Search

Η πιο μεγάλη ώρα για τους Κύκλωπες, είναι τώρα!

Οι Κύκλωπες παίζουν τα ρέστα τους για την παραμονή τους στην Α2 το Σάββατο και άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας δηλώνουν πανέτοιμοι για την εκπλήρωση του στόχου, που δεν είναι άλλος απ’ το να αγωνίζονται και του χρόνου στην Α2!

Η ώρα της κρίσης  έφτασε για τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης. Η ώρα που οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς θα παίζονται σε ΈΝΑ  παιχνίδι. Ο σκόπελος του ΑΟ Ιωαννίνων, είναι που θα καθορίσει αν το Σάββατο αργά το απόγευμα οι Αλεξανδρουπολίτες θα έχουν ξέφρενα πανηγύρια ή θα επιστρέφουν με σκυμμένο κεφάλι απ’ την Ήπειρο.  Το στοίχημα της παραμονής ήταν δύσκολο εξ αρχής, είχαν όμως όλοι στην ομάδα των Κυκλώπων την διάθεση, να παλέψουν με νύχια και με δόντια για να το κερδίσουν.

Η απόσυρση του Δία Πολίχνης, άνοιξε τον δρόμο για την παραμονή, καθώς πλέον θα έπρεπε το σύνολο του Ηλία Τάρε να περάσει άλλη μια ομάδα στην βαθμολογία για να παραμείνει. Έλα που όμως η Α2 είναι μια πολύ δύσκολη κατηγορία, στην οποία για να ανταπεξέλθει μια ομάδα χρειάζεται ποιότητα αλλά και εμπειρία. Οι Κύκλωπες στην αρχή της χρονιάς αποφάσισαν να πορευτούν με την ίδια ομάδα περίπου, με την οποία κέρδισαν πέρσι την άνοδο. Μια επιλογή, επιβράβευση σ’ όσους συνέβαλαν στην περσινή επιτυχία. Στην πορεία φάνηκε πως θα ήταν δύσκολη η παραμονή μ’ αυτήν την απόφαση, γι’ αυτό και προστέθηκαν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο στη φαρέτρα του προπονητή, ο πολύπειρος Βλάνταν Βουγιάνοβιτς (πρώτος ξένος στην ιστορία της ομάδας) και ο Λευτέρης Καρβουνίδης. Απ’ την στιγμή που ειδικά ο Σέρβος μπήκε στο κλίμα της ομάδας και βρήκε αγωνιστικό ρυθμό, οι Κύκλωπες έδειξαν να ανεβαίνουν αγωνιστικά. Αποκορύφωμα το παιχνίδι με τον ιστορικό ΓΑΣ Κιλκίς εκτός έδρας στις 11 Μαρτίου, όπου με κορυφαίο τον Βλάνταν με 10 γκολ, κατάφεραν  να αποσπάσουν  την ισοπαλία, με τον βαθμό να τους επιτρέπει να φτάσουν τους 7 βαθμούς, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική 1-2 Απρίλη (και μετά το διάλειμμα δύο εβδομάδων για όλες τις ομάδες) οι Κύκλωπες έφτασαν τους 9 βαθμούς, αφού κέρδισαν στα χαρτιά τον Ζαφειράκη Νάουσας που δεν κατέβηκε να αγωνιστεί την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη. Ο ΑΟ Ιωαννίνων πήρε και αυτός ένα ακούραστο δίποντο, αφού ήταν να αγωνιστεί με τον Δία Πολίχνης, που ως γνωστόν έχει αποχωρήσει προ πολλού. Όπερ συνεπάγεται 9 βαθμοί οι Κύκλωπες, 7 τα Γιάννενα (θυμηθείτε την βαθμολογία εδώ) και ένα ματς “ο θάνατός σου, η ζωή μου” το Σάββατο στις 17:00 το απόγευμα στην μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου.

