Search

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία και η μαζική συνεργασία ενόψει του 4ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου Ξάνθης!

Οι Σύλλογοι, Α.Π.Σ. Δρομέων Ξάνθης ¨Xanthi Runners¨ και Α.Π.Σ. Διομήδης Ξάνθης, με τη συνεργασία του Δήμου Ξάνθης, του Δήμου Αβδήρων και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, προκηρύσσουν τη διοργάνωση του 4ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου Δρόμου.

Ο Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Ξάνθης μετά από τρεις συνεχόμενες χρονιές επιτυχημένης διεξαγωγής, αποτελεί πλέον έναν αγώνα σταθμό τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα, με συμμετοχές αθλητών και από χώρες του Εξωτερικού.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 και βρίσκεται υπό την Αιγίδα του ΣΕΓΑΣ (Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων) και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων). Πραγματοποιείται κάθε χρόνο, την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου, με αφετηρία και τερματισμό στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης. Η διαδρομή του αγώνα είναι πιστοποιημένη από την IAAF-AIMS και ο αγώνας βρίσκεται στο επίσημο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ.

Πρόκειται για μια γρήγορη ασφάλτινη διαδρομή, χαμηλού βαθμού δυσκολίας με κλίση ουδέτερη,  που την καθιστά ιδανική για ρεκόρ. Κινείται στον αστικό ιστό της πόλης της Ξάνθης και περιμετρικά αυτής με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική της πλατεία. Οι διοργανωτές, στα πλαίσια της διεξαγωγής του Ημιμαραθωνίου Δρόμου, θέλοντας να δώσουν τη δυνατότητα συμμετοχής, τόσο στους μικρούς αθλητές-μαθητές, όσο και στους μεγαλύτερους αθλητές, αθλούμενους ή μη, προκηρύσσουν παράλληλα και την διεξαγωγή δύο ακόμη αγώνων, έναν λαϊκό αγώνα 5.000 μέτρων και ένα μαθητικό αγώνα 1.000 μέτρων για παιδιά δημοτικού σχολείου.

Τα πάντα ρυθμίζονται κατόπιν σκληρής προετοιμασίας έτσι ώστε να παρουσιαστεί από τους συντελεστές της διοργάνωσης και τους δεκάδες εθελοντές ένας άρτιος οργανωμένος αγώνας εφάμιλλος μεγάλων διοργανώσεων, που θα έρθει να ανταμείψει την εμπιστοσύνη των εκατοντάδων δρομέων, δίνοντας παράλληλα το κίνητρο σε αθλητές, αθλούμενους και συνοδούς,  να συνδυάσουν τον αγώνα με μια πρώτης τάξης ευκαιρία απόδρασης και γνωριμίας, με την πλούσια ιστορία, τα μοναδικά ιστορικά αξιοθέατα και τις υπέροχες φυσικές ομορφιές, της αρχοντικής πόλης της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής.   

Share it