Search

Στιγμές από το 5ο Εαρινό Φεστιβάλ στην Αλεξ/πολη μέσα από τον φακό του SportsAddict (photos)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά ποδοσφαίρου ακαδημιών που διοργάνωσε τα πλαίσια του εορτασμού των Ελευθερίων ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με την πολύτιμη βοήθεια του ΑΟ Ποντιακού στην Παλαγία.

Στο τουρνουά έλαβαν μέρος οι Ποντιακός (συνεγαζόμενη ακαδημία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ), ΑΟ Καππαδοκών, ΠΑΟΚ, ΑΟ Ξάνθη, Ορφέας Ξάνθης, ΑΕ Διδυμοτείχου, Σπάρτακος Κομοτηνής (συνεγαζόμενη ακαδημία της ΑΕΚ), ΑΟ Μαΐστρου (συνεργαζόμενη ακαδημία του Παναθηναϊκού), Θράκη Φερών, Νίκη Απαλού (συνεργαζόμενη ακαδημία Ολυμπιακού).

Τα παιδιά που συμμετείχαν ήταν από τις ηλικιακές κατηγορίες μπαμπίνι, προτζούνιορ και προπαιδικό.

Ο προπονητής της Κ13 της Ξάνθης Βασίλης Καλαϊτζίδης δήλωσε στο SportsAddict:

«Ερχόμαστε για τρίτη φορά στο συγκεκριμένο τουρνουά. Είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο τουρνουά με δυνατές ομάδες. Τα παιδιά αποκτούνε εμπειρίες, έχουμε μία καλή παρουσία και θα συνεχίσουμε έτσι. Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες μέρες να παίρνουμε μέρος σε τέτοιες διοργανώσεις για να ετοιμάσουμε τα παιδιά για τη νέα σεζόν κατά την οποία τα περισσότερα θα αγωνίζονται στο αγωνιστικό τμήμα της Κ15 του ΑΟ Ξάνθης. 

Η ακαδημία μας είναι σε πολύ καλό επίπεδο και δουλεύει με καλό προγραμματισμό. Έχουμε αρκετά καλό σκάουτινγκ και προσπαθούμε να φέρουμε και παιδιά που είναι μακριά από εδώ και να τα φιλοξενήσουμε στο σαλέ. Οι εγκαταστάσεις που έχουμε στην Ξάνθη άλλωστε είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα και στα παιδιά αρέσει πολύ να αγωνίζονται εκεί. Χρόνο με το χρόνο γινόμαστε καλύτεροι και πιο ανταγωνιστικοί».

Με τη σειρά του ο κόουτς του ΠΑΟΚ Θεόφιλος Χατζηστάθης είπε:

«Βλέπουμε εδώ πολλούς ανθρώπους που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Εμείς ως ΠΑΟΚ προσπαθούμε να συμμετέχουμε σε κάθε διοργάνωση που διοργανώνει ομάδα που συνεργάζεται με εμάς και γενικά σε οποιαδήποτε διοργάνωση αποσκοπεί στην ανάπτυξη και την εκπαίδευση των παιδιών. Στόχος μας είναι μέσα από όλα αυτά τα παιχνίδια να μπορέσουμε να αναδείξουμε την ατομικότητα των παιδιών, να φτιάξουμε αθλητές με προσωπικότητες και αθλητές οι οποίοι αργότερα θα στελεχώσουν τις ανδρικές ομάδες. Μαθαίνουμε στα παιδιά να σέβονται τους αντιπάλους τους και στόχος μας είναι να προάγουμε το ευ αγωνίζεσθαι. Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση τον Ποντιακό».

Δείτε φωτογραφίες: 

Share it