Search

Νίκησε και στο Τορινό την Μονακό και πάει Κάρντιφ για το τρίτο τρόπαιο η Γιουβέντους!

Η Γιουβέντους προκρίθηκε στον τελικό του Champions League 2016-17, καθώς νίκησε τη Μονακό και στο Τορίνο, αυτήν την φορά με 2-1, έτσι με συνολικό σκορ 4-1 πήρε το εισιτήριο για την μεγάλη βραδιά της 3ης Ιουνίου στο Κάρντιφ.

Ο Ντάνι Άλβες ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής, καθώς μετά τις δύο ασίστς του στο “Stade Louis II”, έκανε την ασίστ για να ανοίξει το σκορ ο Μάριο Μάντζουκιτς στο 33′ και στο 44′ ο Βραζιλιάνος έκανε με τρομερό σουτ στην κίνηση το 2-0.

Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ ξεκίνησε το ματς με όρεξη, με πίστη για την ανατροπή και κυρίως χωρίς φόβο και θα μπορούσε να είχε πετύχει το γκολ που θα έδινε νέο μεγάλο ενδιαφέρον.

Τελικά το… ταξίδι τελείωσε στα ημιτελικά για τους Μονεγάσκους, για 3η φορά στην ιστορία, ενώ θυμίζουμε πως έχει και μία συμμετοχή σε τελικό το 2004 (ήττα απ’την Πόρτο).

Όσον αφορά στην Γιουβέντους, επιστρέφει σε τελικό μετά από δύο χρόνια και το 2015 που είχε ηττηθεί από την Μπαρτσελόνα. Αυτή θα είναι η τρίτη ευκαιρία του Τζανλουίτζι Μπουφόν για την κούπα, καθώς το 2003 στο Μάντσεστερ είχε πιάσει δύο πέναλτι, η Μίλαν είχε χάσει άλλο ένα, αλλά τελικά επικράτησε και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ιταλικό εμφύλιο.

Συνολικά, αυτός θα είναι ο 9ος τελικός στην ιστορία της “γηραιάς κυρίας”, η οποία έχει 6 ήττες και δύο τρόπαια, αυτό του 1985 στις Βρυξέλλες κόντρα στη Λίβερπουλ και αυτό του 1996 στη Ρώμη κόντρα στον Άγιαξ.

Τον αντίπαλό της θα τον μάθει το βράδυ της Τετάρτης, δύσκολα θα είναι η Ατλέτικο, ενώ αν τελικά η Ρεάλ πάρει την πρόκριση (είχε νικήσει 3-0 στο πρώτο ματς), η Γιουβέντους θα έχει την ευκαιρία για να πάρει την ρεβάνς για την ήττα στον τελικό του 1998 στο Άμστερνταμ (1-0 η ομάδα της Μαδρίτης με γκολ του Μιγιάτοβιτς).

Αυτό που κατάφερε η Μονακό, ήταν με το γκολ του Εμ’Μπαπέ στο 69′ σταματήσει στα 600 λεπτά το ανέπαφο της εστίας του Τζανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος έκανε το 5ο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης (1. 853 Γενς Λέμαν, 737 Κέιλορ Νάβας, 657 Έντβιν φαν ντερ Σαρ, 622 Ντίντα, 600 Τζανλουίτζι Μπουφόν, 593 Μπόντο Ίλγκνερ, 579 Ντίντα, 570 Πέπε Ρέινα).

 

Share it