Search

Photos: Φινάλε στην τρίτη θέση για τον Λεύκιππο που δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε την Φιλία στον μικρό τελικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Με νίκη μέσα στο σπίτι του ολοκλήρωσε την φετινή χρονιά ο Λεύκιππος , που αν και τα χρειάστηκε κατάφερε να διατηρήσει μέχρι το φινάλε το προβάδισμα που είχε χτίσει απο την έναρξη του αγώνα και έτσι με το 78-75 επί της Φιλίας Ορεστιάδας να κατακτήσει αυτός την τρίτη θέση αφήνοντας στην τέταρτη την ομάδα του Έβρου.

Η ομάδα της Ξάνθης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και είχε εξ’ αρχής το προβάδισμα του σκορ, και έχοντας σε καλή μέρα τα βαριά της χαρτιά(Ψάλτου, Σταμπουλή, Κουμπάνη και Οικονόμου) κατάφερε να χτίσει απο νωρίς διαφορά την οποία κρατούσε με άνεση σε διψήφια διαφορά για 35 λεπτά περίπου, όταν η δική της χαλάρωση και οι εξαιρετικοί για ακόμα ένας ματς Σαββουλίδης και Τσακαλάκης όχι μόνο κατέβασαν την διαφορά αλλά την έφτασαν και στο καλάθι. Όμως το δίποντο του Κουμπάνη και οι δύο εύστοχες βολές του Άνθη, όπως και η αστοχία της ομάδας της Ορεστιάδας στις δύο τελευταίες επιθέσεις της έδωσαν στους ξανθιώτες το τελευταίο ροζ φύλλο αγώνα της χρονιάς.

Φινάλε με την τρίτη θέση για την ομάδα του Λεύκιππου Ξάνθης που οραματίζεται ακόμη μεγαλύτερα πράγματα την επόμενη ημέρα, εκπληκτική σαιζόν για την Φιλία που παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην διάρκεια της σαιζόν ολοκλήρωσε την χρονιά με ψηλά το κεφάλι και την διόλου ευκαταφρόνητη τέταρτη θέση.

Διαιτητές: Δημάδης, Ντούρας, Παπαθεολόγου

Δεκάλεπτα: 24-10, 39-30 (ημίχρονο), 58-48,  78-75 (τελικό)

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ  ΞΑΝΘΗΣ( Πεχλιβανίδης): Κουμπάνης 24 (1), Πλωμαρίτης, Άνθης 5 (1), Μαυροματίδης 2, Τσίλογλου 5 (1), Ψάλτου 13, Σταμπουλής 17, Οικονόμου 12 (1), Κούτρας, Λαγογιάννης, Πλέσιας.

ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ(Ουζουνίδης): Κοντούρης,  Γεμουσαγκάκης, Βουλτσίδης  4, Κατσαβριάς   2, Ριζάκης 2, Σαββουλίδης  29(2), Τσακαλάκης  17, Ζαφειρόπουλος,  Χρήστου  8, Γιαννακουδάκης  5(1), Θεοδωρίδης  8(1).

Share it