Τα συν και τα πλην για τους Κύκλωπες

Πλην: Τα προβλήματα δεν λείπουν για τον Ηλία Τάρε, που θα στερηθεί κάποιους σημαντικούς παίκτες (Λαιλισίδης, Χαριτούδης, Μπασδάνης, Σέλκος, Ιβόσεβιτς είναι εκτός)  ενώ στα αρνητικά θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και το γεγονός πως το τελευταίο επίσημο παιχνίδι των Κυκλώπων ήταν ακριβώς πριν ένα μήνα στο Κιλκίς. Αγωνιστικός ρυθμός δεν υπάρχει και το πλέον άσχημο είναι πως αυτό έγινε εκεί που έδειξε η ομάδα πως είχε βρει τέμπο.

Πλην: Οι Γιαννιώτες τα παίζουν όλα για όλα όπως και οι Κύκλωπες, αλλά τα παίζουν “σπίτι” τους. Θα δημιουργήσουν εκρηκτική ατμόσφαιρα, ενώ θα έχουν και σημαντικές επιστροφές αθλητών, ιδιαίτερα σημαντικών και ικανών.

Συν: Οι Κύκλωπες μπορεί να μην είχαν αγώνες και αγωνιστικό ρυθμό, αλλά είχαν χρόνο να προετοιμαστούν. Να προπονηθούν εντατικά και απρόσκοπτα ατενίζοντας μόνο στον τελικό με τα Γιάννενα. Η προετοιμασία όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και ψυχοπνευματικό για τέτοια ματς, do or die, είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Συν: Ο Βλάνταν έδειξε στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας πως μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο για τον οποίο τον επέλεξαν οι Κύκλωπες. Να ηγηθεί των προσπαθειών της ομάδας και να αποτελέσει αυτόν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, που θα έχει την εμπειρία, την ικανότητα και το καθαρό μυαλό, να καθοδηγήσει τους συμπαίκτες του στο παρκέ και να βγει μπροστά όταν τα πράγματα πάνε να στραβώσουν. Στο ματς με τα Γιάννενα, οι Κύκλωπες περιμένουν πολλά απ’ αυτόν.

Συν: Στο ψυχολογικό κομμάτι οι Κύκλωπες δείχνουν συνειδητοποιημένοι για τον βαθμό δυσκολίας της αποστολής τους και έχουν πίστη στις ικανότητές τους.

Τα σενάρια της παραμονής για τους Κύκλωπες

Οι Κύκλωπες όπως είναι εύκολα αντιληπτό θα παραμείνουν στην Α2 με νίκη η ισοπαλία, καθώς έτσι ο ΑΟ Ιωαννίνων θα έχει σίγουρα λιγότερους βαθμούς. Τώρα όσον αφορά το σενάριο ήττας της ομάδας του Ηλία Τάρε, σ’ εκείνη την περίπτωση οι Κύκλωπες δεν θα πρέπει να χάσουν με διαφορά άνω των δύο γκολ, διότι τότε η Α2 θα αποτελέσει παρελθόν. Η νίκη με 31-29 στην Αλεξανδρούπολη δίνει το περιθώριο στους Κύκλωπες να κερδίσουν την μάχη της παραμονής ακόμη και με διαφορά δύο τερμάτων, με προϋπόθεση όμως να σκοράρουν 30 γκολ ή παραπάνω. Όπως το ποδόσφαιρο ένα πράγμα, όπου μετράει το “εκτός έδρας γκολ”. Με ήττα 32-30, 33-31, 34-32 κ.ο.κ. οι Κύκλωπες πανηγυρίζουν παραμονή.

12 στρατιώτες του τελικού παραμονής με τα Γιάννενα

Χαραλαμπίδης, Επιτρόπου, Πιστόλας, Θεοδώρου, Καραβασίλης,  Ξηρόπουλος,  Κωστόπουλος Ιωαάννης. Κωστόπουλος Βασίλης, Τζίνεβης, Καρβουνίδης, Βουγιάνοβιτς,  Γλήνιας.

Πίστη στην παραμονή απ’ την διοίκηση, τον προπονητή και τους παίκτες!

Το παραπάνω σενάριο περί ήττας δεν θέλει να το σκέφτεται ο προπονητής Ηλίας Τάρες, που έχει προετοιμάσει την ομάδα του όλο αυτό το διάστημα για νίκη στα Γιάννενα.

