Search

Ανασκόπηση Εθνικός Αλεξ/πολης: To SportsAddict ρωτά, οι αθλητές και ο Σάκης Μουστακίδης απαντούν!

Η αγωνιστική χρονιά 2016-17 ολοκληρώθηκε για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με το πρόσημο να είναι οπωσδήποτε θετικό. Νέα ομάδα, χαμηλό μπάτζετ, δύσκολη οικονομικά συγκυρία,  χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, αρκετοί Έλληνες και παιδιά απ’ τα σπλάχνα του συλλόγου συνέθεταν το παζλ του Εθνικού με τον στόχο που τέθηκε εξ’ αρχής να είναι η αποφυγή του υποβιβασμού.

Όπως αποδείχτηκε ο πήχης ήταν χαμηλός για τις δυνατότητες της ομάδας. Ο Εθνικός έδειξε από νωρίς πως δεν επρόκειτο να κινδυνέψει, ενώ παιχνίδι με παιχνίδι, εμφανιζόταν όλο και καλύτερος, με την δουλειά του Σάκη Μουστακίδη και του Γιώργου Παπάζογλου να είναι εμφανής στο παρκέ και τον Εθνικό όχι μόνο να παίρνει νίκες και βαθμούς αλλά να παίζει και όμορφο βόλεϊ.

Το ταξίδι λοιπόν της ομάδας της Αλεξανδρούπολης για τη φετινή Volley League ολοκληρώθηκε με το παιχνίδι της Δευτέρας κόντρα στον ΠΑΟΚ, όπου ο δικέφαλος πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά. Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ανακρίναμε τον πρωτεργάτη της φετινής επιτυχίας, Σάκη Μουστακίδη, αλλά και αρκετούς εκ των πρωταγωνιστών της φετινής πορείας και τους ζητήσαμε να μας πουν τι κρατάνε και τι θέλουν να ξεχάσουν (αν υπάρχει κάτι) απ’ τη φετινή σεζόν.

 

Ο απολογισμός της χρονιάς απ’ τον στρατηγό Μουστακίδη

“Κρατάω απ’ τη φετινή σεζόν την μεγάλη προσπάθεια των παικτών. Την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν όλοι, η διοίκηση, ο φίλαθλος κόσμος και οι χορηγοί για να υπάρχει αυτή η ομάδα. Τους ευχαριστώ όλους. Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη σεζόν κατά την οποία ξεπεράσαμε όλοι τους εαυτούς μας!”

 

Τι κρατάνε απ’ την φετινή χρονιά οι αθλητές του Εθνικού; 

Παρασκευάς Τσέλιος: “Φέτος ήταν μία πραγματικά πολύ καλή σεζόν για μας. Θα κρατήσω πως κάναμε μία καλή πορεία, πως προσωπικά πήρα πολλές εμπειρίες και απ’ τους συμπαίκτες και απ’ τους προπονητές μου. Η χρονιά αυτή θα μου μείνει αξέχαστη!”

Νίκος Παλέντζας:  Πέρασα πολύ καλά φέτος. Στεναχωριόμαστε λίγο βέβαια που σταματήσαμε απ’ τις αρχές Απρίλη, καθώς εγώ πιστεύω πως μπορούσαμε να πάμε και λίγο παραπέρα. Αδικήσαμε λίγο τους αυτούς μας καθώς μπορούσαμε να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη υπέρβαση, όμως και πάλι αυτά που πετύχαμε ήταν πολύ σημαντικά”.

Κάσσανδρος Στίγγας: “Απ’ αυτή την χρονιά κρατάω όλα αυτά που μας χάρισε η Αλεξανδρούπολη σαν παίκτες και σαν προσωπικότητες. Είναι μία διαφορετική ζωή εδώ, μία “βολεϊκή” ζωή θα έλεγα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που ήρθαν και μας υποστήριξαν. Όλο τον κόσμο που ήταν δίπλα μας στις καλές και κακές εμφανίσεις”.

Δημήτρης Χατζόπουλος: “Πιστεύω ήταν μία πολύ πετυχημένη σεζόν. Η ομάδα φτιάχτηκε στην αρχή για να παραμείνει, τελικά δείξαμε πως μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω. Εν τέλει καταλήξαμε στην έβδομη θέση, πιστεύω πως θα μπορούσαμε πάντως να πάμε και λίγο καλύτερα”.

Σωκράτης Χαραλαμπίδης: “Είμαι 100% ευχαριστημένος απ’ τη φετινή χρονιά, αφού ο αρχικός σχεδιασμός ήταν άλλος και σε μία φάση του πρωταθλήματος φτάσαμε να παλεύουμε για την τετράδα. Παίξαμε κάποιες φορές καταπληκτικό βόλεϊ και τα συγχαρητήρια πηγαίνουν στον προπονητή μας κ. Μουστακίδη. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που ήμασταν φέτος σαν μία οικογένεια”.

