Search

Ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς με… λάθος στην επιγραφή!

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων εντάχθηκε στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, έπειτα από διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων, όπου κορυφώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα με τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης επιγραφής.

Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποίησε η Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, παρουσία  του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστου Μέτιου, της Δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα, αλλά και άλλων εκπροσώπων πολιτικών και εκκλησιαστικών  αρχών και φορέων.

Η επιγραφή που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου και θα ενημερώνει Έλληνες και ξένους τουρίστες για τη σπουδαιότητα του μνημείου, φέρει όμως ένα ορθογραφικό λάθος. Σ’  ένα άθροισμα μόλις λίγων λέξεων, οι δημιουργοί της επιγραφής κατόρθωσαν να κάνουν λάθος σε μία απ’ τις τρεις λέξεις στα αγγλικά. Αντί για World Heritage Site (Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς), η επιγραφή αναγράφει Word (που σημαίνει «λέξη» και όχι κόσμος) Heritage Site.

Λάθη φυσικά και γίνονται και μπορεί να τα κάνει ο οιοσδήποτε. Το παράδοξο είναι πως δεν υπέπεσε στην αντίληψη κανενός το εξόφθαλμο σφάλμα εδώ και ένα χρόνο (η επιγραφή δημιουργήθηκε στις 15/07/2016!!!), ώστε να αποφευχθεί το ατυχές συμβάν.

Share it