Search

Έχασε το δεύτερο σερί Κύπελλο ο Μάνταλος, με γκολ οφσάιντ κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είναι ο νέος κυπελλούχος Ελλάδας παίρνωντας τον πρώτο τίτλο του μετά από 14 χρόνια. Από την άλλη πλευρά ο Κομοτηναίος αρχηγός της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος έχασε την ευκαιρία να σηκώσει το δεύτερο συνεχόμενο Κύπελλο με την ομάδα του.

Με 2-1 επικράτησαν οι Θεσσαλονικείς σε έναν τελικό – παρωδία από την αρχή του έως το τέλος του, που δυσφήμισε για ακόμα μία φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Απίστευτης βιαιότητας επεισόδια πριν την έναρξη του αγώνα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, με πολλούς οπαδούς να διακομίζονται στο νοσοκομείο. Με γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει γιατί ήταν οφσάιντ πήρε τη νίκη ο «δικέφαλος του Βορρά».

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πήρε προβάδισμα στον τελικό χάρη γκολ του Μπίσεσβαρ στο 24′, ενώ για την ΑΕΚ ισοφάρισε ο Χριστοδουλόπουλος 2 λεπτά αργότερα μετά από τραγικό λάθος του Γλύκου. Το τελικό 2-1 έγραψε ο Ενρίκε στο 83′ με κεφαλιά από εμφανή θέση οφσάιντ που ο βοηθός Καλφόγλου δεν υπέδειξε.  «Έκανα λάθος. Σας ζητώ συγγνώμη. Θα παραιτηθώ», ήταν τα όσα είπε ο επόπτης από την Θεσπρωτία μετά τη λήξη του ματς.

Αυτό ήταν το πρώτο τρόπαιο του ΠΑΟΚ μετά το 2003 όταν είχε κατακτήσει και πάλι το Κύπελλο Ελλάδας με αντίπαλο τότε τον Άρη.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Κάμπος (73’ Ενρίκε), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς

Στον πάγκο έμειναν οι: Σιαμπάνης, Κίτσιου, Μαλεζάς, Ματθαίου, Πέλκας, Αθανασιάδης

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες (83’ Αλμέιδα), Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (86’ Βάργκας), Μάνταλος, Πατίτο (68’ Γαλανόπουλος), Αραούχο

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπάρκας, Κολοβέτσιος, Μπακασέτας, Τσέλιος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΒΟΗΘΟΙ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου), Θάνος (Γρεβενών)

 

 

Share it