Search

Διαρρήκτες… ταχυδακτυλουργοί μπήκαν σε σπίτι στην Ξάνθη

Κλοπή έγινε το βράδυ της Κυριακής σε σπίτι επί της περιοχής Μεγάλου Αλεξάνδρου ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός που οι μέθοδοι των επιτηδείων έχουν πραγματικά προχωρήσει μπροστά αφού ειδικό μηχάνημα εντοπίζει την ύπαρξη μετρητών.

Διάρρηξη και κλοπή σε σπίτι της περιοχής Μεγάλου Αλεξάνδρου σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής. Παρότι τα παράθυρα της κατοικίας ήταν ασφαλισμένα, οι κλέφτες κατάφεραν να τα παραβιάσουν με εργαλεία και να βρεθούν στο εσωτερικό του σπιτιού, όπου αφαίρεσαν μετρητά και τράπηκαν σε φυγή την ώρα που έφταναν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού. Μάλιστα, αντιλαμβανόμενοι την άφιξη των ιδιοκτητών, ενεργοποίησαν το σύρτη της εξώπορτας, για να καθυστερήσουν την είσοδό τους και διέφυγαν από το παράθυρο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δράστες εντόπισαν τα μετρητά με μεγάλη ευκολία και σε απίθανο σημείο, κάτι που οδηγεί σε βάσιμες υποψίες για την ύπαρξη ηλεκτρονικού εξοπλισμού που εντοπίζει τα χαρτονομίσματα από τη μαγνητική τους ταινία μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Για αυτό και οι αστυνομικές αρχές συμβουλεύουν τους πολίτες να μην αφήνουν μετρητά στα σπίτια αν και για προφανείς πρακτικούς λόγους, αυτό συμβαίνει κατά κόρον τα τελευταία χρόνια.

Η Ασφάλεια ερευνά την υπόθεση ενώ, όπως αναμενόταν, οι δράστες ήταν αρκετά «επαγγελματίες» ώστε να μην αφήσουν ίχνη ή αποτυπώματα. Καθώς έρχονται οι καλοκαιρινοί μήνες οι αρχές συνιστούν, ειδικά σε μονοκατοικίες και διώροφα σπίτια, οι ιδιοκτήτες να είναι πολύ προσεκτικοί.

Πηγή: kanali6.gr

Share it