Search

Στην Κύπρο αγωνίστηκε ο 17χρονος Παναγιώτης Τσακιράκης απ’ την Κομοτηνή!

Τον 17χρονο Κομοτηναίο πυγμάχο Παναγιώτη Τσακιράκη, κάλεσαν στη Λεμεσό της Κύπρου, προκειμένου να αγωνιστεί σε αγώνα βραδιάς, υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας, με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Έτσι, ο αθλητής ανταποκρίθηκε κι άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις, πετυχαίνοντας την Πρωτομαγιά ισοπαλία απέναντι σε έναν πολύπειρο αντίπαλο, στα 71 κιλά.

Μαζί του και ο βοηθός προπονητής των Μαχητών Κομοτηνής Μάρκος Κονδυλάκης, μας πληροφορεί για την επίδοση του αθλητή. “Ήταν η πρώτη του επαγγελματική συμμετοχή σε αγώνα βραδιάς, για τίτλο! Κατάφερε να πάρει την ισοπαλία κόντρα σε έναν πολύ πιο έμπειρο αθλητή. Ο αντίπαλος είχε σαράντα αγώνες, ενώ ο Παναγιώτης περίπου δέκα”, εξηγεί και προσθέτει ότι “η πρόσκληση έγινε μόλις μια εβδομάδα πριν, άρα δεν είχαμε πολύ χρόνο προετοιμασίας. Τον Παναγιώτη πρότεινε ένας διοργανωτής από την Θεσσαλονίκη και τελικά έγινε η πρόσκληση από την Κύπρο, με όλα τα έξοδα πληρωμένα,”. Στα αγωνιστικά, ο Κομοτηναίος έχασε τον πρώτο γύρο, κέρδισε τον δεύτερο, κι έμεινε ισόπαλος στον τρίτο.

Ο Μάρκος Κονδυλάκης χαρακτηρίζει το μποξ ως “άθλημα μυαλού. Αν τα χέρια σου λειτουργούν μόνο ως εκτελεστικά όργανα τότε …το έχασες. Πρέπει να συνεργάζεσαι με τον προπονητή σου και να έχεις καθαρό μυαλό. Το μποξ έχει ομαδικότητα, γιατί έχεις άψογη συνεργασία με τον προπονητή σου”. Πυγμάχος και ο ίδιος, τα τελευταία τρίτα χρόνια ασχολείται με την προπονητική κι απορρίπτει κάθε μορφή βίας έξω από το ρινγκ. “Το άθλημα μπορεί στους έξω να μοιάζει βίαιο, αλλά για εμάς δεν είναι.

Για παράδειγμα, στο ποδόσφαιρο έχεις να ανταγωνιστείς με έντεκα ανθρώπους, ενώ στο μποξ μόνο έναν. Κι εννοείται οποιαδήποτε μορφή βίας παραμένει μέσα στο γήπεδο.

Πολλές φορές έχουμε αντιμετωπίσει καταστάσεις, σε Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή, αθλητές μας να παλεύουν έξω από το ρινγκ, όχι μόνο γιατί αμαυρώνουν το όνομα της σχολής αλλά και γιατί πρέπει να τηρούμε την ευγενή άμιλλα στον αθλητισμό. Το θετικό στην Ελλάδα είναι πως έχει κοπεί ο στοιχηματισμός στο μποξ, γιατί είναι σα να αντιμετωπίζεις τον αθλητή ως άλογο”, αναφέρει και καταλήγει με το μήνυμά του ότι “οι άνθρωποι δεν πρέπει να κυνηγιούνται και να …σκοτώνονται για μια ομάδα, όπως έφυγε από τη ζωή ο οπαδός του ΠΑΟΚ πριν λίγες ημέρες”.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Αριθμούν περίπου εξήντα μέλη και προπονούνται στη Βασιλέως Ηρακλείου 8 (πίσω από τη δημοτική αγορά). Προπονούνται τις εξής ώρες: 12:00-13:30 και 17:00-22:00, καθημερινές, και διατηρούν τμήματα πυγμαχίας και kick boxing. Προπονητής είναι ο Βασίλης Τζιτζιός και βοηθός του ο Μάρκος Κονδυλάκης.
“Κάνουμε αγώνες κάθε μήνα και ποτέ δεν έχουμε αρνηθεί πρόσκληση, όπου κι αν γίνονται οι αγώνες.

Ειδικά η αναμέτρηση στο εξωτερικό είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να αναδειχθεί η Κομοτηνή, καθώς δεν έχουμε παράδοση, όπως η Καβάλα, στο kick boxing ή στην πυγμαχία, παρότι έχουμε έναν από τους μεγαλύτερους δασκάλους τον κ. Μιχαηλίδη, αλλά και τον κ. Κολάτση επίσης αξιόλογο δάσκαλο. Οι πιο κοντινοί αγώνες γίνονται στην Καβάλα, αλλά σπάνια, και μετά στη Θεσσαλονίκη.

O σκοπός μας ως Μαχητές, είναι να βρούμε συνεργάτες, ώστε να οργανώσουμε αγώνες στην Κομοτηνή, γιατί η πόλη έχει να δει αγώνες από το 2012”, καταλήγει με την επιθυμία του να μεγαλώσει το κίνημα της πυγμαχίας στην Κομοτηνή.

Share it