Search

Αναπτύσσεται στον αθλητικό τομέα ο Δήμος Αρριανών στη Ροδόπη! Δημιουργούνται τρεις νέοι χώροι

Τρείς νέους αθλητικούς χώρους θα αποκτήσει ο Δήμος Αρριανών, ο οποίος προκήρυξε δημόσιο διαγωνισμό με ανοικτή δημοπρασία για την κατασκευή αθλητικών χώρων το Δήμου, προϋπολογισμού μελέτης 359.405,00 ευρώ (με ΦΠΑ).

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή γηπέδου μίνι ποδοσφαίρου 5×5 διαστάσεων συνολικά 46×29 μ. στον Δοκό, την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ διαστάσεων 19×32 μ. στα Αρριανά, καθώς και την διαμόρφωση εσωτερικών εγκαταστάσεων κλειστού γυμναστηρίου που βρίσκεται στο Δοκό.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν και στις τρεις αθλητικές εγκαταστάσεις χρηματοδοτούνται εξολοκλήρου από ιδίους πόρους του Δήμου Αρριανών.

Τι θα περιλαμβάνει το γήπεδο 5×5

Η επιφάνεια του γηπέδου 5×5 που θα κατασκευαστεί στον Δοκό, θα είναι εγκιβωτισμένη εντός των τοιχίων της περίφραξης του γηπέδου, θα επιστρωθεί με ασφαλτικό τάπητα πάνω στον οποίο θα τοποθετηθεί ο συνθετικός χλοοτάπητας τελευταίας γενιάς και θα είναι κατασκευασμένος σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και των απαιτήσεων που θέτει η FIFA..

Το γήπεδο έχει διαστάσεις αγωνιστικού χώρου σύμφωνες με τις ισχύουσες προδιαγραφές, 25 μέτρων x 42 μέτρων και τις περιμετρικές λωρίδες πλάτους 2 μέτρων κατά μήκος των πλευρών του, οπότε ο αγωνιστικός χώρος συνολικά έχει μήκος 29 μέτρων και πλάτος 46 μέτρων.

Ο όλος χώρος περιμετρικά οριοθετείται με την εσωτερική περίφραξη, ύψους 4 μέτρων, με την απαραίτητη είσοδο παικτών και προπονητών.

Η εγκατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα θα γίνει παρουσία εκπροσώπου κατασκευαστή και κατά τρόπο που θα διασφαλίζει την μακρόχρονη συνοχή των ενώσεων δηλ. τα φύλλα θα συρραφτούν μεταξύ των και θα τοποθετούνται κατά τη μικρή διάσταση του γηπέδου, ενώ η γραμμογράφηση γραμμών θα γίνει με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές, με τη διαγράμμιση να γίνεται για αθλήματα δραστηριοτήτων καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και αντισφαίρισης.

Στα Αρριανά το γήπεδο μπάσκετ

Οι διαστάσεις του γηπέδου μπάσκετ που θα κατασκευαστεί στα Αρριανά θα είναι: 15 μ. x 28 μ. (καθαρός αγωνιστικός χώρος), με εξωτερικές .διαστάσεις 19 μ. x 32 μ.

Η επίστρωση της επιφάνειας του γηπέδου θα γίνει με ελαστικοσυνθετικό τάπητα πάχους 1,8-2,0 χιλ.(περιλαμβανομένων των ειδικών διαγραμμίσεων) και τοποθέτηση μπασκετών στο γήπεδο μπάσκετ και διαχωριστικού διχτυού – φιλέ στο γήπεδο τέννις και βόλεϊ. . Η διαγράμμιση του γηπέδου θα γίνει για αθλήματα δραστηριοτήτων καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και αντισφαίρισης.

Περιμετρικά του γηπέδου να τοποθετηθεί περίφραξη ασφαλείας ύψους 4,00 μέτρων.

Πλήρης διαμόρφωση του κλειστού γυμναστηρίου στο Δοκό

Για τη διαμόρφωση των εσωτερικών εγκαταστάσεων του κλειστού Γυμναστηρίου στο Δοκό θα εκτελεστούν μια σειρά από εργασίες:
– Επίστρωση δαπέδου κλειστού γυμναστηρίου με τάπητα από χλωριούχο πολυβινύλιο συνολικού πάχους 12 χιλ. και διαγράμμιση αυτού
– Εργασίες χρωματισμού εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών επιχρισμάτων
– Τοποθέτηση – Κατασκευή μπασκέτας ολυμπιακών διαστάσεων,
– Εγκατάσταση λουόμενου συγκροτήματος πετοσφαίρησης
– Εγκατάσταση λουόμενου συγκροτήματος αντισφαίρησης
– Κατασκευή ράμπας για ΑΜΕΑ στην είσοδο του γυμναστηρίου
– Εργασίες διαμόρφωσης και εκσυγχρονισμού στα αποδυτήρια και στους βοηθητικούς χώρους του γυμναστηρίου.
– Εργασίες χρωματισμού ξύλινών επιφανειών (ξύλινων θυρών)

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Τρίτη 16 Μαΐου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρριανών, στο Δημοτικό Κατάστημα στην Φιλλύρα.

Πηγή: paratiritis-news.gr

Share it