Search

Ραζβάν Λουτσέσκου: “Η Ξάνθη για μένα είναι η χαρά της ψυχής, φανταστική εμπειρία η παρουσία μου εδώ”

Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη στα Πηγάδια, καθώς ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο της Ξάνθης. Ο Ρουμάνος, ύστερα από τρία χρόνια στην τεχνική ηγεσία, αποχωρεί απ’ τους Ακρίτες, αφήνοντας ως παρακαταθήκη την εξαιρετική πορεία τη φετινή σεζόν, αλλά και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου τη σεζόν 2014-15.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Λουτσέσκου έκανε τον απολογισμό της τριετής παρουσίας του, υποστήριξε πως δεν έχει συμφωνήσει με άλλη ομάδα, ενώ εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει ξανά στους Θρακιώτες στο μέλλον. Ενώ σε ερώτηση του Sportsaddict για το τι σημαίνει για αυτό η Ξάνθη με δύο λέξεις μας απάντησε εμφανώς συγκινημένος “Η χαρά της ψυχής”

Αναλυτικά:

«Είναι μια δυσάρεστη στιγμή η σημερινή, αλλά ταυτόχρονα είναι φανταστικό και το συναίσθημά της. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο της Ξάνθης. Γνώρισα φανταστικούς ανθρώπους εδώ. Βρήκα μεγάλο σεβασμό και εκτίμηση που δεν βρίσκεις εύκολα αλλού.

Έκανα υπέροχους φίλους, πάνω από όλα τον Χρήστο Πανόπουλο, που μέχρι τώρα ήταν αφεντικό, αλλά, από εδώ και μπρος, είναι τεράστιος φίλος. Επίσης, τον Γιώργο Κασναφέρη και τον Γιάννη Παπαδημητρίου που θα είναι πάντα στην καρδιά μου.

Όταν ήρθα στην Ξάνθη, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μείνω για τρία χρόνια και θα απολαύσω μια τέτοια φανταστική εμπειρία. Ο τελικός του Κυπέλλου ήταν σίγουρα μια μεγάλη στιγμή, αλλά για τον προπονητή το κάθε παιχνίδι έχει τη σπουδαιότητά του. Πώς να ξεχάσω τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στα Πηγάδια, την νίκη επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο, κάθε αγώνας που έδινα είχε για μένα τη δική του αξία».

Για τις πιο έντονες στιγμές του: «Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν πέρυσι τέτοια εποχή συζητούσα με τον Γιώργο Κασναφέρη για το μέλλον μου. Σκέφτηκα να αποχωρήσω, τελικά ήταν καλή επιλογή να μείνω και τη σεζόν 2016-17 και να αποχωρήσω, αφήνοντας την ομάδα πολύ ψηλά. Θυμάμαι, επίσης, χαρακτηριστικά όταν πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο συζητούσα με τον Γιάννη Παπαδημητρίου. Ήμασταν τελευταίοι στη βαθμολογία και νικήσαμε τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας και μετά συνεχίστηκαν οι επιτυχίες. Ήταν και φέτος μια φανταστική σεζόν».

Για την πορεία στην Ξάνθη: «Αγαπώ την Ελλάδα, συνήθισα να φεύγω από τη χώρα μου για επαγγελματικούς λόγους, στην αρχή λυπόμουν όταν έφευγα, αλλά εδώ στην Ξάνθη ξεκινούσα από το Βουκουρέστι και ένιωθα χαρά που σε 6-7 ώρες θα ήμουν με το αυτοκίνητό μου στην Ξάνθη».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα και ποδόσφαιρο: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει καλούς παίκτες, αλλά πρέπει να βελτιωθεί. Υπάρχει έλλειψη ισορροπίας γενικότερα. Στο ποδόσφαιρο, η ισορροπία είναι πολύ σημαντική και για τους παίκτες και για τις ομάδες. Είναι αναγκαίο, όμως, να υπάρξει αλλαγή σε ημερολογιακό επίπεδο. Δεν μπορείς να μην έχεις επίσημους αγώνες από Απρίλιο ως τέλη Αυγούστου.  Είναι μεγάλο το διάστημα αποχής και η ομοσπονδία πρέπει να το κοιτάξει αυτό το ζήτημα. Παίξαμε ας πούμε εννιά παιχνίδια τον Ιανουάριο και τελειώνουμε τέλη Απριλίου, δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό».

Για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του: «Δεν έχω κάνει καμία συμφωνία με άλλη ομάδα. Κάποιες φορές τα ΜΜΕ υπερβάλλουν, όχι μόνο με εμένα, αλλά με όλους».

Για το αν θέλει να επιστρέψει μελλοντικά στην Ξάνθη: «Στη ζωή όλα είναι πιθανά, στην Ξάνθη είχα μια φανταστική εμπειρία και ίσως κάποτε επιστρέψω. Στη ζωή, ποτέ μην λες ποτέ».

Για το τι σημαίνει για αυτόν η Ξάνθη με δύο λέξεις:  «Με δυο λέξεις θα χαρακτήριζα την Ξάνθη… χαρά της ψυχής».

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΤΗΡΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΣΑΙΖΟΝ

Xanthifans: “Θα είσαι πάντα ένας από μας!”

Share it