Search

Με οδηγό την Πέρνη πάει Διδυμότειχο για την πρόκριση ο ΠΑΟ Κοσμίου – Οι επίλεκτοι του Γ. Δίγκα

Το ματς με την Α.Ε. Διδυμοτείχου για το κύπελλο ερασιτεχνών πλησιάζει και άπαντες στο στρατόπεδο του ΠΑΟ Κοσμίου δηλώνουν πανέτοιμοι για το ιστορικό ραντεβού της Τετάρτης. Η ψυχολογία βρίσκεται στο ζενίθ, καθώς η εμφάνιση και το αποτέλεσμα στην Πέρνη κόντρα στον Κεραυνό και η εντυπωσιακή πρόκριση με 2-4 έδωσε φτερά στους Κομοτηναίους, ενώ ήρθε ένα ακόμη ευχάριστο μαντάτο γι’ αυτούς το Σάββατο στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, καθώς οι πρωτοπόροι του Ιάσμου ηττήθηκαν απ’ το Σιδηροχώρι, και ο ΠΑΟ Κοσμίου μείωσε την διαφορά απ’ την κορυφή στον έναν βαθμό μετά τη δική του νίκη με 1-0 απέναντι στη Δόξα Γρατινής.

 

Ο ΠΑΟ Κοσμίου μέσα από αριθμούς

Η ομάδα του Γιώργου Δίγκα, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερμάτισε στην 3η θέση με 50 βαθμούς, με μεγάλο όπλο της την επίθεση καθώς σκόραρε μ.ο. 2,6 γκολ ανά αγώνα, πετυχαίνοντας συνολικά 57 τέρματα. Απ’ την άλλη σε αρκετά ματς στα μετόπισθεν αντιμετώπισε προβλήματα, κάτι που μαρτυρούν και οι αριθμοί. Οι κυπελλούχοι ΕΠΣ Θράκης, δέχτηκαν στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος περίπου ένα γκολ ανά αγωνιστική.

 

Παίκτες κλειδιά

Πάντως η ανασταλτική λειτουργία παρουσιάζει μία βελτίωση μετά την προσθήκη του Μαδούρα τον Γενάρη απ’ τη Δόξα Προσκυνητών, ενώ πολύ καλή χρονιά κάνει και ο Ταμάμης. Στο κέντρο ξεχωρίζει ο Ξενάκης, ο οποίος είναι ένας μέσος με πολλές εμπειρίες και παραστάσεις και η απόδοσή του θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό, αν ο ΠΑΟ Κοσμίου θα μπορέσει να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού, αναχαιτίζοντας τις προσπάθειες των παικτών της Α.Ε.Διδυμοτείχου και να πάει το ματς στα μέτρα του. Για την επίθεση τα είπαμε. Είναι η δύναμη της ομάδας του Κοσμίου, καθώς εκεί υπάρχει ο Αμέτ Ερκάν, τον οποίο ίσως θα θυμούνται και αρκετοί ποδοσφαιρόφιλοι στον Έβρο λόγω της παρουσίας του σε Έβρο Σουφλίου και Εθνικό Αλεξανδρούπολης στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Ο Ερκάν ήταν ο mvp του τελικού ΕΠΣ Θράκης και αποτελεί το “βαρύ πυροβολικό” του Γιώργου Δίγκα, καθώς είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει την διαφορά σ’ αυτό το επίπεδο. Σημαντική συμβολή στην δημιουργία αλλά και στο σκοράρισμα έχει και ο Φλέγγας, μιας και μπορεί να ανοίξει διαδρόμους για τους συμπαίκτες του, να βοηθήσει στη δημιουργία είτε απ’ τα πλάγια είτε απ’ το κέντρο, αλλά και να σκοράρει.

 

Με απουσίες αλλά με πίστη για την πρόκριση

Οι δύο αμυντικοί για τους οποίους κάναμε ειδική μνεία, θα απουσιάσουν απ’ το παιχνίδι της Τετάρτης, όμως κακά τα ψέματα ο Γιώργος Δίγκας διαθέτει εναλλακτικές επιλογές που μπορούν να μην επιτρέψουν να φανεί το κενό. Ο πολύπειρος Ξενάκης θα αγωνιστεί, όπως το ίδιο θα συμβεί και με τους Ερκάν και Φλέγγα, αλλά και με τους νεαρούς και ταλαντούχους Στοΐνοβιτς και Μουρατίδη που πραγματοποίησαν έναν πολύ καλό δεύτερο γύρο.

Παρά τις απουσίες κάποιων ποδοσφαιριστών, η ποιότητα της ομάδας του Γιώργου Δίγκα είναι τέτοια που τις επιτρέπει να έχει ως στόχο την πρόκριση. Ο προπονητής τους ΠΑΟ Κοσμίου γνωρίζει πως αυτό δεν θα είναι εύκολο καθώς θα αγωνιστεί απέναντι σε μία καλή ομάδα μέσα στο σπίτι της, αλλά έχει εμπιστοσύνη στη δουλειά που πραγματοποίησε και πραγματοποιεί με τους ποδοσφαιριστές του και στις δυνατότητές τους.

Μπορεί να μην συμπληρώνει 18αδα, όμως ούτε απέναντι στην Πέρνη συμπλήρωνε και κατάφερε να περάσει με το εμφατικό 2-4. Κάτι παρόμοιο φιλοδοξούν να πραγματοποιήσουν και την Τετάρτη ο Γ. Δίγκας και οι ποδοσφαιριστές του.

Η αποστολή: 

Δεληγιάννης, Μητρούσης, Βοργιαντζίδης, Γιαπρακτσής, Ξενάκης, Τσαγκαλίδης, Κυπιρτόγλου, Μουρατίδης, Στοΐνοβιτς, Ερκάν, Φλέγγας, Ζουμπιάδης, Αραμπατζής..

Photo Credit: xronos.gr

 

Share it