Search

Με την συμμετοχή των Βετεράνων του ΑΟΞ το τουρνουά προς τιμήν της μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

Με την συμμετοχή των Βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΑΟΞ, πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Καλαμαριάς το καθιερωμένο ετήσιο τουρνουά ποδοσφαίρου στην μνήμη των Ελλήνων του Πόντου και της γενοκτονίας. Στο τουρνουά που διοργανώνουν οι Παλαίμαχοι του Απόλλωνα Καλαμαριάς πέρα απο τους ξανθιώτες μετείχαν και οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Κιλκισιακού και της Πτολεμαΐδας.

Στο τουρνουά διεξήχθησαν δύο παιχνίδι με τον Κιλκισιακό να αναδεικνύεται ο άτυπος νικητής καθώς κέρδισε με  1-0 τους βετεράνους της Πτολεμαΐδας, ενώ στο μεγάλο και ιστορικό παιχνίδι μεταξύ των βετεράνων του ΑΟΞ και της Καλαμαριάς αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1.

Το σκορ άνοιξε από την άσπρη βούλα υπέρ του Απόλλωνα, με τον Κακόγλου να ευστοχεί για το 1-0. Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση για την ομάδα της Ξάνθης, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με την παλιά δόξα των δυο ομάδων Γιάννη  Δημητριάδη να γραφεί το τελικό 1-1. Ο Γιάννης Δημητριάδης αγωνίστηκε με την φανέλα και των δύο ομάδων, στο πρώτο μέρος με την φανέλα του Απόλλωνα και στο δεύτερο του ΑΟΞ.

Για τους Βετεράνους του ΑΟΞ, ο Νίκος Κριεζής που στο πλευρό του τον πρώην πρόεδρο των Παλαιμάχων Χριστόφο Διαμαντή, ξεκίνησε με τους: Μουστάκη, Καραγεωργίου, Ξανθόπουλο, Ζαπρόπουλο, Τσετινέ, Ματζαρίδη, Κοτζακελίνη, Κουρή, Τσουβαλίδη, Μαρτσέλο και Γιοβανούδη. Ενώ αγωνίστηκαν και οι: Δημητριάδης, Καρασερίδης, Μαλούσης, Μοσχίδης, Πανίδης, Καζάκης Γ και ο Λαζαρίδης

Μετά το τέλος του αγώνα οι Παλαίμαχοι του Απόλλωνα δεξιώθηκαν τους φιλοξενούμενους τους.

 

Share it