Search

Τεχνικό δίδυμο και Μανδαλάκης της Ασπίδας Ξάνθης στους κορυφαίους της αγωνιστικής της Β’ Εθνικής!

Στην κορυφαία πεντάδα της 25ης αγωνιστικής του Βόρειου ομίλου της Β’ Εθνικής του μπάσκετ, συμπεριλήφθηκαν από το superbasket.gr οι προπονητές της Ασπίδας Ξάνθης Κώστας Ιωαννίδης & Γιώργος Κωτάκης, όπως και ο παίκτης των Θρακιωτών Γιάννης Μανδαλάκης.

Αναλυτικά η πεντάδα που επέλεξε για αυτή την αγωνιστική η ιστοσελίδα:

1) Κώστας Τσιρογιάννης (Πιερικός Αρχέλαος)

Ο μικρός του Πιερικού έκανε πάλι «θαύματα» κι έδειξε για ακόμη μία φορά πως δεν φοβάται να πάρει την μπάλα, να σκοράρει ή να δημιουργήσει σε ένα παιχνίδι από εκείνα που αποτελούν κριτήριο για την παραμονή, όπως εκείνο με τον Ερμή Λαγκαδά. Με 14 πόντους, ένα τρίποντο και ιδανική «ενορχήστρωση» του παιχνιδιού της ομάδας του, την κατηύθυνε μαζί με τους Καραγκιολίδη-Γκογκίδη σε ένα μεγάλο αποτέλεσμα, που την φέρνει για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό πάνω από την «επικίνδυνη ζώνη». Το πιο ευχάριστο από όλα, είναι πως ο κόουτς Χατζηιωάννου έχει δώσει τα «κλειδιά» σε έναν αθλητή 17 ετών για μία τόσο δυσκολή και μέχρι τώρα έχει δικαιωθεί.

2) Γιάννης Μανδαλάκης (Ασπίδα Ξάνθης)

Τον τελευταίο καιρό, η πορεία του είναι διαρκώς ανοδική και στο θρίαμβο κόντρα στο Πευκοχώρι ο ρόλος ήταν απόλυτα ηγετικός, πραγματοποιώντας ίσως το καλύτερο φετινό του παιχνίδι. Με 23 πόντους και 5 τρίποντα, ήταν ο εκτελεστής της Ευρώπης, δίνοντας στην ομάδα του την ευκαιρία να συνεχίσει την φοβερή πορεία που διαγράφει εσχάτως, η οποία είναι… παράλληλη με τη δική του. Η ποιότητα του Γιάννη Μανδαλάκη, δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και είναι μεγάλη επιτυχία του κόουτς Ιωαννίδη που έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, αποτελούμενο από πολλές προσωπικότητες σαν αυτόν.

3) Ευθύμης Κοθράς (Φίλιππος Βέροιας)

Σε ένα από τα ματς «ζωής και θανάτου» για τον Φίλιππο δήλωσε «παρών», βοηθώντας την ομάδα του να αποφύγει την «κακοτοπιά» του Αίαντα Ευόσμου. Σημειώνοντας 22 πόντους και όντας εξαιρετικός στην οργάνωση για το σύλλογο από την Ημαθία, ήταν εκείνος που έδειξε το δρόμο στους συμπαίκτες του, ώστε να φτάσουν σε άλλη μία νίκη-«ανάσα» για τη σωτηρία. Αυτά τα παιχνίδια, άλλωστε, είναι εκείνα για τα οποία ζει ο Ευθύμης Κοθράς.

4) Γιάννης Δασκαλόπουλος (Στρατώνι)

Συνεχίζει να τρομάζει τους αντίπαλους ψηλούς, με εκείνους της Γέφυρας να είναι οι επόμενοι που δεν έβρισκαν το αντίδοτο απέναντί του. Σκοράροντας 20 πόντους με ένα τρίποντο και όντας εξαιρετικός και στην άλλη πλευρά του παρκέ, ήταν για ακόμη μία φορά ο παίκτης που ξεχώρισε στο «ζωγραφιστό» για κάποια από τις δύο ομάδες, με την παρουσία του να είναι δεσποτική στο «ζωγραφιστό». Όταν ο Γιάννης Δασκαλόπουλος είναι σε τέτοια κατάσταση, τότε τα νέα για τον Γιάννη Χατζούλη είναι συνήθως καλά στη διάρκεια του αγώνα.

5) Βασίλης Μακρής (Αγρίνιο)

Την εποχή όπου ο Χρήστος Μυριούνης ψάχνει λύσεις εκτελεστικά, προκειμένου να καλυφθεί το κενό του Θεοδόση Γκόβα, εκείνος ανταποκρίθηκε με το παραπάνω. Πέτυχε 21 πόντους με δύο τρίποντα κόντρα στον Πολύγυρο, ήτοι 15 παραπάνω από τον φετινό του μέσο όρο (6.2 π..), κάνοντας μάλλον την κορυφαία φετινή του εμφάνιση επιθετικά και κυριαρχώντας απόλυτα στις δύο ρακέτες, αφού έκανε πολύ καλή δουλειά και στην άμυνα με τους αντίπαλους ψηλούς. Ο Βασίλης Μακρής ήρθε στο πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς να προστεθεί ως μία απόλυτα υπολογίσιμη λύση για τους Αιτωλοακαρνανούς.

Προπονητής: Κώστας Ιωαννίδης-Γιώργος Κωτάκης (Ασπίδα Ξάνθης)

Η ομάδα τους κάνει τον τελευταίο καιρό πορεία πρωταθλητισμού, έχοντας απελευθερωθεί πλήρως από το άγχος της παραμονής και μάλιστα έχει φτάσει μόλις σε απόσταση μίας νίκης από την τέταρτη θέση. Αυτό που ζουν στην Ασπίδα Ξάνθης, ίσως να βρίσκεται πάνω από τις επιδιώξεις και τα μεγαλύτερα όνειρα που έχουν κάνει για φέτος κι εκείνος είναι οι άνθρωποι που έχουν εμπνεύσει όλη αυτή την προσπάθεια, βλέποντας όλους τους παίκτες να συνεργάζονται αρμονικά, καθώς όπως αναφέραμε νωρίτερα, έχουν στη διάθεσή τους αρκετούς με μεγάλη προσωπικότητα. Το έργο του Κώστα Ιωαννίδη, σε συνεργασία με τον Γιώργο Κωτάκη, πλέον επιβραβεύεται κάθε αγωνιστική με τον καλύτερο τρόπο, με το Πευκοχώρι να ηττάται κατά κράτος και να υποτάσσεται στην ακριτική πόλη.

Share it