Search

Αυτά είναι τα αγαπημένα σας ποδοσφαιρικά ταλέντα σε κάθε νομό της Θράκης!

Η διατύπωση του τίτλου, ίσως είναι η πλέον ενδεικτική, πιο εύστοχη απ’ το “μεγαλύτερα” ταλέντα που είχε ο τίτλος του διαγωνισμού. Γιατί αυτή η διάθεση “ελέγχου” του τίτλου; Διότι και τα 30 παιδιά που επελέγησαν να συμμετέχουν στην ψηφοφορία από προπονητές και τη συντακτική ομάδα του SportsAddict.gr, έχουν δεδομένη ποιότητα και τις προδιαγραφές με πολλή δουλειά, να φτάσουν εκεί που ονειρεύονται.

Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές, γεννημένους μετά το 1999′ που δεν είναι στη λίστα. Όλο το μέλλον είναι μπροστά τους και έχοντας αυτό που είναι το σημαντικότερο στη ζωή γενικότερα, αλλά και το ποδόσφαιρο ειδικότερο, δηλαδή υγεία, έχουν τις προϋποθέσεις, δουλεύοντας πολύ και προσηλωμένοι στις οδηγίες και υποδείξεις των προπονητών τους, να φτάσουν εκεί που θέλουν.

Έτσι και αλλιώς τη ποδοσφαιρική ποιότητα και το μέλλον ενός νεαρού ποδοσφαιριστή, δεν την καθορίζει κάποια ψηφοφορία, αλλά το ταλέντο, η εργατικότητα και η προσήλωσή που θα επιδείξει. Η ψηφοφορία δεν πρέπει και δεν θα αποπροσανατολίσει τα παιδιά απ’ τον στόχο τους. Είναι απλά μία αποτύπωση της εικόνας που έχει σχηματίσει ο κόσμος, ο οποίος είναι φυσικά σημαντικός παράγοντας αναγνώρισης για κάποιον αθλητή, μα φυσικά σε καμία περίπτωση ο σημαντικότερος.

Πάμε στα της ψηφοφορίας τώρα. Η συμμετοχή του κοινού ήταν πάρα πολύ μεγάλη και τις τέσσερις πρώτες μέρες δεν είχε ξεχωρίσει κάποιος υποψήφιος. Την πέμπτη μέρα, άρχισαν να φαίνονται οι “νικητές” που τελικά αναδείχθηκαν.

Μεγαλύτερο ταλέντο στην ΕΠΣ Έβρου

1. Χρήστος Σπανός (Νίκη Απαλού – Μέσος) –   22%

2. Δημήτρης Πασχαλίδης (Ορέστης Ορεστιάδας- Επιθετικός) –   13%

3. Αθανάσιος Τηλέγραφος (Α.Ο. Καππαδοκών – Μέσος) –  11%

4.Άγγελος Συριτούδης (Α.Ε. Διδυμοτείχου – Τερματοφύλακας) –   11%

5. Κωνσταντίνος Πατσιώρας (Ένωση Άνθειας/Αριστείνου – Μέσος) –  10%

6. Στέφανος Βαρσαμίδης (Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Μέσος) –  9%

7. Ανέστης Παπαγιαννίδης – (Ορέστης Ορεστιάδας – Επιθετικός) –  7%

8. Περικλής Καρακασίδης (Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Επιθετικός) –   7%

9. Πέτρος Σουλακάκης (Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Αμυντικός) –  6%

10. Αλέξανδρος Σαγκιρίδης (Α.Ο. Ποντιακός – Μέσος) –   4%

Χρήστος Σπανός 

 Ανδρώθηκε κυριολεκτικά και ποδοσφαιρικά στη σχολή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στον Έβρο, στη Νίκη Απαλού. Στην ακαδημία του Παναγιώτη Λογαρά, από 6 χρονών, ο Χρήστος Σπανός, έμαθε τα “μυστικά” του ποδοσφαίρου. Από αρκετά νεαρή ηλικία, άρχισαν να φαίνονται ψήγματα του ταλέντου του, ενώ όσο μεγάλωνε και ανέβαινε στις ηλικιακές κατηγορίες, ο Χρήστος Σπανός, μαζί με άλλα φυσικά παιδιά των ακαδημιών, λάμβαναν μέρος σε προπονητικά καμπ ομάδων απ’ τη Superleague.

