Search

Επιστρέφει στην Θράκη μετά απο 8 χρόνια ο Μίχαελ Σκίμπε για χάρη του 25ου Επετειακού Διεθνούς Συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής!

Την ευκαιρία να βρεθεί στην Θράκη μετά απο σχεδόν 8 χρόνια, και πιο συγκεκριμένα απο τις 8 Οκτωβρίου του 2009, θα έχει ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας Μίχαελ Σκίμπε που μαζί με τους Ζήση Βρύζα και Τραϊανό Δέλλα θα βρεθούν στην Κομοτηνή για το 25ο επετειακό διεθνές συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Ο Γερμανός Ομοσπονδιακός τεχνικός θα μετέχει στην “στρογγυλή τράπεζα” με θέμα “Η αθλητική Επιστήμη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο” που θα συντονίσει το Σάββατο 20 Μαϊού(12:00 – 13:30) ο γνωστός ξανθιώτης γιατρός, και καθηγητής Αθλητιατρικής του Δημοκρίτει, και της Εθνικής ομάδας Γιώργος Γκοδόλιας. Ο κ. Σκίμπε θα κάνει ομιλία με θέμα ” Η νέα Ελληνική Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου”, ενώ θα ακολουθήσει η ομιλία του Τραϊανού Δέλλα με θέμα ” Το Ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα”, ενώ τέλος ο Ζήσης Βρύζας θα πραγματοποιήσει την απονομή των πτυχίων σεμιναρίου.

Αυτή όμως δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Μίχαελ Σκίμπε, που ήρθε στην Ελλάδα χάρις δύο ξανθιώτες τον μάνατζερ Ανέστη Τσετινέ και τον τότε Πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη, καθώς ο Γερμανός Ομοσπονδιακός είχε βρεθεί στην Ξάνθη ως προπονητής της Άιντραχτ Φρανκφούρτης σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στα Πηγάδια.

Πιο συγκεκριμένα στις 7 Οκτωβρίου 2009 η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, στα πλαίσια περιοδείας για την προώθηση του γερμανικού ποδοσφαίρου (υπό την εποπτεία της Bundesliga) επισκέφθηκε την Ξάνθη όπου έμεινε για ένα τριήμερο. Προπονητής της γερμανικής ομάδας ήταν ο 46χρονος τότε Μίκαελ Σκίμπε, ο οποίος εκτός των άλλων παραχώρησε συνέντευξη τύπου, από κοινού με τον τότε προπονητή της ξανθιώτικης ομάδας, Γιάννη Ματζουράκη, μετά το φιλικό που είχαν δώσει (στις 08/10) οι δύο ομάδες στο «Skoda Ξάνθη Arena» των Πηγαδίων. Μάλιστα χρέη μεταφραστή είχε αναλάβει ο τότε Υπεύθυνος τύπου της ΠΑΕ Ξάνθη και σήμερα Γραμματέας της ΕΠΣ Ξάνθης, και άριστος γνώστης της γερμανικής γλώσσας, Μπάμπης Κυρλίδης.

 

Να σημειώσουμε επίσης ότι εκτός του φιλικού αγώνα με την Ξάνθη η αποστολή της Άιντραχτ με επικεφαλής τον Μίκαελ Σκίμπε κατά το τριήμερο παρουσίας της στην Ξάνθη είχε επισκεφθεί το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης και συμμετείχε σε παράλληλες εκδηλώσεις, ενώ αποθεωτική υποδοχή είχε γνωρίσει ο Έλληνας επιθετικός Νίκος Λυμπερόπουλος που αγωνιζόταν τότε στην ομάδα της Φρανκφούρτης.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η Ξάνθη παρότι προηγήθηκε με 2-0 χάρις τα τέρματα των Φαμπιανέσι και Μαρσελίνιο ηττήθηκε με 2-4 απο την ομάδα της Φρανκφούρτης χάρις τα τέρματα των Μέιερ, Λυμπερόπουλο, Φένιν και Κόχλερ.

Share it