Search

Η πανεπιστημιακή ελίτ του αθλητισμού, θα βρίσκεται στη Θράκη το τριήμερο 19-21 Μαΐου! Το πλήρες πρόγραμμα του Επετειακού Δ.Σ.Φ.Α.Α.

Ένα σημαντικό γεγονός, για την πανεπιστημιακή κοινότητα θα λάβει χώρα το τριήμερο 19-21 Μαΐου στην πρωτεύουσα της Θράκης. Κορυφαίοι ερευνητές και καθηγητές των επιστημών της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, θα βρεθούν στην Κομοτηνή για το 25ο Διεθνές Συνέδριο της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το Συνέδριο που έχει καταφέρει μέσα στα χρόνια να θεωρείται απ’ τα κορυφαία “αθλητικά” συνέδρια των Βαλκανίων,  θα έχει Επετειακό χαρακτήρα, με τη ΣΕΦΑΑ του Δημοκριτείου, παράλληλα με τις διεργασίες του συνεδρίου, να εγκαινιάζει δύο επιστημονικές δράσεις, το 10 Διεθνές Συμπόσιο με τίτλο: “Λειτουργική διαχείριση τραυματισμένων ασκούμενων & αθλητών” και την 1η Διεθνή συνάντηση: “Αθήτισμός & Αναπηρία”.

Πλην του αμιγώς επιστημονικού χαρακτήρα  και των ομιλιών κορυφαίων καθηγητών και ερευνητών σε στρογγυλές τράπεζες που θα πραγματοποιούνται παράλληλα σε διαφορετικούς χώρου των εγκαταστάσεων του ΤΕΦΑΑ, στο 25ο Συνέδριο θα βρεθούν και πρωταθλητές Ευρώπης. Ο λόγος για τους Τ. Δέλλα και Ζ. Βρύζα, με τον μεν πρώτο να πραγματοποιεί ομιλία με τίτλο: Το ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα και τον δε Βρύζα, να απονέμει πτυχία των σεμιναρίων της Ε.Π.Ο.. Στην ίδια στρογγυλή τράπεζα, θα βρεθεί ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών, Μ. Σκίμπε, καθώς και ο κορυφαίος Έλληνας γιατρός και καθηγητής αθλητιατρικής με έμφαση στους τραυματισμούς και τις παθήσεις του κινητικού συστήματος, Γ. Γκοδολιάς, ο οποίος κατάγεται απ’ την Θράκη.

Ακόμη, στο 25ο Δ.Σ.Φ.Α.Α. θα απονεμηθούν δύο βραβεία. Το ένα το βραβείο “Νίκος Σαμαράς”, με το οποίο θα τιμηθούν οι τρεις Θρακιώτες Παραολυμπιονίκες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, ο “χρυσός” Δήμος Μιχαλεντζάκης, και η Σεμιχά Ριζάογλου και ο Δημήτρης Καρυπίδης. Το άλλο θα έχει επίσης τρεις κατόχους, όμως όχι αθλητές αλλά ερευνητές. Το πρώτο Βραβείο Νέων Ερευνητών (ΒΝΕ), θα είναι χρηματικό έπαθλο 200 Ευρώ και θα δοθεί στον πρώτο συγγραφέα της καλύτερης από τις τρεις πρώτες εργασίες, ενώ οι πρώτοι συγγραφείς των δυο επόμενων εργασιών (2ης και 3ης) θα κερδίσουν από 50 Ευρώ και δωρεάν εγγραφή στο 25ο ΔΣΦΑΑ.

Κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου θα είναι ο Καθηγητής Nicholas Stergiou από το University of Nebraska at Omaha USA.

Δείτε  το πλήρες πρόγραμμα του 25ου Δ.Σ.Φ.Α.Α.

Share it