Φέτος, με την ανδρική ομάδα της Νίκης Απαλού, στην δεύτερη ερασιτεχνική κατηγορία κατάφερε να κάνει μία πολύ καλή χρονιά και να ξεχωρίσει. Με τη Νίκη Απαλού να κερδίζει την αναγνώριση απ’ όλο τον υγιώς σκεπτόμενο ποδοσφαιρικό κόσμο, (καθώς ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα, στη δεύτερη θέση, έχοντας ως κορμό και βάση παιδιά κάτω των 18 ετών), ο Χρήστος Σπανός με τα 14 γκολ και τις αρκετές ασίστ του, σε 25 εμφανίσεις, συνέβαλε και αυτός σ’ αυτό το αποτέλεσμα.

Ο Σπανός, ξεχωρίζει για την ταχύτητα και την γρήγορη σκέψη του, που τον βοηθούν να βλέπει γήπεδο, κάτι πολύ σημαντικό καθώς αγωνίζεται συνήθως πίσω απ’ τον επιθετικό. Έχει χρησιμοποιηθεί επίσης και στο δεξί άκρο της επίθεσης και όταν χρειάστηκε και ως δεξί μπακ.

Μεγαλύτερο ταλέντο στην ΕΠΣ Θράκης

1. Λάζαρος Στοΐνοβιτς (ΠΑΟΚ Κοσμίου – Μέσος – 31%

2. Γουλιέλμος Κιοσσές (Κομψάτος Πολύανθου – Επιθετικός) – 10%

3. Φώτης Πριτσίδης (Α.Ο. Μεσούνη – Τερματοφύλακας) –  10%

4. Κωνσταντίνος Τζιαφαλιάς (Δόξα Σώστη – Αμυντικός) –  9%

5. Αμέτ Σαμέτ (ΠΑΟΚ Κομοτηνής – Μέσος) –  9%

6. Μανώλης Διαμαλής (Κομψάτος Πολύανθου – Τερματοφύλακας) – 8%

7. Κωνσταντίνος Γαλεάδης (Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων – Μέσος) – 7%

8. Χουσεΐν Χιμλί (ΠΑΟΚ Κομοτηνής – Μέσος) – 6%

9. Χάρης Τασίδης (Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων – Τερματοφύλακας) – 6%

10. Μουσταφά Ογούζ (Δόξα Σώστη – Μέσος) – 5%

Λάζαρος Στοΐνοβιτς

Γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών του Πανθρακικού ο Λάζαρος Στοϊνοβιτς, παρέμεινε μέλος της ιστορικής ομάδας της Θράκης για  10 χρόνια (2006-2016). Γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και νυν προπονητή, Ζόραν Στοΐνοβιτς, ο Λάζαρος δεν θα μπορούσε να έχει άλλη αγάπη, πλην του ποδοσφαίρου. Η τεχνική του κατάρτιση και ο εξαιρετικός χειρισμός της μπάλας ήταν αυτά που τον έκαναν να ξεχωρίσει από  μικρός.

Τα παραπάνω όπως και άλλα στοιχεία, τα ξεχώρισε και ο πρώτος του προπονητής στον Πανθρακικό, ο Γιάννης Τζελέπης, με τον οποίο ο Λάζαρος, όπως και τα άλλα παιδιά των ακαδημιών, δούλεψε πολύ. Ο Κομοτηναίος μεσοεπιθετικός συμμετείχε σε όλα τα ηλικιακά κλιμάκια της ομάδας του Πανθρακικού, φτάνοντας μέχρι και την Κ19. Φέτος, με τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν στο πρωτάθλημα της Football League, που επηρέασαν φυσικά και το αντίστοιχο πρωτάθλημα Κ19, οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού, ανάμεσά τους και ο Λάζαρος Στοΐνοβιτς, έκαναν μία παρατεταμένη περίοδο προετοιμασίες, καθώς δεν είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Η διάλυση του Πανθρακικού, έφερε και τη διάλυση φυσικά της Κ19, με πολλά παιδιά να αναζητούν νέα ποδοσφαιρική στέγη, σε κάποια ομάδα της ΕΠΣ Θράκης.

