Search

Ηττήθηκε απο την συμπολίτισσα Ατλέτικο αλλά πέρασε στον τελικό η Ρεάλ Μαδρίτης!

Η Ατλέτικο νίκησε 2-1 στο τελευταίο ευρωπαϊκό ματς του “Vicente Calderón”, αλλά η Ρεάλ προκρίθηκε στον τελικό του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους.

Ατλέτικο Μαδρίτης έδωσε την τελευταία της ευρωπαϊκή παράσταση στο “Vicente Calderón”, προσπάθησε, έκανε το κοινό της να πιστέψει σε ιστορική ανατροπή, νίκησε 2-1, αλλά η Ρεάλ προκρίθηκε στον τελικό του Champions League 2016-17, καθώς είχε επικρατήσει 3-0 στο πρώτο ματς του “Santiago Bernabéu”, με το χατ-τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στον τελικό του Κάρντιφ (3/6) η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν θα αντιμετωπίσει την άλλη μεγάλη του αγάπη, τη Γιουβέντους, η οποία αναζητά εκδίκηση για την ήττα της στον τελικό του Άμστερνταμ πριν 19 χρόνια.

Η ομάδα του Σιμεόνε μπήκε με πίστη στο “Vicente Calderón”, το οποίο θα πάψει να είναι έδρα της Ατλέτικο και κατάφερε να προηγηθεί 2-0 στο 16′, αλλά μία τρομερή προσπάθεια του Μπενζεμά στο 42′ έφερε το γκολ του Ίσκο, έτσι ουσιαστικά όλα τέλειωσαν πριν το ημίχρονο.

Μετά το τέλος της σεζόν το γήπεδο θα γκρεμιστεί και θα γίνει διαμερίσματα και ένα μεγάλο πάρκο, ενώ οι “ροχιμπλάνκος” θα έχουν πλέον έδρα 16 χιλιόμετρα μακριά, στο “Estadio La Peineta” που ανακαινίστηκε, από 20.000 θέσεις έχει πλέον 67.703 και μάλιστα θα διεκδικήσει τον τελικό του Champions League 2018-19.

Η Ρεάλ λοιπόν θα αντιμετωπίσει την Γιουβέντους στο “Millennium Stadium” του Κάρντιφ στις 3 Ιουνίου. Αυτός θα είναι ο δεύτερος τελικός στην ιστορία με αυτό το ζευγάρι. Στον πρώτο, το 1998 στο Άμστερνταμ, οι “μερένγκες” νίκησαν 1-0 τους “μπιανκονέρι” με το γκολ του Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς και πήραν το 7ο τρόπαιό τους και 1ο μετά από 32 χρόνια (1966).

Τώρα οι Μαδριλένοι θα διεκδικήσουν το 12ο τρόπαιο, στον 15ο τους τελικό. Αν το πάρουν, θα έχουν 3 κατακτήσεις τα 4 τελευταία χρόνια, περισσότερες δηλαδή απ’ό,τι η “Γιούβε” στην ιστορία της. Η “γηραιά κυρία” έχει κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης δύο φορές, το 1985 στις Βρυξέλλες κόντρα στη Λίβερπουλ και το 1996 στη Ρώμη κόντρα στον Άγιαξ. Έχει και 6 χαμένους τελικούς, τελευταίος πριν δύο χρόνια (2015) με την Μπαρτσελόνα.

Αν η Ρεάλ καταφέρει να πάρει το τρόπαιο, θα γίνει η πρώτη που θα κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη σερί χρονιά μετά τη Μίλαν το 1989 και το 1990.

Share it

Μία Απάντηση

  1. Αιφνιδίασε η Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά δεν τα κατάφερε τελικά, απέδειξε ότι δεν είναι φωτοβολίδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, με την πορεία της τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει σημαντική Ευρωπαϊκή ιστορία μετά από χρόνια