνο για λίγα λεπτά, ενώ αναφέρθηκε και στα όμορφα τοπία και περιοχές που θα διασχίσουν οι συμμετέχοντες ποδηλάτες χαρακτηρίζοντας ως “ειδυλλιακή”  τη διαδρομή του αγώνα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του προέδρου του “Πήγασου”, Αφεντούλη Τσακιρίδη ο οποίος αναφέρθηκε στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα υπάρξουν το τριήμερο του αγώνα, ενώ έκανε μία μίνι παρουσίαση της διαδρομής, τα σημεία και διασταυρώσεις που θα περνούν οι ποδηλάτες των δύο αγώνων (107 και 175χλμ.), που θα διασχίσουν το μεγαλύτερο μέρος των πεδινών και παραθαλάσσιων περιοχών, αλλά και κομμάτι της ορεινής περιοχής, υπογραμμίζοντας ότι στην Ξάνθη πρόκειται να βρεθούν κατά τις παραπάνω ημερομηνίες (23-25 Ιουνίου) εκατοντάδες ποδηλάτες απ΄όλη την Ελλάδα, με τον “Πήγασο”  να έχει την εμπειρία και τις γνώσεις για να ολοκληρώσει με επιτυχία την εκδήλωση. “Μπορούμε να πετύχουμε στη διεξαγωγή του αγώνα και να κάνουμε και το κάτι παραπάνω” είπε χαρακτηριστικά, ευχαριστώντας τους φορείς και εθελοντές που θα βοηθήσουν σε αυτό. Τέλος ο κ. Μωραΐτης του Επιμελητηρίου σχολίασε πως θα πρέπει να στηριχθεί με κάθε θετικό τρόπο η διοργάνωση” .

Σύμφωνα με τους διοργανωτές θα γίνει μια άρτια διοργάνωση σε μια εξαιρετική διαδρομή, που διέρχεται από τις πιο όμορφες περιοχές του Νομού Ξάνθης σε ένα τριήμερο που θα συγκεντρώσει εκατοντάδες αθλητές και φίλους της ποδηλασίας στην Ξάνθη.

Η αφετηρία θα δοθεί από το γήπεδο του ΑΟΞ, όπως και ο τερματισμός και οι συμμετέχοντας θα κατευθυνθούν στην πεδιάδα της Ξάνθης και μέχρι τη Μάνδρα, θα περάσουν από την παραλία της Ξάνθης, τα Άβδηρα, το Άβατο και θα φτάσουν στους Τοξότες. Ο αγώνας των γυναικών θα συνεχίσει στην Ξάνθη ενώ ο αγώνας των ανδρών θα κατευθυνθεί στα Λιβερά, τα Κομνηνά και μέσω της ΕΟ Δράμας-Ξάνθης θα κατευθυνθεί στο ύψωμα με τα μοναστήρια, πριν καταλήξει στο γήπεδο του ΑΟΞ για τον τερματισμό.

Share it