Search

Κατάντια! “Ανάγκασαν” τον πρωταθλητή Ελλάδας Βλαδίμηρο Γεωργιάδη να πάει στο Πανευρωπαϊκό με δικά του έξοδα!

Πόσο πιο χαμηλά θα φτάσει ο Ελληνικός αθλητισμός άραγε; Την ίδια ώρα που ο Υφυπουργός Αθλητισμού και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ασχολούνται με όσα συμβαίνουν στον…επαγγελματικό αθλητισμό των Ανώνυμων Εταιριών ο ερασιτεχνικός φυτοζωεί και αθλήματα  που φέρνουν συνεχώς επιτυχίες δεν μπορούν να κάνουν τα αυτονόητα.

Αφορμή για να φέρει ακόμη μεγαλύτερο εκνευρισμό για ένα κράτος που αδυνατεί να κάνει τα αυτονόητα αποτέλεσε το γεγονός πως ο νεαρός Παμπαίδας πρωταθλητής Ελλάδας Βλαδίμηρος Γεωργιάδης και ο προπονητής του, ο οποίος μάλιστα είναι και Ομοσπονδιακός τεχνικός, Θεόδωρος Καρυπίδης ταξίδεψαν στο Βελιγράδι της Σερβίας όχι για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα  Παμπαίδων εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Ναι καλά διαβάσατε δεν πήγαν σε κάποιο τουρνουά σαν “Ολυμπιακή Φλόγα” Ξάνθης αλλά ως μέλη της αποστολής της Εθνικής Ελλάδας, η οποία σημειωτέον όλα τα μέλη της ταξίδεψαν με δικά τους έξοδα!

Ο λόγος η αδυναμία που δηλώνει συνεχώς η Ομοσπονδία Πάλης να στηρίξει τους νεαρούς αθλητές της, και η ανύπαρκτη έως μηδαμινή επιχορήγηση απο την Γ.Γ.Α. Ευθύνες πολλές απο το Υφυπουργείο και την Ομοσπονδία αρχικά έως και τις τοπικές αρχές του κάθε τόπου που δηλώνουν αδυναμία να στηρίξουν, αλλά βέβαια όταν ένας νεαρός αθλητής κερδίζει κάποιο μετάλλιο η πετυχαίνει κάτι σημαντικό είναι οι ίδιοι άνθρωποι που θα σπέυσουν να φωτογραφηθούν και τονίσουν πόσο πολύ τους στηρίζουν.

Είναι χαρακτηριστικό πως ειδικά για την περίπτωση του Βλαδίμηρου Γεωργιάδη, όπως πληροφορείται αποκλειστικά το Sportsaddict, ο πατέρας του νεαρού ξανθιώτη, που θεωρείται απο τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ηλικία του, αναγκάστηκε να δανειστεί χρήματα για να μπορέσει ο γιος του να ταξιδέψει στην Σερβία και να μην χάσει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε πως ο έτερος πρωταθλητής Ελλάδας Δημήτρης Παροτσίδης , επίσης αθλητής της Ολυμπιακής Φλόγας Ξάνθης, που κατέκτησε την πρώτη θέση στα 66 κιλά ελληνορωμαϊκής πάλης Παμπαίδων στο Πανελλήνιο ενώ κέρδισε θέση στο Πανευρωπαϊκό δεν κατάφερε να ταξιδέψει στην Σερβία καθώς δεν είχε την οικονομική δυνατότητα, άλλωστε το κόστος ήταν αρκετά ψηλό για οποιονδήποτε, και έτσι ένα επίσης μεγάλο ταλέντο της Ελληνικής πάλης όπως και αρκετά ακόμη σε όλη την χώρα ενώ κέρδισαν θέση για το Ευρωπαϊκό στην παλαίστρα με ευθύνη της Ομοσπονδίας και του ίδιου του κράτους αδυνατεί να δώσει το παρών και να εκπροσωπήσει την χώρα.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, πλέον έχει γίνει ο κανόνας σε αγωνίσματα που δεν είναι τόσο διαδεδομένα αλλά παρόλαυτα παράγουν συνεχώς ταλέντα και φέρνουν επιτυχίες στον Ελληνικό Αθλητισμό. Σε εποχές που ο ερασιτεχνικός αθλητισμός όπως και όλα στην χώρα αγγίζουν τον πάτο ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός αλλά και οι ίδιες οι Ομοσπονδίες αντί να δίνουν χείρα βοηθείας τον σπρώχνουν συνεχώς πιο χαμηλά και πιο χαμηλά. Ενώ την ίδια ώρα κρατούν στην επιφάνεια τον “βρώμικο” και γεμάτο σκάνδαλα επαγγελματικό αθλητισμό των ευκατάστατων επιχειρηματιών τους οποίους μάλιστα με τον τότε κρατικό ΟΠΑΠ χρηματοδοτούσαν κιόλας.

Η ευθύνη σαφέστατα βαραίνει και τους ίδιους τους Δήμους αλλά και την Περιφέρεια, θα πρέπει κάποια στιγμή να σκεφτούμε σοβαρά αν αξίζει και που να δίνονται χρήματα, προσωπικά πάντα ήμουν αντίθετος να δίνονται χρήματα κατευθείαν σε παράγοντες, γιατί δυστυχώς στους πολλούς αγνούς λάτρεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού πάντα θα υπάρχουν και τα…”λαμόγια” που ότι παίρνουν θα πηγαίνει στην τσέπη. Νομίζω είναι καιρός αυτά τα χρήματα αντί για  απευθείας σε ομάδες να πηγαίνουν στην αναβάθμιση γηπέδων και χώρων μαζικού αθλητισμού, στην διεξαγωγή περισσότερων αθλητικών δράσεων και ενεργοποίηση ακόμη περισσότερα δράσεων που θα φέρουν περισσότερο τουρισμό στην περιοχή μέσω του αθλητισμού, αλλά και στήριξης σε αθλητές και σωματεία που θα εκπροσωπούν την περιοχή μας σε διεθνείς και εθνικές διοργανώσεις.

Λύσεις υπάρχουν πολλές το ζήτημα είναι αν υπάρχει η βούληση απο τους αρμόδιους φορείς απο τους πιο υψηλά ιστάμενους έως και τους τοπικούς φορείς που έχουν το μαχαίρι έχουν και το καρπούζι και οι τύχες του ερασιτεχνικού αθλητισμού είναι στα δικά τους χέρια…

Share it