Ντάνιελ Βανέγκας: “Φτιάχτηκε μία ομάδα με στόχο να μην χαθεί η κατηγορία και καταφέραμε στην πορεία και κάναμε περισσότερα. Σε προσωπικό επίπεδο κατάφερα να βελτιωθώ σαν αθλητής και προσωπικότητα φέτος. Πιστεύω πως αυτή η ομάδα, αυτή η πόλη, αυτός ο κόσμος απήλαυσε την φετινή χρονιά. Είμαι πολύ ευτυχισμένος”.

Λεάλ Χουάρες: “Είχαμε μεγάλες στιγμές μέσα στη σεζόν και θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμη μεγαλύτερες αν ήμασταν πιο προσεκτικοί. Μέσα απ’ τη σεζόν γίναμε από παιδιά, άνδρες. Νομίζω πως η καλύτερη στιγμή ήταν το τελευταία παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ γιατί ήταν το τέλος του ταξιδιού”.

Γιάννης Χαριτωνίδης: “Κρατάω το κλίμα, το πολύ καλό κλίμα που είχαμε σαν ομάδα. Κρατάω επίσης την άψογη συνεργασία με το προπονητικό σταφ. Κρατάω τη ζεστασιά του κόσμου, που ήταν πολύ σημαντική μέσα στη σεζόν και μας έδινε δύναμη. Πιστεύω πως ήμασταν μία ομάδα που θα μπορούσαμε να ήμαστε στην 4η θέση ή στην 5η, αλλά οκ ήρθε η 7η”.

Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος: “Αυτή η σεζόν μόνο θετικά έχει. Οι στόχοι που τέθηκαν πραγματοποιήθηκαν. Παίξαμε πολύ καλό βόλεϊ”.

Γιάννης Καβαρατζής: «Λυπάμαι πολύ που τελειώσαμε τόσο νωρίς τις υποχρεώσεις μας. Ήμασταν μία νεανική και καινούρια ομάδα. Δέσαμε πολύ μέσα και έξω από το γήπεδο, γίναμε πολύ καλοί φίλοι και πιστεύω ότι αυτό είναι που θα μας λείψει πιο πολύ απ’ όλα. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κόσμο που ήταν και φέτος στο πλευρό μας. Είναι γνωστό ότι στην Αλεξανδρούπολη ο κόσμος μας φέρνει νίκες και ελπίζουμε να τον κάναμε για ακόμα μία χρονιά περήφανο»

Τι θα άφηναν πίσω;

Παρασκευάς Τσέλιος: “Θέλω να είμαστε και του χρόνου έτσι, δεν θέλω να αλλάξω τίποτα απ’ αυτή τη σεζόν που τελείωσε. Το μόνο που θα ήθελα ‘ίσως να ξεχάσω, αλλά και να το θυμάμαι ταυτόχρονα, είναι η ήττα απ’ το τελευταίο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Απ’ τη μία ξεπεράσαμε τον αρχικό μας στόχο, αλλά απ’ την άλλη θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη τύχη και καλύτερο τελικό πλασάρισμα”.

Νίκος Παλέντζας: “Κρατάω τα πάντα, δεν θέλω να ξεχάσω τίποτα”.

Κάσσανδρος Στίγγας: “Δεν θέλω να αφήσω τίποτα, ακόμα και στις κακές στιγμές μας αγκάλιασαν όλοι και στα δύσκολα ήταν μαζί μας”.

Δημήτρης Χατζόπουλος: “Τίποτα δεν θέλω να αφήσω πίσω. Πρέπει να κρατήσουμε τα πάντα ακόμα και τα αρνητικά για να τα έχουμε οδηγό για του χρόνου”.

Σωκράτης Χαραλαμπίδης: “Θέλω να κρατήσω τα πάντα απ’ τη φετινή χρονιά”.

Ντάνειλ Βανέγκας: “Θα άφηνα πίσω τα τρία πρώτα παιχνίδια του Μάρτη, όπου χάσαμε βαθμούς με Κύζικο (εντός), Παναχαϊκή (εκτός) και Παμβοχαϊκό (εντός), με συνέπεια να μην έχουμε ένα καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι-οφ και έναν πιο βατό αντίπαλο”.

Λεάλ Χουάρες: “Θα ήθελα να αφήσω πίσω την περίοδο που είχαμε την ευκαιρία να ανεβούμε ψηλά, αλλά χάσαμε σημαντικά παιχνίδια στη σειρά, με συνέπεια να έχουμε πολύ δύσκολο αντίπαλο στα πλέι-οφ”.

Γιάννης Χαριτωνίδης: “Πραγματικά δεν θέλω να αφήσω τίποτα πίσω απ’ την φετινή χρονιά. Ήταν μία πολύ όμορφη σεζόν”.

Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος: “Δεν μπορώ να θυμηθώ τίποτα κακό σε αυτή τη χρονιά”.

Γιάννης Καβαρατζής: “Δεν μπορώ να αφήσω κάτι απ’ τη φετινή χρονιά”.

 

Share it