Search

Νεκτάριος Κελεσίδης: «Αναμένω τις εξελίξεις για την εύρεση λύσης χρηματοδότησης του σπιτιού της γυμναστικής»

Μετά τις εξελίξεις με το παλιό κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης (θυμηθείτε κάνοντας κλικ εδώ και εδώ), τo οποίο παλαιότερα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης είχε υποστηρίξει ότι θα γίνει «σπίτι της γυμναστικής», το SportsAddict επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ομίλου Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης Νεκτάριο Κελεσίδη και του ζήτησε την άποψη του επί του θέματος.

Αναλυτικά μας είπε:

«Αναμένω τις εξελίξεις και τις κινήσεις των εκπροσώπων του Δήμου για την εύρεση λύσης χρηματοδότησης του έργου (σπιτιού της γυμναστικής), που θα γίνει στην περιοχή του νέου κολυμβητηρίου μαζί με το νέο κλειστό.  

Όσο για το θέμα του παλιού κολυμβητηρίου, η άποψή μου είναι πως πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα (αθλητισμός -ψυχαγωγία) διότι είναι σε ένα πολύ καλό σημείο της πόλης και θα είναι πόλος έλξης τόσο για τους δημότες μας, όσο και για τους τουρίστες.

Ως εκπρόσωπος του ΟΕΓΑ θα επισήμανα την αναγκαιότητα κατασκευής κλειστού για τους αθλητές/τριες της ενόργανης γυμναστικής, αλλά γενικά και των αθλημάτων της γυμναστικής διότι οι απαιτήσεις του αθλήματος είναι πάρα πολλές και το θέμα ασφαλείας πολύ μεγάλο. Παιδιά που έχουν ταλέντο και εξελίσσονται στο άθλημα της ενόργανης αναγκάζονται στην ηλικία των 15-16 ετών να σταματήσουν ή να μετακομίσουν με τους γονείς τους στα κέντρα υψηλού αθλητισμού (Αθήνα ή Θεσ/νίκη.

Αν αναλογιστούμε  τις Πανελλήνιες διακρίσεις και τις συμμετοχές των παιδιών σε Ελλάδα και εξωτερικό θα ενισχύαμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον στο κομμάτι των υποδομών. Και να μην ξεχνάμε πως αυτά τα παιδιά είναι από την ευρύτερη περιοχή της Αλεξ/πολης και γνωρίζουν την προσπάθεια που καταβάλλουν σε όλη την Ελλάδα. Εκπροσωπούμε επάξια τον αθλητισμό του τόπου μας με τις δράσεις και τις συμμετοχές μας στους αγώνες που διοργανώνονται».

Share it