Search

Χρυσοί οι Γκρηγκοριάν και Σκόνδρας, δεν αγωνίστηκε για 200 γραμμάρια ο Βίννικ του ΑΣ Δημοκρίτειο στο Πανελλήνιο Παλης!

Με τριμελή αποστολή ο ΑΣ Δημοκρίτειο-τμήμα πάλης, έδωσε το «παρών» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Απριλίου.

Εκεί βρέθηκαν οι Νάρεκ Γκρηγκοριάν (στα 55 κιλά), Χρήστος Σκόνδρας (στα 60 κιλά) και Γιάννης Βίννικ (στα 60 κιλά). Αυτή ήταν η τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων, καθώς οι παλαιστές είχαν περάσει με επιτυχία από την προκριματική φάση το προηγούμενο διάστημα. Οι Γρηγκοριάν και Βίννικ Σκόνδρας χρυσοί πρωταθλητές, πετυχαίνοντας από τρεις νίκες ο καθένας, ενώ μεγάλος άτυχος του πρωταθλήματος ήταν ο Βίννικ, ο οποίος δεν κατάφερε καν …να αγωνιστεί, καθώς ζυγίστηκε 200 γραμμάρια πάνω από το όριο των 60 κιλών.

Ο παλαιστής θεωρούνταν ως το μεγάλο φαβορί στην κατηγορία του, όμως ατύχησε λόγω αυτής της μικρής υπερβολής στα κιλά. Επειδή είχε προκριθεί στην κατηγορία των 60 κιλών, βάσει κανονισμού, δεν επιτρεπόταν να ανεβεί στην επόμενη κατηγορία κιλών. Συνολικά ο ΑΣ Δημοκρίτειο-τμήμα πάλης, ουσιαστικά με δύο αθλητές, κατάφερε την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη, ενώ σίγουρα θα είχε ανεβεί και στο ομαδικό βάθρο, αν πάλευαν και ο τρεις αθλητές.

Αναφορικά με τους αθλητές που πέτυχαν χρυσά μετάλλια, ο Γκρηγκοριάν, ο οποίος στο περασμένο διάστημα είχε στεφθεί και πρωταθλητής αντρών, παρότι έφηβος στην ηλικία του, δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει τις τρεις νίκες. Περισσότερα εμπόδια είχε να ξεπεράσει ο Χρήστος Σκόνδρας, ο οποίος και είναι γεννημένος το 1999 αντί για τους άλλους παλαιστές του 1998 και αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο του εδώ κι ένα χρόνο, και άρα θα χρειαστεί εγχείρηση για να το ξεπεράσει.

Επόμενη στάση για τους παλαιστές είναι το διεθνές τουρνουά στη Βουδαπέστη, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 12-14 Μαΐου. Εκεί θα συμμετάσχουν σίγουρα οι δυο χρυσοί παλαιστές, και μπορεί και ο Βίννικ, γιατί η ελληνική ομοσπονδία πάλης γνωρίζει το ταλέντο του, παρότι δεν του επιτράπηκε να αγωνιστεί στο πανελλήνιο. Ο ΑΣ Δημοκρίτειο επέλεξε το διεθνές τουρνουά στη Βουδαπέστη, έναντι αυτού της Σμύρνης, λόγω των γιορτών της απελευθέρωσης της Σμύρνης που διεξάγουν οι γείτονες. Τέλη Ιουλίου οι αθλητές ταξιδεύουν Γερμανία για το Πανευρωπαϊκό! Τους παλαιστές προπονεί ο Θόδωρος Καρυπίδης στην παλαίστρα του ΤΕΦΑΑ στην πανεπιστημιούπολη.

Share it