Ο ΠΑΟΚ Κοσμίου, αποτέλεσε απ’ το χειμώνα τη νέα ομάδα του νεαρού μέσου, με τον Γ. Δίγκα να εκτιμά τις αρετές του και να δουλεύει μαζί του. Ο Στοΐνοβιτς αγωνίστηκε -μέχρι τώρα- με τον ΠΑΟΚ Κοσμίου σε 17 παιχνίδια (το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Θράκης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη) έχοντας 4 γκολ και 7 ασίστ. Σκόραρε δε και στον τελικό ΕΠΣ Θράκης, συμβάλλοντας και αυτός στη νίκη της ομάδας του.

Αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια και στις τρεις θέσεις πίσω απ’ τον επιθετικό, με την τεχνική του κατάρτιση και την ποδοσφαιρική ευφυΐα του, να αποτελούν όπλο του. Τον διακρίνει μία ευχέρεια στο κάθετο παιχνίδι, στον χειρισμό της μπάλας, ενώ και οι ασίστ με τις οποίες τροφοδοτεί συμπαίκτες, είναι απ’τα προτερήματά του. Τέλος, διαθέτει πάρα πολύ καλές εκτελέσης στατικών φάσεων.

Μεγαλύτερο ταλέντο στην ΕΠΣ Ξάνθης

1. Ανδρέας Σαμαράς (Ασπίδα Ξάνθης – Αμυντικός ) – 63%

2. Βασίλης Ζώτος (Αστέρας Μαγικού – Μέσος) – 10%

3. Τζεμαλή Μπαργκάν (Ηρακλής Ζυγού – Μέσος) – 10%

4. Παρασκευάς Μπάτζιος (Αναγέννηση Θαλασσιάς – Αμυντικός) – 4%

5. Βαγγέλης Μαλαδένης (Κεσσάνη Ερασμίου – Μέσος) – 3%

6. Μάριος Ξενιτίδης (ΑΟ Βιστωνίδα – Μέσος) – 3%

7. Κυριάκος Χατζηκυριάκος (Άρης Πετεινού – Μέσος) – 2%

8. Χρήστος Μαμαλίγκατζης (ΑΟ Βιστωνίδα – Μέσος) – 2%

9. Γιάννης Τηλαβερίδης (Άρης Πετεινού – Μέσος) – 2%

10. Γιάννης Καζάκος (ΑΟ Βιστωνίδα – Αμυντικός) – 1%

Ανδρέας Σαμαράς

Γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών του Ολυμπιακού Λεύκης Ξάνθης ο Ανδρέας Σαμαράς, γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και νυν προπονητή Χρήστου Σαμαρά, δεν θα μπορούσε να μην έχει αγάπη για το ποδόσφαιρο. Σε ηλικία μόλις 6 ετών ενσωματώθηκε στην Ακαδημία, έχοντας για προπονητή του τον Ζήση Ζαίμη, και έχοντας για πρώτη θέση που την διατηρεί μέχρι και σήμερα αυτή του δεξιού μπακ. Η πολύ καλή τεχνική του σε συνδυασμό με την ταχύτητα του αλλά και την ταχυδύναμη του τον φέρνουν στην Ακαδημία της ΠΑΕ Ξάνθη,  και την Κ15 της ομάδας υπο τις οδηγίες του Θεόδωρου Καραγιαννίδη.

Έναν χρόνο αργότερα παίρνει μεταγραφή για ον πρωταθλητή Άρη Αβάτου και εν συνεχεία στον Απόλλων Ξάνθη οπού παίρνει αρκετές ευκαιρίες απο τον Δημήτρη Μπακάλογλου, εκεί οπού πέρα απο δεξί μπακ παίρνει συμμετοχές και ως δεξιός χαφ. Απο το καλοκαίρι ο Ανδρέας Σαμαράς, που είναι γεννημένος στις 5/5 του 2000, παίρνει μεταγραφή για την ιστορική Ασπίδα Ξάνθης, οπού προπονητής είναι ο πατέρας του Χρήστος και ασφαλώς η πίεση είναι μεγαλύτερη, εκεί ο Ανδρέας που συνδυάζει το ποδόσφαιρο και με το σχολείο που είναι καλός μαθητής και την επόμενη χρονιά θα δώσει πανελλήνιες, θα πραγματοποιήσει συνολικά 17 παιχνίδια τα 7 εκ των οποίων στην διαδικασία των πλέι οφ οπού η Ασπίδα κατέλαβε την δεύτερη θέση

Share it