Search

Η Ελευθερούπολη κυπελλούχος στον τελικό των πρωτάριδων, 64-58 τον αξιόμαχο Λεύκιππο Ξάνθης (photos)

Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου που κατέκλυσε το κλειστό γυμναστήριο της Κομοτηνής, η Ελευθερούπολη νίκησε με 64-58 τον Λεύκιππο Ξάνθης και κατέκτησε το 13ο Κύπελλο ΕΚΑΣΑΜΑΘ «Τάσος Χαραλαμπίδης».

Οι δύο ομάδες που βρέθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στον τελικό του θεσμού πρόσφεραν ωραίο θέαμα στους φιλάθλους που παρακολούθησαν το ματς, με τον Λεύκιππο να δείχνει ότι παρά το… νεαρό της ηλικίας του (μόλις τη φετινή σεζόν συστάθηκε ως τμήμα) είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα.

Οι Θρακιώτες ήταν αυτοί που με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ήταν μπροστά στο σκορ (19-18), κράτησαν τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα όταν βρέθηκαν να χάνουν, αλλά λίγο η απουσία του Ψάλτου που ήταν πολύ σημαντική, λίγο η αστοχία τους στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Ελευθερούπολης.

Στη δεύτερη περίοδο το παιχνίδι ήταν νευρικό, με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες και να κάνουν πολλά λάθη στις επιθέσεις τους. Με το λήξη του ημιχρόνου Ελευθερούπολη ήταν μπροστά με 30-27. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν παρόμοιο με το δεύτερο και έκλεισε πάλι με τους Καβαλιώτες προηγούμενους αυτή τη φορά με 44-38.

Με το ξεκίνημα της 4ης περιόδου ο Λεύκιππος μπήκε πολύ δυνατά και κατάφερε γρήγορα να κάνει ένα σερί 6-0 ισοφαρίζοντας σε 44-44. Οι Μακεδόνες ξέφυγαν και πάλι κάνοντας το 53-48, τρία λεπτά πριν το φινάλε, αλλά οι Ξανθιώτες δεν τα παράτησαν και 20 δευτερόπλεπτα πριν το τέλος μείωσαν στο τρίποντο και στο 59-56. Στο σημείο αυτό οι διαιτητές χρέωσαν με αντιαθλητικό φάουλ τον Κουτσογιάννη, με τον Ξανθιώτη Βοϊβατόπουλο να ευστοχεί σε μία βολή και στη συνέχεια τον Στυλίδη να ευστοχεί σε άλλες δύο. Ο Κουτσογιάννης μείωσε σε 62-58, ενώ το τελικό 64-58 διαμόρφωσε ο Βοϊβατόπουλος με δύο εύστοχες βολές.

Δεκάλεπτα: 18-19, 30-27 (ημίχρονο), 44-38, 64-58 (τελικό)

Διαιτητές: Μπήτης – Ξενικάκης

Συνθέσεις:

Ελευθερούπολη (Παπαδόπουλος Κ.): Ανίσογλου, Στυλίδης 21 (2), Ρότσας 3 (1), Αδαμόπουλος 9 (1), Απαζίδης 7 (1), Παπαδόπουλος 8, Λαζαρίδης, Βοϊβατόπουλος 16

Λεύκιππος Ξάνθης (Παπαδόπουλος Π. – Μουρβάκης): Κουμπάνης 16 (2), Πλωμαρίτης 2, Άνθης, Μαυροματίδης 3 (1), Τσίλογλου, Κάλφας, Σακελλαρίδης, Κουτσογιάννης 2, Σταμπουλής 17 (3), Οικονόμου 10 (2), Λαγογιάννης 2, Κούτρας 6

 

Share it