Search

Τα «παράπονα» των μαθητών του 9ου Νηπιαγωγείου άκουσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής

Τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη επισκέφτηκαν την Τρίτη 30 Μαΐου 30 παιδιά από το 9ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους με την αρωγή των γονέων, δίνοντάς του ένα διαφορετικό δώρο, μια αφίσα η οποία δείχνει τις πόλεις με, και χωρίς αυτοκίνητα.

Τα παιδιά ζήτησαν από το Δήμαρχο να φροντίσει να μην παρκάρουν οι μεγάλοι στον ποδηλατόδρομο, του εξήγησαν την αφίσα, αλλά και του ζήτησαν να έχει λιγότερα σκουπίδια στην πόλη.

Τα παιδιά συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Ποδηλατώ – Το περιβάλλον αγαπώ», το οποίο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση γονέων και παιδιών, ώστε να μάθουν να χρησιμοποιούν τον ποδηλατόδρομο, ο οποίος είναι μια πραγματικότητα στην πόλη μας.

Τα παιδιά συμμετείχαν και στις δράσεις του προγράμματος τη Δευτέρα, μετακινούμενα στον ποδηλατόδρομο, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν τους γονείς ώστε όχι απλά να χρησιμοποιούν τον ποδηλατόδρομο, αλλά να τον χρησιμοποιούν σωστά, παίρνοντας παράλληλα μαθήματα ότι το ποδήλατο αποτελεί πηγή ευεξίας, απόλαυσης και άσκησης για όλους.

«Η ιδέα για την επίσκεψη προέκυψε μέσα από τη συζήτηση στις γωνιές ενδιαφέροντος, μιας και τα παιδιά ήθελαν να δώσουν ένα μήνυμα για την καλύτερη χρήση του ποδηλάτου», σημείωσε η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου κ. Ακριβή Βλαχοπούλου.

Παράλληλα κάνοντας μια σύγκριση ανάμεσα στις βρώμικες πόλεις με τα καυσαέρια, και στις καθαρές με τα ποδήλατα, τα παιδιά φιλοτέχνησαν μια αφίσα και πήραν την απόφαση να έρθουν στον Δήμαρχο, ζητώντας του να κάνει κάτι για την καλύτερη χρήση του ποδηλατόδρομου.

«Τα παιδιά μαθαίνουν για τις βιώσιμες πόλεις, χωρίς ρύπανση, μιας και το ποδήλατο δεν αφήνει καυσαέρια, δεν μολύνει το περιβάλλον οπότε είναι εφικτό να το χρησιμοποιήσουμε» εξήγησε κλείνοντας η κ. Βλαχοπούλου.

Πηγή: Paratiritis-new.gr

Share it