Search

Επικές προκρίσεις για Λυών και Άγιαξ, στα ημιτελικά του Europa Μάντσεστερ και Θέλτα!

Συγκλονιστική βραδιά με τέσσερα μεγάλα παιχνίδια, απο τα οποία τα δύο κρίθηκαν στην παράταση το ένα στα πέναλτι και μόνο η Θέλτα κατάφερε να προκριθεί με το φινάλε των 90′ αποσπώντας ισοπαλίας με 1-1 στο Βέλγιο με την Γκένκ και σε συνδυασμό με τη νίκη με 3-2 στο πρώτο ματς να παίρνει την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ημιτελικό του Europa League.

Τα “χρειάστηκε” η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που παρότι προηγήθηκε με τέρμα του Μιχιταριάν, με τον Χανί να ισοφαρίζει για την Άντερλεχτ και παρά τις ευκαιρίες που χάθηκαν το ματς με την συμπλήρωση των 90′ οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί τα “κάστανα απο την φωτιά” έβγαλε ο νεαρός Ράσφορντ που σκόραρε στο 107′ και έδωσε την πρόκριση στους “κόκκινους διαβόλους”

Τεράστια πρόκριση στους ημιτελικούς του Europa League, με βάση την εξέλιξη του ματς, πήρε ο Άγιαξ στο Γκελζενκίρχεν απέναντι στη Σάλκε, αν και ηττήθηκε με 1-3 στην παράταση.  Αν και η Σάλκε μέσα σε 4 λεπτά ισοφάρισε το σκορ της ήττας της στο Αμστερνταμ (2-0), τελικά ο Άγιαξ ήταν αυτός που «χαμογέλασε» στο φινάλε. Ο «Αίαντας» αν κι έμεινε με 10 παίκτες στο 80΄ από την αποβολή του Φέλτμαν και δέχτηκε τρίτο γκολ στην παράταση, κατάφερε εννέα λεπτά πριν το φινάλε του επιπλέον χρόνου να σκοράρει με τον Καλιγκιούρι και να πάρει τη μεγάλη πρόκριση.

Συγκλονιστικό ήταν και το παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη με την Μπεσίκτας να κερδίζει με 2-1 την Λυών, χάρις τα δύο τέρματα του Ταλίσκα και την προσωρινή ισοφάριση του Λακαζέτ, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα οδηγώντας το ματς στην παράταση. Μετά το τέλος και της ημίωρης παράτασης και καθώς δεν άλλαξε κάτι το ματς οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι, οπού εκεί και αν έσπασαν καρδιές με τον κίπερ της Λυών, Λόπες να πιάνει τα πέναλτι των Τόσιτς και Μίτροβιτς και για την Λυών να αστοχεί μόνο ο Ζαλέ. Οι Γάλλοι κέρδισαν με 7-6 τους Τούρκους και πήραν σπουδαία πρόκριση.

Στην κλήρωση της Παρασκευής(14:00) για τα ημιτελικά της διοργάνωσης θα δώσουν το παρών οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λυών, Άγιαξ και Θέλτα.

 

Share it