«Κακά τα ψέματα το παιχνίδι με τον ΑΟ Ιωαννίνων είναι παιχνίδι κατηγορίας, το οποίο πρέπει να πάμε να κερδίσουμε, καθώς το μαξιλαράκι των 2 γκολ, δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε. Το παιχνίδι στα Γιάννενα θα είναι περίεργο γιατί ίσως έχει τρεις προσθήκες ο αντίπαλος σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια, τον Σκανδάλη τον Ζαμπάλα και τον Γεωργίου. Η περίοδος απραξίας για μας έχει και τα καλά και τα κακά του. Στα άσχημα είναι το γεγονός πως είχαμε ρυθμό και ψυχολογία μετά το ματς με το Κιλκίς, στα θετικά όμως πως δουλέψαμε εντατικά αυτές τις βδομάδες».

Σε ερώτησή μας, αν τον προβληματίζει και θεωρεί πως θα γυρίσει μπούμερανγκ το γεγονός πως στους Κύκλωπες  κάνει και ήττα μέχρι 2 γκολ,  επισήμανε:

Η.Τ.: «Δεν το χω ζήσει σαν προπονητής, αλλά το χω βιώσει ως παίκτης. Τότε μου χε κάνει καλό, γιατί ο προπονητής μας, μας είχε πείσει πως πάμε μόνο για τη νίκη. Αυτό το πάμε για τη νίκη, δεν πρέπει να το δούμε σαν κλισέ, αλλά σαν αυτοσκοπό και στόχο».

Για το τι ποσοστά, δίνει στην ομάδα του να παραμείνει, ο προπονητής των Κυκλώπων φάνηκε αισιόδοξος.

Η.Τ.: «Θεωρώ πως έχουμε 60% πιθανότητες να παραμείνουμε! Ακόμη και αν αγωνιστούν τα τρία νέα πρόσωπα απ’ τον ΑΟ Ιωαννίνων στο μεταξύ μας παιχνίδι την τελευταία αγωνιστική, θεωρώ πως έχουμε πιο συμπαγή και δεμένη ομάδα».

 

Ο Άκης Χαραλαμπίδης, ένας εκ των αρχηγών της ομάδας, και ο οποίος αναμένεται να επωμιστεί ένα νέο ρόλο στον τελικό με τα Γιάννενα, δήλωσε πανέτοιμος για το παιχνίδι.

«Η Α2 είναι μια πολύ δύσκολη κατηγορία και το αντιληφθήκαμε ειδικά μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Η προσθήκη του Βλάνταν ήταν πολύ σημαντική γιατί μας ανέβασε ποιοτικά, ενώ θέλω να πω πως αν είχαμε τον Βουγιάνοβιτς απ’ την αρχή της σεζόν, τώρα πιστεύω θα ‘χαμε σωθεί. Με τα αν πάντως δεν γίνεται κάτι. Θέλουμε να σωθεί η ομάδα, να μείνουμε στην Α2 και μόνο για αυτό δουλεύαμε όλο αυτό το διάστημα. Θα πάμε στα Γιάννενα με σκοπό, επιστρέφοντας να βρισκόμαστε και πάλι στην Α2!»

 

Ο έφορος του ανδρικού τμήματος, Δημήτρης Αργυρούδης, αναφέρθηκε σ’ όλους εκείνους τους λόγους που οι Κύκλωπες που κάνουν αναγκαία την παραμονή της ομάδας στην, όχι μόνο για τον ίδιο τον σύλλογο, αλλά και για την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Όπως είπε, οι Κύκλωπες έχουν όραμα για το μέλλον.

« Η παραμονή είναι ένας σημαντικός στόχος για την ομάδα, καθώς επιδίωξή μας είναι να οδηγήσουμε το χάντμπολ της Αλεξανδρούπολης όσο το δυνατόν ψηλότερα. Φέτος, μετά την άνοδό μας στην Α2 κατηγορία έπειτα από 18 χρόνια, φέραμε τον πρώτο ξένο στην ιστορία της ομάδας (σ.σ. τον Βλάνταν Βουγιάνοβιτς) και το όραμά μας για το μέλλον είναι να χτίσουμε μια ισχυρή ομάδα, που θα απαρτίζεται αύριο μεθαύριο με παιδιά απ’ τα φυτώρια, το οποία γιατί όχι, να οδηγήσουν την ομάδα μέχρι και την Α1. Αυτό είναι το όραμά μας»

 

 

Share it