Search

Ο απολογισμός της χρονιάς απο τον προπονητή της Ασπίδας Νεδήμ Καρά Αχμέτ

Στα 30 χρόνια μπασκετικής ιστορίας του συλλόγου άλλη μια σεζόν ολοκληρώθηκε για το γυναικείο τμήμα καλαθοσφαίρισης της Aσπίδας Ξάνθης, το οποίο πραγματοποιεί τη δική του αξιόλογη πορεία ανάμεσα στα πολυπληθή τμήματα του συλλόγου ( Ανδρικό , Εφηβικό ,Παιδικό , Νεανίδες , Κορασίδες , Παμπαίδες , Παγκορασίδες , Ακαδημίες) .

Του Νεδήμ Καρά Αχμέτ. Προπονητής Ασπίδας Ξάνθης

Μπορεί η Ασπίδα Ξάνθης να έχει στις τάξεις της μια ισχυρή ανδρική ομάδα που φέτος αγωνίζεται στη Β’ Εθνική , αλλά και το γυναικείο τμήμα του συλλόγου προσπαθεί μέσα από τα τμήματα υποδομής του να βάλει γερές βάσεις και να δημιουργήσει ξανά μια ομάδα με τη δυναμική και ανταγωνιστική στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Τα κορίτσια του συλλόγου έφεραν εις πέρας με επιτυχία μια δύσκολη χρονιά με πολλούς αγώνες και αυξημένες οικογενειακές , επαγγελματικές, μαθητικές υποχρεώσεις , αλλά βγήκαν κερδισμένες από τις πολύτιμες εμπειρίες που κέρδισαν για την μελλοντική αθλητική τους πορεία.

Το γυναικείο τμήμα της Ασπίδας Ξάνθης εκτός από την συμμετοχή της και παραμονή της στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών , συμμετείχε και στα δυο πρωταθλήματα υποδομής που διοργάνωσε η ΕΚΑΣΑΜΑΘ, δηλαδή σε αυτά των κορασίδων, νεανίδων στα οποία ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει λήψη από αυτές τις διοργανώσεις . Η παρουσία τους κρίνεται ικανοποιητική καθώς οι κορασίδες τερμάτισαν στη τρίτη θέση του ομίλου τους παρότι η μισές αθλήτριες και παραπάνω ηλικιακά ήταν μικρότερες , ενώ οι νεανίδες έχασαν στο τελικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ έχοντας σοβαρά προβλήματα τραυματισμών.

Στο πρωτάθλημα γυναικών, η Ασπίδα Ξάνθης συμμετείχε στην Α2 Εθνική κατηγορία εξασφαλίζοντας την παραμονή με μία νεανική ομάδα, και αποκόμισε πολλές εμπειρίες από δύσκολα παιχνίδια με δυνατούς αντιπάλους όπου θα την βοηθήσουν ώστε να είναι καλύτερη την επόμενη χρόνια και να μπορέσει να εδραιωθεί σε αυτή την κατηγορία .

Το σημαντικότερο κομμάτι αυτού του παζλ τα τμήμα υποδομής για τα μικρότερα κορίτσια που ξεκίνησαν για πρώτη φορά την ενασχόλησή τους με το μπάσκετ όπου σαν σύλλογος δίνουμε πάρα πολλή βάση και αυτό φαίνεται από την αθλήτριες που συμμετέχουν στα αγωνιστικά τμήματα οι οποίες είναι γηγενείς από της ακαδημίες της ομάδας . Η Ασπίδα Ξάνθης είχε έχει και θα έχει πάντοτε ως στόχο να φέρει περισσότερα κορίτσια κοντά στο άθλημα και να τους διδάξει τα βασικά από μικρή ηλικία και να τα κρατήσει μέσα στον αθλητισμό.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ

Share it