Search

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου της Εθνικής στην Αλεξανδρούπολη (photos)

Το μεσημέρι της Τρίτης 9 Μαΐου έλαβε χώρα στον 3ο όροφο του Επιμελητηρίου της Αλεξανδρούπολης η συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Ελλάδας βόλεϊ των ανδρών που βρίσκεται από την Παρασκευή στην πρωτεύουσα του Έβρου για προετοιμασία ενόψει των προκριματικών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Παρόντες στη συνέντευξη ήταν από πλευράς Εθνικής ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Αρσενιάδης και ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Τζούριτς. Από τους τοπικούς φορείς παρεβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Αλεξ/πολης Γιάννης Βαταμίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χαράλαμπος Τοψίδης και ο πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης & Ανατ. Μακεδονίας Ειρήναρχος Κεμανετζής. Τον συντονισμό της συνέντευξης είχε αναλάβει ο δημοσιογράφος Γιώργος Πανταζίδης.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτροβιτς ο οποίος αφού καλωσόρισε τους ανθρώπους της Εθνικής τόνισε πως είναι μεγάλη χαρά να βρίσκεται η Εθνική στον Έβρο, ένας τόπος που είναι στενά συνδεδεμένος με το βόλεϊ. «Πιστεύουμε ότι αυτή η προετοιμασία θα σας φέρει τύχη γιατί αυτός ο τόπος είναι ευλογημένος. Θα κάνουμε το παν για να είναι η φιλοξενία και η προετοιμασία σας όσο καλύτερες γίνεται», είπε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια μίλησε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Βαταμίδης: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τον προπονητή και τους αθλητές στην Αλεξανδρούπολη. Ευχόμαστε αυτό το ξεκίνημα της προετοιμασίας να είναι τυχερό και θα θέλαμε να βλέπουμε πιο συχνά την Εθνική εδώ γιατί αυτό κάνει καλό και στους πολίτες αυτής της πόλης. Από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε σε επαφή με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας είπαμε ότι η Εθνική πρέπει να έρθει εδώ και γι’ αυτό κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα. Στο πλαίσιο αυτό καλύψαμε και ένα μέρος των εξόδων και κάναμε κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο κλειστό Μιχάλης Παρασκευόπουλος. Εύχομαι σε σύντομο χρονικό διάστημα η Εθνική να ξανά έρθει εδώ για προετοιμασία, αλλά πλέον να την κάνει στο νέο κλειστό γυμναστήριο που ετοιμάζουμε».

Τον λόγο πήρε εν συνεχεία ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τοψίδης: «Πιστεύω αυτή η προετοιμασία να είναι μία αρχή για να έρθουν και άλλες ομάδες στο μέλλον. Εμείς είμαστε δίπλα στην Εθνική και γι’ αυτό καλύψαμε ένα μικρό μέρος των εξόδων. Βέβαια, η επίσκεψη αυτή είναι πολύ καλή και για την αγορά της πόλης μας γιατί οι άνθρωποι αυτοί θα κυκλοφορήσουν και φυσικά όταν θα επιστρέψουν στον τόπο τους θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές για να επισκεφθούν την Αλεξ/πολη σε επόμενη ευκαιρία. Τους εύχομαι καλή επιτυχία και να πετύχουν τους στόχους τους».

Αμέσως μετά μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΘΡ κ. Κεμανετζής: «Εύχομαι καλή διαμονή και καλή προετοιμασία στους διεθνείς μας. Ευχαριστώ όλους τους προλαλήσαντες για όσα έχουν κάνει και για όσα θα κάνουν έτσι ώστε η Εθνική μας να προετοιμαστεί σωστά. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που η «γαλανόλευκη» ήρθε στην Αλεξανδρούπολη και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Σίγουρα η παρουσία δύο ανθρώπων από την πόλη μας που είναι στην ΕΟΠΕ όπως ο Αντώνης Τελόπουλος και ο Μάριος Γκιούρδας έπαιξαν τον ρόλο τους για να βλέπουμε σήμερα την Εθνική εδώ. Ελπίζουμε στο μέλλον η Εθνική όχι απλά να ξανά κάνει προετοιμασία εδώ, αλλά να δώσει και επίσημα παιχνίδια».

Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής κ. Αρσενιάδης είπε αρχικά: «Μέχρι τώρα ερχόμουνα ως αντίπαλος προπονητής καθώς παίζαμε κόντρα στον Εθνικό, αλλά δεν αισθανθήκαμε ποτέ ξένο το μέρος. Έχουμε πολλούς φίλους, ξέρουμε ότι έχει προσφέρει πολλά αυτός ο τόπος στο βόλεϊ και το νιώθουμε αυτό, βγαίνει μια ενέργεια. Πέρα απ’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους τους τοπικούς φορείς για την υποστήριξη και τη βοήθεια τους. Μέχρι στιγμής η φιλοξενεία μας είναι άριστη και πιστεύω ότι έτσι θα είναι και στη συνέχεια. Είναι πραγματικά αυτό που θέλαμε και μακάρι να είχαμε ακόμα περισσότερες μέρες στην πόλη της Αλεξανδρούπολης γιατί θα μας βοηθούσε πολύ. Εύχομαι να ξανά υπάρξει μία τέτοια ευκαιρία και να είμαστε στο νέο κλειστό που ετοιμάζεται γιατί ένα τέτοιο έργο θα αλλάξει τα δεδομένα τουλάχιστον στο άθλημα μας».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την αγωνιστική κατάσταση των παικτών της Εθνικής και για το έχει να αντιμετωπίσει αυτή το επόμενο διάστημα απάντησε:

