Search

Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του πρωταθλήματος πολιτιστικών συλλόγων Ξάνθης!

Πλησιάζει η μεγάλη ημέρα για τον τελικό του 6ου Πρωταθλήματος μπάσκετ Πολιτιστικών Συλλόγων που φέτος πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας, με τη συμμετοχή 14 ομάδων μπάσκετ που απαρτίζονται από μέλη πολιτιστικών συλλόγων της Ξάνθης. Ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης είναι την ερχόμενη Κυριακή (28/05) στις 19:30, στο κλειστό γυμναστήριο «Αλ. Μπαλτατζής» στη Νεάπολη, ανάμεσα στους Αιμοδότες – Κατασκηνωτές.

Το τουρνουά που έχει πλέον καθιερωθεί και αποτελεί θεσμό στα ερασιτεχνικά μπασκετικά δρώμενα της πόλης, διοργανώνεται για «ιερό» σκοπό και συγκεκριμένα για τη συγκέντρωση χρημάτων που στη συνέχεια δίνονται από τους διοργανωτές για τη στήριξη ευπαθών ομάδων αλλά και μεμονωμένων συμπολιτών μας που το έχουν οικονομική ανάγκη.

Παράλληλα με το φιλανθρωπικό σκοπό βέβαια, οι παίκτες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα απολαμβάνουν την εμπειρία μέσα σε φιλικά πλαίσια, με τις αναμετρήσεις εκτός από αγωνία και θέαμα να προσφέρουν και διασκέδαση μαζί με τα οφέλη της άθλησης στους συμμετέχοντες.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν εθελοντές, πρώην αθλητές, άνθρωποι όλων των επαγγελμάτων ή απλά λάτρεις του μπάσκετ, που μαζεύονται και οργανώνονται στους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης, με στόχο τη διενέργεια του πολιτιστικού πρωταθλήματος Μπάσκετ Ξάνθης.

Καθώς βέβαια το πρωτάθλημα είναι φιλανθρωπικό, στους αγώνες που διεξάγονται σε τρία κλειστά γυμναστήρια της πόλης (Αλ. Μπαλτατζής, ΔΑΚ, Αμοιρίδειο) δεν υπάρχει εισιτήριο, όμως βρίσκεται το «κουτί της αγάπης» όπου οι θεατές που προσέρχονται στα παιχνίδια, αλλά και οι παίκτες που συμμετέχουν στις ομάδες ενισχύουν την προσπάθεια ρίχνοντας όσα χρήματα επιθυμεί ο καθένας στον κουμπαρά με τα χρήματα που συγκεντρώνονται να αξιοποιούνται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, οι οποίοι κάθε χρονιά είναι και διαφορετικοί, προσπαθώντας να καλύψουν στο μέτρο του δυνατού όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας.

Χαρακτηριστικά το 2012-2013 τα έσοδα προσφέρθηκαν στο γηροκομείο Ξάνθης, 2013-2014 σε τοπικές δομές ΑΜΕΑ του Νομού Ξάνθης, το 2014-2015 τα χρήματα προσφέρθηκαν για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης του κοινωνικού παντοπωλείου της πόλης μας. Το 2015-2016 τα χρήματα προσφέρθηκαν για την αγορά δύο μηχανών εκμάθησης Braille, για τον σύλλογο τυφλών Ξάνθης καθώς επίσης δόθηκε και οικονομική βοήθεια για τη χειρουργική επέμβαση ενός μικρού κοριτσιού του νομού.

Για φέτος η οργανωτική επιτροπή πρότεινε και συμφωνήθηκε από τους συμμετέχοντες τα έσοδα να διατεθούν στο σύλλογο καρκινοπαθών Ξάνθης «παραμένουμε ζωηροί» και να αγοραστεί ένα ηλεκτρικό κρεβάτι που θα διατεθεί επίσης στο σύλλογο για τις ανάγκες καρκινοπαθών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωτάθλημα ξεκίνησε το 2011 με 4 ομάδες και κάθε χρόνο καθώς υπήρχε μεγάλη ζήτηση και θέληση από συλλόγους να συμμετέχουν και να ενισχύσουν την προσπάθεια, τα τελευταία χρόνια οι ομάδες έγιναν 14, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να αγωνίζονται σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο και Δευτέρες που γίνονται οι αγώνες περίπου 210 μπασκετμπολίστες, ενώ συνολικά δόθηκαν περισσότερα από 230 παιχνίδια (κανονική διάρκεια και τα πλέι οφ που ακολουθούν), για να φτάσουμε στον μεγάλο τελικό της ερχόμενης Κυριακής 28/05, στις 19:30 στο κλειστό «Αλ. Μπαλτατζής», με φιναλίστ τις ομάδες των Αιμοδοτών και των Κατασκηνωτών.

Οι ομάδες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα του 2016-2017 ήταν οι:

Σύλλογος Αιμοδοτών Ξάνθης

Πολ. Σύλ. «Ανεπρόκοποι»

Πολ. Σύλ. «Απαράδεκτοι»

Πολ. Σύλ «Απίθανοι»

Πολ. Σύλ. «Βάτραχοι»

Πολ. Σύλ. Διομήδειας

Πολ. Σύλ. Φοιτητών «Γέφυρα»

Πολ. Σύλ. «Κατασκηνωτές»

Πολ. Σύλ. «Οδρύσσες»

Παικτούρες 3ου Δημ. Σχ.

Σύλλογος Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών Ξάνθης

Πρόσκοποι Ξάνθης

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης»

Σύλλογος Κρητών Φοιτητών Ξάνθης «Ψηλορείτης»

Τα «ρόστερ» των δύο φιναλίστ:

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ: Κούρτογλου Βασίλης, Κυριακόγλου Γιάννης, Λυμπεράκης Δημήτρης, Τσακιρίδης Παντελής, Μουρβάκης Νίκος, Στεφανίδης Γιώργος, Σταυρακάρας Παναγιώτης, Μαγουνάκης Θανάσης, Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Στεργίου Δημήτρης, Παπαθεολόγου Χρυσόστομος, Κουρουκερέζης Δημήτρης, Ελευθερίου Νίκος, Παμπούρης Νίκος.

ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΞΑΝΘΗΣ (VAMPS): Χρόνης Μάνος, Ταχτσίδης Γιώργος, Μιχαηλίδης Χρήστος, Τζελεπάκης Στάθης, Μαρκίδης Μπάμπης, Χαραλαμπίδης Κώστας, Παπατζέλος Σταύρος, Αποστόλου Άλκης, Πασαδάκης Αλέξανδρος, Γεκτίδης Βαγγέλης, Αλεξούδης Πασχάλης, Μιχαηλίδης Μπάμπης, Μιχαηλίδης Χρήστος, Μάστος Κυριάκος, Κεμανετζής Παναγιώτης, Νταμιάνοβιτς Ντράγκαν, Κασαρτζίδης Αντώνης (προπ.).

Share it