Search

Πρώην προπονητής της Νιουκάστλ ασελγούσε επί 25 χρόνια σε ανήλικους!

Ο Τζορτζ Όρμοντ, προπονητής στις ακαδημίες της Νιούκαστλ μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90, αντιμετωπίζει 29 κατηγορίες για κακοποιήση και ασέλγεια εις βάρων ανηλίκων σε διάστημα 25 ετών.

Ο 61χρονος Άγγλος φέρεται να έδρασε μεταξύ 1973 και 1998 ως προπονητής σε διάφορα τμήματα των ακαδημιών του συλλόγου, κατηγορείται από 17 άτομα, όλοι τους άρρενες, για διάφορα αδικήματα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης του Όρμοντ θα αρχίσει στις 9 Ιουνίου, ωστόσο δεν πρόκειται να είναι η τελευταία που πλήττει το αγγλικό ποδόσφαιρο και δη μια μεγάλη ομάδα.

Ο επικεφαλής σκάουτ της Τσέλσι τη δεκαετία του ’70, Έντι Χιθ, ο οποίος “έφυγε” από τη ζωή το 1983, φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά παιδιά των ακαδημιών των “μπλε” και μέσα στον Δεκέμβριο του 2016 έγιναν έξι καταγγελίες από θύματά του.

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε τον Μάρτιο στο Εδιμβούργο τον 84χρονο πρώην σκάουτ των Λίβερπουλ και Τσέλσι, Χάρι Νταν, ως κατηγορούμενο για συμμετοχή στο σεξουαλικό σκάνδαλο με θύματα ανηλίκου που πλήττει το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Πηγή: sport24.gr

Share it