Search

Εικόνες εγκατάλειψης στο Υπαίθριο Αθλητικό Κέντρο Κομοτηνής!(+photos)

Ένας χώρος αναψυχής που έχει εδώ και καιρό μετατραπεί σε χώρο “φάντασμα”, είναι το Υπαίθριο Αθλητικό Κέντρο Δήμου Κομοτηνής.
Κάνουμε λόγο για τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται παράπλευρα της λαϊκής αγοράς και πίσω από το Κλειστό Γυμναστήριο. Εγκαταστάσεις που χτίστηκαν με την προοπτική να αποτελέσουν χώρο υπαίθριας αναψυχής, αλλά πλέον είναι εγκαταλελειμμένες και αναξιοποίητες.
Εμείς αντικρίσαμε τα αποδυτήρια σπασμένα και βρώμικα. Παρόλα αυτά δεν διαπιστώσαμε ούτε σημαντικές κακοτεχνίες ούτε σημαντικές βλάβες, πέραν μιας χαλασμένης μπασκέτας. Ο χώρος διαθέτει έξι μπασκέτες από τη μια πλευρά, αποδυτήρια στη μέση, και από την άλλη πλευρά έναν μεγάλο ανοιχτό χώρο. Το γεγονός ότι δεν εντοπίσαμε σημαντικές βλάβες κατά κάποιο τρόπο είναι πιο …στενάχωρο, αφού ένας χώρος που με μερικές φθηνές παρεμβάσεις μπορεί να καταστεί λειτουργικός, έχει παραμείνει αδρανής.
Η θέση των εγκαταστάσεων είναι τέτοια που, αν είχαν αξιοποιηθεί, θα μπορούσαν να είναι γεμάτες μικρά παιδιά και αθλητές καθημερινά. Μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάντμιντον κι άλλα πολλά αθλήματα θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν εκεί, σε ερασιτεχνικό φυσικά επίπεδο. Ακόμη και μικρά δημοτικά τουρνουά “ανοιχτά” προς όλους. Παράλληλα, το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις του συλλόγου Περπατώ είναι στα πενήντα μέτρα, ενεργοποιεί άλλη μια δυνατότητα, αυτή της αξιοποίησης για αθλήματα προσβάσιμα και σε ΑμεΑ.
Οι παρεμβάσεις που χρειάζονται είναι καθαρισμός και βάψιμο αποδυτηρίων, επισκευή μιας μπασκέτας και αφαίρεση των χαλικιών που καλύπτουν τις επιφάνειες των αγωνιστικών χώρων. Επομένως, χρειάζονται μικρές και όχι κοστοβόρες παρεμβάσεις.
Τα μηχανήματα βγήκαν και προετοιμάζουν τους χώρους του ΤΕΦΑΑ της Πανεπιστημιούπολης, για να είναι όλα έτοιμα ενόψει της Μαθητιάδας. Γιατί μετά δεν περνούν …ένα χεράκι και το υπαίθριο κέντρο; Εμείς θα είμαστε εδώ, αν χρειαστούν και εθελοντικά χέρια! Μέχρι τότε, ένας ακόμη χώρος με πολλές προοπτικές, αχρηστεύει μέρα με τη μέρα.

Share it