Search

Ο χάρτης της νέας Γ’ Εθνικής στον όμιλο των ομάδων της Θράκης! Οι 11 σίγουροι και οι 3 εκκρεμότητες!!!

Με τον Απόλλων Καλαμριάς να στέφεται και μαθηματικά πρωταθλητής του πρώτου ομίλου της Γ’ Εθνικής, μετά και την απόφαση της ΕΠΟ(θυμηθείτε ΕΔΩ), ολοκληρώθηκε και τυπικά η φετινή αγωνιστική χρονιά στην τρίτη τη τάξει Εθνική κατηγορία που τη νέα χρονιά αλλάζει πλήρως εικόνα θυμίζοντας αρκετά την πάλαι ποτέ Δ’ Εθνική.

Βλέπεται όπως είχε οριστεί εξ’ αρχής το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για την περίοδο 2017-2018 θα απαρτίζεται απο 8 ομίλους που θα περιλαμβάνουν ανάλογο αριθμό ομάδα(13 η 14). Συνολικά στο πρωτάθλημα της νέας περιόδου θα μετέχουν 109 ομάδα ενώ όπως έχει γίνει γνωστό το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, την κανονική αλλά και το “ειδικό πρωτάθλημα” που θα μετέχουν οι πρωταθλητές των  8 ομίλων που θα χωριστούν σε δύο ομίλους με τους δύο πρώτους κάθε ομίλου, δηλαδή συνολικά 4, θα προβιβαστούν στην Football League.

Αναμφισβήτητα το πρωτάθλημα δεν θα θυμίζει σε τίποτα ούτε το φετινό αλλά ούτε και των προηγούμενων χρόνων στην Γ΄Εθνική, με τα οικονομικά δεδομένα όλων των ομάδων να “αναγκάζουν” την ΕΠΟ να προχωρήσει στις παρακάτω αλλαγές έτσι ώστε να είναι πιο βιώσιμα τα πρωταθλήματα και να μην έχουμε ομάδες όπως φέτος η ΑΕ Ποντίων Βατόλακκου να αποχωρούν μεσούσης της σαιζόν,

Το πρωτάθλημα της νέας περιόδου όπως τονίσουμε και παραπάνω θα θυμίζει πολύ την Δ’ Εθνική, καθώς ο 1ος όμιλος που θα μετέχουν έξι ομάδες της Θράκης να φτάνει δεδομένα μέχρι τις Σέρρες, ενώ υπάρχει και ένα σενάριο να φτάσει μέχρι και  την Θεσσαλονίκη.

Με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας και όσα γνωρίζουμε τώρα το σίγουρο είναι πως στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, στον πρώτο όμιλο θα βρίσκονται και τη νέα περίοδο οι Ορφέας Ξάνθης, Δόξα Προσκυνητών, Νέστος Χρυσούπολης, Καβάλα, Δόξα Δράμας και Απόλλων Παραλιμνίου. Ενώ σε αυτές έρχεται να προστεθεί ο Πανθρακικός που υποβιβάστηκε απο την Football League καθώς αποσύρθηκε στα μέσα της σαιζόν, αλλά και οι πρωταθλήτριες των Ενώσεων δηλαδή οι  ΑΕ Διδυμοτείχου, Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου, Άρης Αβάτου, Αετός Ορφανίου, Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου και η φιναλίστ του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελπίς Σκουτάρεως.

Μοναδική εκκρεμότητα αυτή της ΕΠΣ Σερρών που μετά το τέλος του πρώτου γύρου των πλέι οφ και με 5 αγωνιστικές να απομένουν ο Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής βρίσκεται στην πρώτη θέση με 26 με την ομάδα του Σκουτάρεως να ακολουθεί με 25 και όπως όλα δείχνουν οι δυο τους θα παλέψουν για την πρώτη θέση.

Πάμε όμως τώρα στο σενάριο που ενδέχεται να φέρει ακόμα και ομάδα της Θεσσαλονίκης στον πρώτο όμιλο, καθώς με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή οι δεδομένες ομάδες της νέας Γ’ Εθνικής είναι 11 ομάδες, καθώς υπάρχει το θέμα της Δόξας Δράμας που κυνηγά με κάθε τρόπο να κερδίσει την άνοδο στην Β’ Εθνική είτε μέσω αναδιάρθρωσης είτε μέσω μη αδειδότησης ομάδων απο την Football League, ενώ δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και στην ΕΠΣ Σερρών καθώς σε περίπτωση που κατακτήσει το πρωτάθλημα το Σκουτάρι δεν ανεβαίνει καμία άλλη ομάδα απο τις Σέρρες.

Ενώ δυστυχώς υπάρχει και η αβεβαιότητα που επικρατεί στον Πανθρακικό, καθώς δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι θα συμβεί με την ομάδα και αν υπάρχει η διάθεση οι “πράσινοι” να κατέβουν κανονικά στην Γ’ Εθνική η θα υπάρχει η διάλυση της ΠΑΕ και πλέον ο μόνος Πανθρακικός θα είναι ο ΑΠΣ που μετέχει στην Β’ ερασιτεχνική.

Οπότε όπως αντιλαμβάνεστε το θέμα αναδιάρθρωση “καίει” αυτή την στιγμή ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε και την εξέλιξη στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Σερρών οπού μέχρι τα μέσα Ιούνη θα έχει βγει ο πρωταθλητής και θα ξέρουμε τι γίνεται.

Πάμε λοιπόν να δούμε τις ομάδες της νέας Γ’ Εθνικής κατηγορίας ανα ΕΠΣ, με * οι τρεις ομάδες που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το που θα αγωνίζονται τη νέα χρονιά.

ΕΠΣ Έβρου: ΑΕ Διδυμοτείχου

ΕΠΣ Θράκης: Πανθρακικός*, Δόξα Προσκυνητών, Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου

ΕΠΣ Ξάνθης: Ορφέας Ξάνθης, Άρης Αβάτου

ΕΠΣ Καβάλας: Νέστος Χρυσούπολης, ΑΟ Καβάλα, Αετός Ορφανίου

ΕΠΣ Δράμας: Δόξα Δράμας*, Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου

ΕΠΣ Σερρών: Απόλλων Παραλιμνίου, Ελπίς Σκουτάρεως, Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής*(Άν κατακτήσει το πρωτάθλημα)

 

Share it