«Την αγωνιστική κατάσταση των παικτών μου δεν τη γνωρίζω από τη στιγμή που δεν είναι όλοι οι παίκτες εδώ. Λείπει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της Εθνικής καθώς μέχρι προχθές αυτοί οι παίκτες αγωνιζόντουσαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Υπάρχει εδώ ένα κομμάτι αξιόλογων αθλητών, αλλά είναι μικρό και δεν έχουμε κάνει ακόμα πλήρη προπόνηση. Είμαι όμως αισιόδοξος. Από κει και πέρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες δυσκολίες. Καταρχάς για πρώτη φορά η Εθνική κάνει τόσο μικρή προετοιμασία. Όπως είπα και νωρίτερα θα ήταν ευχής έργο να είχαμε τουλάχιστον 10 μέρες ακόμα προετοιμασία στην πόλη σας. Αυτό όμως δεν το έχουμε και η ομάδα θα πάει να παίξει για την πρόκριση σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ολλανδία με τρεις έως πέντε προπονήσεις με σχεδόν όλους τους παίκτες μαζί και μηδέν προπονήσεις με όλους. Εκεί καλούμαστε να βγούμε πρώτοι, αποκλείοντας και τον οικοδεσπότη και κόντρα σε ομάδες που τουλάχιστον στα χαρτιά είναι πιο ψηλά από μας. Για να είμαστε ρεαλιστές οι πιθανότητες είναι εναντίον μας. Εμείς όμως δεν κατεβαίνουμε για να χάσουμε. Πάμε στην Ολλανδία για να βγούμε πρώτοι και θα εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες και τις δυνατότητες που έχουμε. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά με πολλά από τα οποία έχω συνεργαστεί και τα γνωρίζω. Δίπλα μου έχω έναν αθλητή (Τζούριτς) ο οποίος αγωνίζεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες νίκες – εκπλήξεις την Εθνική. Δεν ξέρω πόσοι μας πιστεύουμε, αλλά εμείς γνωρίζοντας τις δυσκολίες πιστεύουμε».

Ο αρχηγός της Εθνικής Δημήτρης Τζούριτς είπε: «Θα ήθελα εκ μέρους όλων των αθλητών της Εθνικής να πω ότι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για όσα έχουμε βρει εδώ γιατί μετά από πολύ καιρό τα έχουμε όλα έτοιμα. Είναι τιμή μας και χαρά μας που βρισκόμαστε σε έναν τόπο που είναι η ιστορία του βόλεϊ και που οι άνθρωποι του γνωρίζουν και αγαπούν το άθλημα. Μπροστά μας έχουμε ένα πολύ δύσκολο έργο, αλλά πιστεύω ότι είμαστε πολύ ικανοί να κάνουμε κάτι πολύ καλό».

Σε ερώτηση που του έγινε για το πόσο λείπει από τους διεθνείς μία πρόκριση σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης, μία διάκριση και για το αν υπάρχει η δίψα έτσι ώστε να γίνει αυτή η υπέρβαση τόνισε:

«Η δίψα ασφαλώς και είναι μεγάλη. Από το 2009 έχουμε να πάιξουμε σε μία σημαντική διοργάνωση και συγκεκριμένα από το ευρωπαϊκό της Σμύρνης στην Τουρκία. Από τότε προσπαθούμε, έχουμε περάσει πολλές δυσκολίες ειδικά τα τελευταία 5 χρόνια. Το θέλουμε πάρα πολύ. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες που είναι στην Εθνική έχουν την ίδια θέληση. Πέρυσι που χάσαμε την πρόκριση στα μπαράζ ήταν ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια στην ιστορία της ομάδας. Πιστεύω ότι αν κάναμε την προετοιμασία εδώ στην Αλεξανδρούπολη θα περνούσαμε απ’ τα μπαράζ. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε, αλλά βλέπω θετικά και καλά πράγματα τώρα. Βελτιωνόμαστε σε κάθε τομέα και είμαι αισιόδοξος. Μπορεί τα χρόνια να περνάνε και να μεγαλώνω κάθε χρόνος που περνάει, αλλά δεν τα παρατάω».

Η Εθνική βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη μετά από 20 χρόνια και συγκεκριμένα από τον Μάιο του 1998 όταν και είχε αντιμετωπίσει σε φιλικές αναμετρήσεις τις Βραζιλία, Βέλγιο και Σκόπια. Η προετοιμασία της στον Έβρο θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί σχολεία της πόλης και θα δώσει ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα.

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής 

Φωτογραφίες: Γιώτα Τσικάκη

Share it