Search

Ο Ίασμος νικητής στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των Play Off με την Ελπίδα Σαπών!

Στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας ο Μέγας Αλέξανδρος σημείωσε την πρώτη του νίκη επικρατώντας στο γήπεδο του της Ελπίδας Σαπών με 2-1 παρουσία 130 θεατών.

Με αυτήν την νίκη του Μέγας Αλέξανδρος παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού μαζί με την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου ενώ αντίθετα η Ελπίδα Σαπών μετά από αυτή την ήττα έμεινε αρκετά πίσω 6 βαθμούς από την διεκδίκηση της ανόδου.

Η εικόνα της αναμέτρησης

Ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους.

Οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές καλές ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο τέρμα χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Η Ελπίδα προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο μετά το 30΄όπου δημιούργησε και τις πρώτες της καλές φάσεις.

Στο δεύτερο μέρος ο Μέγας Αλέξανδρος πέτυχε ένα γρήγορο γκολ με τον Αντωνιάδη στο 46΄ και ο Βιόπουλος στο 57΄διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του κάνοντας το 2-0.

Η Ελπίδα αντέδρασε, ανέβασε την απόδοση τους μειώνοντας σε 2-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πασχάλη στο 79΄ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ίδιος παίχτης αστόχησε σε μοναδικό τετ α τετ να ισοφαρίσει για την ομάδα του.
Αρκετά είναι τα παράπονα για την διαιτησία από πλευράς Ελπίδας Σαπών που διαμαρτύρονται κυρίως για την φάση του 51΄όπου όπως υποστηρίζουν δεν δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Γκιρετλή Ναζήμ. Τα τελευταία δεκαπέντε λεπτά του αγώνα ήταν γεμάτα με ένταση, νεύρα και μικρά φραστικά επεισόδια εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου τα οποία ευτυχώς δεν πήραν έκταση.

Οι φάσεις του αγώνα

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού σημειώνεται στο 7΄για τους γηπεδούχους όταν ο Αντωνιάδης εκμεταλλεύτηκε των λάθος των αμυντικών της Ελπίδας, από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 9΄και πάλι ο Αντωνιάδης μέσα από την μεγάλη περιοχή έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Κουδούνη και έφυγε κόρνερ.
Στο 11΄ καλή διπλή ευκαιρία για τον Μέγα όταν ο Αντωνιάδης εντός μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ αρχικά ο Ποιμενίδης απέκρουσε με την μπάλα και στην επαναφορά της μπάλας ο ίδιος παίχτης του Ιάσμου έκανε νέο σουτ με τον τερματοφύλακα της Ελπίδας να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 18΄ο Αντωνιάδης από δεξιά έκανε ωραία προσπάθεια μπήκε στην μεγάλη περιοχή έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ποιμενίδη.
Στο 21΄για τους γηπεδούχους μετά από γέμισμα ο Γκιρετλή έξω από την μεγάλη περιοχή έκανε γυριστή κεφαλιά πάσα προς τον Χατζητουλούση ο οποίος έπιασε νέα κεφαλιά αλλά μπλόκαρε ο Ποιμενίδης με διπλή προσπάθεια.
Στο 24΄ο Γιαννακιτσίδης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Γκιρετλή πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 32΄η Ελπίδα θα σημειώσει την πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι όταν από δεξιά ο Πασχάλης έβγαλε ωραία στον Pali ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά πλάγια έκανε ένα καλό σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ένα γρήγορο γκολ για τους γηπεδούχους όταν ο Αντωνιάδης βγήκε γρήγορα στην πλάτη της άμυνας της Ελπίδας και απέναντι στον Ποιμενίδη δεν δυσκολεύτηκε να τον πλασάρει για το 1-0.

Ο σκόρερ πανηγύρισε έντονα το τέρμα που σημείωσε βγάζοντας την φανέλα , μια κίνηση για την οποία δέχθηκε την κίτρινη κάρτα του διαιτητή κ. Κακουλίδη.

Και πάλι ο Αντωνιάδης στο 50΄μετά από ωραία προσπάθεια λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή έκανε το σουτ με την μπάλα νε φεύγει λίγο άουτ.

Στο 51΄οι φιλοξενούμενοι θα διαμαρτυρηθούν έντονα καθώς υποστηρίζουν πως στην προσπάθεια του ο παίχτης του Ιάσμου Γκιρετλή Ναζήμ στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την βρήκε με το χέρι.
Ο διαιτητής κ. Κακουλίδης ήταν κοντά στην φάση και έδειξε παίζεται.

Στο 57΄οι γηπεδούχοι θα διπλασιάσουν τα τέρματα τους όταν από δεξιά ο Χατζητουλούσης έβγαλε την σέντρα ο Βιόπουλος στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά σημειώνοντας το 2-0.

Στο 71΄για τον Μέγα ο Ζαχαρόπουλος έβγαλε την σέντρα, ο Γκιρετλή πήρε την πρώτη κεφαλιά πάσα, η μπάλα στρώθηκε στον Μπίμπαση Αλή αλλά το σουτ στην κίνηση έφυγε άουτ.
Στο 79΄η Ελπίδα θα κερδίσει πέναλτι σε χέρι που έκανε ο Γκιρετλή Ναζήμ μετά από κεφαλιά του Σάκη Καραθανάση.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πασχάλης ευστοχώντας για το 2-1.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Ελπίδα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει όταν ο Πασχάλης βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση από αριστερά μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή του Κορωνάκη αλλά το σουτ έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 83΄για τους φιλοξενούμενους ο Νεαζή Αλή εκτέλεσε πλασαριστά ένα φάουλ στον Αληοσμάν ο οποίος έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κορωνάκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (Αϊβάζης): Κορωνάκης, Ζαχαρόπουλος, Χασάν Χισήμ, Χουσείν ,Μπενέκος, Χατζητουλούσης, Γιαννακιτσίδης, Μπιμπασή (89΄Παπαχατζής), Γκιρετλή (84΄Μεχμέτ), Αντωνιάδης, Βιόπουλος

Ελπίδα Σαπών (Χαριστόπουλος): Ποιμενίδης,Βελιμπασάκης, Κουδούνης, Πασάς, Ριζόπουλος, Αλί Οσμάν, Νεαζή, Καραθανάσης, Πασχάλης, Pali (89΄Βαϊόπουλος ), Καραμπάτσιος (62΄Β. Καραθανάσης)

Πηγή: paratiritis-news.gr – Ρεπορτάζ: Κώστας Αβραμίδης

Share it