Search

“Κυκλώπειος” θρίαμβος! Στην Α2 και του χρόνου οι Κύκλωπες Αλεξ/πολης!

Μετά από μία μεγάλη εμφάνιση και ένα συγκλονιστικό σε ένταση και ανατροπές παιχνίδι, οι Κύκλωπες Αλεξ/πολης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 38-38 με τον ΑΟ Ιωαννίνων στην Ήπειρο και θα βρίσκονται και τη νέα σεζόν στην Α2 κατηγορία χάντμπολ των ανδρών.

Οι Κύκλωπες ήταν καλά προετοιμασμένοι απ’ τον προπονητή τους για το δύσκολο παιχνίδι με τα Γιάννενα, ένα παιχνίδι do or die. Είτε λοιπόν θα έκανα μία πολύ καλή εμφάνιση σε μία έδρα κατάμεστη και θα παρέμεναν στην κατηγορία, είτε θα λύγιζαν και η πορεία της ομάδας στην Α2 θα ήταν σύντομη.

Οι αθλητές της ομάδας της Αλεξανδρούπολης επέλεξαν το πρώτο και όντας συγκεντρωμένοι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους και να κλειδώσουν την παραμονή. Η αρχή του ματς κρινόταν πολύ σημαντική, γιατί οι γηπεδούχοι θα ήθελαν να επωφεληθούν απ’ τη δύναμη της έδρας και να χτίσουν απ’ την αρχή μία διαφορά. Οι Κύκωλπες όχι μόνο δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο, αλλά κατάφεραν να βρίσκονται μπροστά στο σκορ μετά τα πρώτα 15′ λεπτά. Με κορυφαίους τους Πιστόλα και Βουγιάνοβιτς στην επίθεση και τους Καραβασίλη και Ξηρόπουλο να κάνουν πολύ καλή εμφάνιση κάτω απ’ τα γκολποστ το ημίχρονο έκλεισε με τους Κύκλωπες να είναι στο +2 και το σκορ στο 17-19.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Κύκλωπες μπήκαν δυνατά, πολύ δυνατά. Κατάφεραν με έναν φρενήρη ρυθμό και τρομερή ευστοχία στην επίθεση να κάνουν το 19-23 στο 35′ και στο 37′ το 20-25. Τα πέντε γκολ διαφορά όμως φαίνεται πως προκάλεσαν μία ανεξήγητη χαλάρωση στο συγκρότημα των φιλοξενούμενων, με συνέπεια ο ΑΟ Ιωαννίνων όχι μόνο να κλείσει την διαφορά, αλλά και να προσπεράσει στο 45ο’ λεπτό (30-29). Από κείνο το σημείο και έπειτα καμία απ’ τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεφύγει. Οι Κύκλωπες συνήλθαν, βρήκαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και παρέμειναν κοντά στο σκορ. Έτσι δεν παραχώρησαν στους αντιπάλους τους να πάρουν κάποιο πλεονέκτημα, οξύνοντας έτσι σ’ αυτούς το αίσθημα του άγχους καθώς ο χρόνος λιγόστευε και δεν μπορούσαν οι γηπεδούχοι να απομακρυνθούν, ενώ σ’ εκείνο το σημείο (στο 30-29 σε 45’λεπτά) είχε γίνει σαφές πως οι Κύκλωπες θα παρέμεναν στην κατηγορία ακόμη και με ήττα με δύο γκολ. Στο 49΄ οι Κύκλωπες έχαναν με 33-32, με τον Βουγιάνοβιτς να ισοφαρίζει σε 33-33 στο 50′ με πέναλντι. Στα τελευταία κρίσιμα 10 λεπτά, οι Κύκλωπες παρουσιάστηκαν όπως έπρεπε, ήταν συγκεντρωμένοι και με σωστές επιλογές και κατάφεραν μάλιστα να κάνουν το 35-37 στο 56′. Οι Γιαννιώτες ισοφάρισαν στη συνέχεια σε 37-37 στο 58ο λεπτό και ήθελαν άλλα τρία τέρματα για να ρίξουν στο καναβάτσο τους Κύκλωπες. Ο Γλήνιας έκανε τρομερή απόκρουση και δεν τους άφησε να πάρουν το πλεονέκτημα, με τους Κύκλωπες να τελειώνουν το ματς και να κλειδώνουν την παραμονή στο 59′ κάνοντας το 37-38.

Τελικό σκορ το 38-38 με τους Κύκλωπες να πανηγυρίζουν μία αντρίκεια και μέσα από πολλές αντιξοότητες παραμονή στην Α2 κατηγορία.

Κορυφαίοι  για τους Κύκλωπες σ’ ένα ματς που δεν υστέρησε κανείς, οι Πιστόλας και Βουγιάνοβιτς που είχαν από 9 γκολ έκαστος, και οι τερματοφύλακες.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-5, 7-7, 11-14, 14-15, 15-17 (ημίχ) 19-23, 25-27, 30-29, 33-33, 35-36, 38-38

ΑΟ Ιωαννίνων (Παγραμάνης): Φωτιάδης, Νάκος Θ., Νάκος Τ. 4, Ζαμπάλας 12, Γκρουίδης, Κωσσαράς 2, Τσούκας 4, Βέργος, Εξάρχου, Σκανδάλης 12, Σερασίδης 1, Σισμανίδης 2, Γότσης 1, Σήτας, Εφαπλωνατας, Βεργος.

ΑΣ Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης (Τάρες): Κωστόπουλος Β., Επιτρόπου 1, Πιστόλας 9, Καρβουνίδης 3, Χαραλαμπίδης 5, Τζίνεβης 4, Κωστόπουλος Ι., Θεοδώρου 5, Καραβασίλης, Ξηρόπουλος, Γλήνιας, Βουγιάνοβιτς 9.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ LIVE ΤΟΥ SPORTSADDICT

Share it