Search

Αυτό ήταν “Ελ Θράκικο”! Τα είχε όλα το Ορφέας Ξάνθης – Δόξα Προσκυνητών που ξεκίνησε με βροχή και τελείωσε με ήλιο!!!

Παιχνίδι που παρά τις αντιξοότητες του ήταν πραγματική διαφήμιση για την ποιότητα και των δύο ομάδων ήταν το παιχνίδι στο γήπεδο του ΑΟΞ μεταξύ του Ορφέα και της Δόξας Προσκυνητών, με τις δύο ομάδες να μένουν μετά απο ένα χορταστικό 90λεπτό στο  3-3 ενώ μοναδικό μελανό σημείο το γεγονός πως ο Ορφέας τελείωσε το ματς με 9 παίκτες.

Η αρχή του αγώνα δεν θα μπορούσε να είναι τόσο αισιόδοξοι με τον καιρό ενώ ήταν μουντός μέσα στην ημέρα να τα χαλά μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα με το μπουρίνι που εξελίχθηκε σε χαλάζι πέρα απο το οτι βάρυνε κατά πολύ τον αγωνιστικό χώρο δυσκόλευε πολύ τις προσπάθειες των παικτών  των δύο ομάδων.

Παρά τις αντιξοότητες η ομάδα του Ορφέα κατάφερε να ξεκινήσει εντυπωσιακά και μόλις στο 8′ άνοιξε το σκορ με τον Λαζαρίδη να δέχεται μια εξαιρετική πάσα την οποία αξιοποίησε ιδανικά και με πλασέ νίκησε τον κίπερ της Δόξας για το 1-0. Παρά το καλό ξεκίνημα η συνέχεια δεν ήταν παρόμοια για τους ξανθιώτες με τους Κομοτηναίους να  ισορροπούν και να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο.

Στο 25 ο Βάσκος με σουτ έφερε το ματς στα ίσια  κάνοντας το 1-1, ενώ παρότι η ομάδα της Ξάνθης  άγγιξε το 2-1 με Πέρτσα να σταματά το δυνατό σουτ του Μπουνταγκίδη ενώ άστοχο ήταν και το σουτ του Κατρανίτσα, τελικά ήρθε το 1-2 όταν μετά απο απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τρίχα απο πλάγια θέση αιφνιδίασε τον Ρούφο με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το προβάδισμα το οποίο και διατήρησαν μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο με τον καιρό πλέον ηλιόλουστο, καλοκαιρινό θα λέγαμε, έδωσε την ευκαιρία να βγάλουν αρκετές εντυπωσιακές ενέργειες με την εικόνα στα τάκλιν των παικτών των δύο ομάδων να είναι τουλάχιστον σουρεαλιστικές. Ο Ορφέας μπήκε πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι με την είσοδο κυρίως του Βασίλη Καραγκιόζη να δυναμώνει πολύ την δεξιά πλευρά των γηπεδούχων, ενώ και η είσοδος του Νίκου Μελισσόπουλου ήταν καίρια καθώς απο δική του πάσα ο Γιάννης Καραγκιόζη με ωραίο βολέ μέσα απο την περιοχή νίκησε τον Πέρτσα για τι 2-2.

Στο 72′ ο Νίκος Μελισσόπουλος παρότι μπήκε αλλαγή στο 46′ δέχτηκε δύο κίτρινες,αρχικά στο 54′ για μαρκάρισμα στο κέντρο και εν συνεχεία στο 72′ για αψιμαχία με αντίπαλο, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο κάτι που φάνηκε να επηρεάζει την ομάδα του Ορφέα με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται το αριθμητικό πλεονέκτημα και να παίρνουν εκ νέου προβάδισμα στο 81′ με τον Βάσκο να κάνει εντυπωσιακή ατομική ενέργεια και με σουτ να δίνει εκ νέου προβάδισμα στην Δόξα για το 2-3.

Και εκεί που το ματς έμοιαζε να γέρνει στους φιλοξενούμενους ο Γιάννης Καραγκιόζης στο 92′ με υπέροχη εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Πέρτσα και έκανε το 3-3 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, με τον “ήρωα” του Ορφέα Γιάννη Καραγκιόζη ένα λεπτό αργότερα να βλέπει την δεύτερη κίτρινη απο τον ΣΙμίδη και να αποβάλλεται και αυτός για διαμαρτυρία σχετικά με τις καθυστερήσεις του αγώνα, χάνοντας όπως και ο Μελισσόπουλος το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής.

Έξι γκολ, δύο αποβολές πολλές καλές στιγμές και καλό θέαμα παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο και την βροχή του πρώτου μέρους, και όμως σε ένα τέτοιο ματς κόπηκαν μόλις 6 εισιτήρια.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βασίλης Σιμήδης με βοηθούς τους Τερζόπουλο και Κίτσο  της ΕΠΣ Έβρου.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Τζαμπάζ Χαλήλ, Κατρανίτσας, Χαλήλ Ιμπράμ(46′ Μελισσόπουλος), Θεοδωρίδης(46′ Καραγκιόζης Β.), Χιντ, Μαλαδένης, Μπουνταγκίδης, Λαζαρίδης, Καραγκιόζης Γ., Μουμίνογλου.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ(Γ. Πουρλιάκας): Περτσάς, Δημητριάδης, Φουρκάν, Καραγιαννίδης, Σιδηρόπουλος, Τρίχας, Ανυφαντάκης(60′ Μόσχος), Δραγανίδης, Βάσκος, Κατσαρός(75′ Κλής), Κεϊτά(87′ Καμζελάς)

Θυμηθείτε την βαθμολογία της Γ’ Εθνικής μετά τα σημερινά παιχνίδια.

Σε επόμενη ανάρτηση θα ακολουθήσει πλήρες φωτορεπορτάζ του αγώνα…

Share it