Search

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και δύο πρώην προπονητές Ξάνθης και Πανθρακικού υποψήφιοι για προπονητές της χρονιάς!

Τους υποψήφιους για το βραβείο «Καλύτερος Προπονητής της χρονιάς” ανακοίνωσε το συνδρομητικό κανάλι «Novasports» που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος. οπού ανάμεσα στους 5 υποψήφιους ξεχωρίζει η παρουσία του προπονητή του ΑΟΞ Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά και αυτές του πρώην προπονητή της Ξάνθης Γιώργου Παράσχου  που έκανε εξαιρετική πορεία με τον Πλατανιά αλλά και του πρώην του Πανθρακικού Σάββα Παντελίδη που ήταν ο πρωτομάστορας στην μεγάλη επιτυχία παραμονής, αγωνιστικά, του Ηρακλή.

Ο θεσμός «Έπαθλο Novasports Super League» δημιουργήθηκε το 2010 από τη Nova, σταθερό στρατηγικό επενδυτή και κύριο χρηματοδότη του ελληνικού ποδοσφαίρου, με σκοπό την ανάδειξη των πραγματικών πρωταγωνιστών του πρωταθλήματος της Super League, των ποδοσφαιριστών δηλαδή που διακρίνονται για το ταλέντο και το ήθος τους στα γήπεδα, στη διάρκεια μίας αγωνιστικής σεζόν.

Ο «Πολυτιμότερος Παίκτης (MVP)», το «Καλύτερο Γκολ (Best Goal)», ο «Καλύτερος Προπονητής», ο «Πρώτος Scorer», η «Καλύτερη Ομάδα» αποτελούμενη από 23 ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος, η «Καλύτερη Δήλωση της χρονιάς», η «Ενέργεια Fair Play της χρονιάς», η «Καλύτερη Απόκρουση», η «Καλύτερη Assist» και ο «Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Παίκτης» (Rookie), αποτελούν τις κατηγορίες βράβευσης του θεσμού και οι απονομές των καλύτερων του Πρωταθλήματος Super League 2016-2017 θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο ειδικά αφιερωμένης εκπομπής που θα προβληθεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου στις 21:00 στο Novasports1HD και μέσω Nova GO και του Web TV του Novasports.gr.

Πέρα απο τον προπονητή της Ξάνθης και αυτούς των Πλατανιά και Ηρακλή υποψήφιοι είναι επίσης ο Βλάνταν Ίβιτς του ΠΑΟΚ και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς του Πανιωνίου. Για να ψηφίσετε μπείτε ΕΔΩ

Αναλυτικά οι υποψήφιοι για το βραβείο του προπονητή της χρονιάς:

1. Ίβιτς Βλάνταν (ΠΑΟΚ)

Για πρώτη φορά επί ηγεσίας Ιβάν Σαββίδη ένας προπονητής κατάφερε να βγάλει όλη τη σεζόν. Με 20 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες, αλλά και με συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου ο Βλάνταν Ιβιτς κατέγραψε ήδη τα δικά του ρεκόρ στο δικέφαλο του βορρά.

2. Λουτσέσκου Ραζβάν (Ξάνθη)

Συμπλήρωσε τρεις σεζόν και 108 παιχνίδια στον πάγκο της Ξάνθης. Την οδήγησε σε έναν τελικό κυπέλλου και εφέτος με 13 νίκες, 9 ισοπαλίες και 8 ήττες τερμάτισε στην 6η θέση. Αποχαιρέτησε την ομάδα, αλλά άφησε σημαντική παρακαταθήκη.

3. Μιλόγεβιτς Βλάνταν (Πανιώνιος)

Με 15 νίκες, 7 ισοπαλίες και 8 ήττες κατάφερε να διατηρήσει την ομάδα της Ν. Σμύρνης για 2η σερί σεζόν στην πρώτη πεντάδα, συνεχίζοντας στα play offs για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

4. Παντελίδης Σάββας (Ηρακλής)

Ανέλαβε το «γηραιό» την 1η Νοεμβρίου 2016. Με 5 ήττες και 2 ισοπαλίες ως τότε η υπόθεση της σωτηρίας φαινόταν απίθανη. Παρ΄ όλα αυτά πέτυχε ένα μικρό θαύμα και με 6 νίκες, 9 ισοπαλίες και 8 ήττες στο υπόλοιπο της σεζόν κατάφερε να παραμείνει (αγωνιστικά τουλάχιστον) στην κατηγορία.

5. Παράσχος Γιώργος (Πλατανιάς)

Και στην 3η του σεζόν στην ομάδα των Χανίων πέτυχε από νωρίς τον στόχο της παραμονής και διεκδίκησε ακόμα και την έξοδο στην Ευρώπη. Τερμάτισε στην 7η θέση με 11 νίκες, 9 ισοπαλίες και 10 ήττες.

Share it