Search

Photos: 230 κλικ απο την Λαμπαδηδρομία στους δρόμους της Ξάνθης για την 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα ΑΜ-Θ!

Με κάθε επισημότητα και μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη η Λαμπαδηδρομία της φλόγας απο μαθητές Γυμνασίου ενόψει της 1ης Μαθητιάδας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πρόκειται για μία διοργάνωση που αφορά τη μαθητιώσα νεολαία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και όχι μόνο, καθώς θα γίνουν αντίστοιχοι αγώνες και σε ακόμη πέντε περιφέρειες, και αποσκοπεί στη γνωριμία των παιδιών  με τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά αθλήματα, αλλά και εν γένει με το αθλητικό ιδεώδες.

Η Μαθητιάδα έρχεται για πρώτη φορά στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και την ευθύνη της διοργάνωσης φέρουν η Κομοτηνή, στην οποία θα διεξαχθεί η πλειοψηφία των αθλημάτων, σε συνεργασία με την Καβάλα όπου θα διεξαχθούν τα αθλήματα της θάλασσας. Τη διοργάνωση διαχειρίζονται από κοινού η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Στην λαμπαδηδρομία που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Ξάνθης μετείχαν επίλεκτοι μαθητές των 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου, 6ου και 7ου Γυμνασίου Ξάνθης, όπως και μαθητές των Γυμνασίων Ολβίου, Γενησέας, Εκκλησιαστικού αλλά και του ΕΕΕΕΚ(Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Γενησέας.

Η λαμπαδηδρομία ήταν οργανωμένα άψογα απο τους υπευθύνους του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Ξάνθης σε συνεργασία με τους δασκάλους των σχολείων, ενώ ξεχωριστή νότα στην διαδρομή έδωσαν και οι μαθητές γυμνασίων και δημοτικών που βρισκόταν στην διαδρομή, μπροστά απο τα σχολεία τους, για να χειροκροτήσουν τους λαμπαδηδρόμους.

Στα μέσα της διαδρομής η φλόγα σταμάτησε στην Κεντρική Πλατεία οπού έγινε η αφή σε ειδικό βωμό που είχε στηθεί, ενώ αρκετός κόσμος βλέποντας τους νεαρούς λαμπαδηδρόμους σταματούσε για να χειροκροτήσει. Στην Κεντρική Πλατεία την μικρή εκδήλωση που στήθηκε προλόγισε η Υπεύθυνη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Δ.Δ.Ε. Ξάνθης Σοφία Ζήση, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί απο τον Διευθυντή Φυσικής Αγωγής του Υπ. Παιδείας Γεώργιο Ντάφλου, απο την Αντιδήμαρχο Ξάνθης σε θέματα Παιδείας, Δια βίου Μάθησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Πρόνοιας Θεοδώρας Γιαννώτα. Ο Εκπρόσωπος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Τζάστας, αλλά και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης Γιώργος Παπαθανασίου.  Αμέσως μετά τις σύντομες και περιεκτικές ομιλίες ακολούθησαν χορευτικές επιδείξεις απο τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης και της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης(ΦΕΞ).

Αμέσως μετά η Φλόγα συνέχισε την διαδρομή της με τους ξανθιώτες μαθητές να την οδηγούν μέχρι την έξοδο της πόλης για Κομοτηνή, με τους Υπευθύνους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να την παραλαμβάνουν για να συνεχίσει την διαδρομή της αρχικά στην Αλεξανδρούπολη και αργά το απόγευμα(19:00) στην πόλη της Κομοτηνής οπού και είναι ο τελικός προορισμός της.

Δείτε παρακάτω το πληρέστατο φωτορεποτάζ του Sportsaddict και με 230 φωτογραφίες απο ολόκληρη την διαδρομή της Φλόγας στους δρόμους της Ξάνθης αλλά και της εκδηλώσεις στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Share it