Search

Κύπελλο μετά το 1980 για την ΑΕΔ, τρίτη σερί απώλεια του τίτλου για την Άνθεια (video)

Η ΑΕ Διδυμοτείχου ήταν η μεγάλη νικήτρια στον 40ου τελικού Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου, επικρατώντας 1-0 της Ένωσης Άνθειας/Αρίστεινου στο Δημοτικό Στάδιο Σουφλίου «Δημήτρης Μπακιρτζής».

Σκόρερ του μοναδικού γκολ του τελικού ήταν ο Γιάννης Γωνιάδης που μετά από εκτέλεση φάουλ του Ιντζέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ με προβολή στο 73′.

Σε έναν πολύ όμορφο τελικό που είχατε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά από το SportsAddict, οι δύο ομάδες έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και ικανοποίησαν τους αρκετούς φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου του Σουφλίου. Σε αυτό βοήθησε και ο καλός καιρός (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο).

Το ματς ήταν μοιρασμένο, θα μπορούσε να λήξει και ισόπαλο όπως θα μπορούσε και Άνθεια να είχε προηγηθεί. Μοιρασμένο ήταν και στο α’ ημίχρονο όπου ΑΕΔ & Ένωση είχαν από δύο κλασσικές ευκαιρίες. Η τυπικά γηπεδούχος Άνθεια με τρομερό σουτ του Ευφραιμίδη ο οποίος είδε την μπάλα να σταματάει στο ορζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη στο 7′ και με τον Καλέτσιο στο 26′. Το Διδ/χο απάντησε σε αυτές τις δύο ευκαιρίες με τον Γιαννόπουλο στο 14′ και το 27′ να μην μπορεί από πολύ κοντά να βρει δίχτυα.

Στο β’ μέρος η μπάλα συνέχιζε να πηγαίνει πάνω κάτω, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ και την ΑΕΔ να είναι τελικά αυτή που το πέτυχε. Σε ένα από τα πολλά κερδισμένα φάουλ για τους «πράσινους» ο Ιντζές έφερε την μπάλα με σέντρα μέσα στην περιοχή και ο Γωνιάδης που βρέθηκε στην πορεία της την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μπαμπλή. Από το γκολ και μετά η Άνθεια κυνήγησε την ισοφάριση, έχασε ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο τέρμα.

Η διαιτησία του αγώνα με τους κ.κ. Σιβούδη, Τερζόπουλο, Γεωργακούδη & Παπά ήταν πολύ καλή, όπως εξαιρετική ήταν και η παρουσία του κόσμου, που με εξαίρεση ένα μικρό συμβάν στο πρώτο ημίχρονο η συμπεριφορά του ήταν υποδειγματική. Μάλιστα, κατά την διάρκεια των απονομών όλοι οι φίλοι της ΑΕ Διδυμοτείχου χειροκρότησαν θερμά τους παίκτες της Άνθειας.

Αυτή ήταν η 2η φορά που η ΑΕΔ παίρνει το Κυπέλλο της ΕΠΣ Έβρου, με την τελευταία να είναι 37 χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 1980 όταν και είχε νικήσει τον Ορέστη Ορεστιάδας. Από την άλλη, η Άνθεια βρέθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά στην πηγή και δεν μπόρεσε να πιει νερό. Πέρυσι το είχε χάσει από τον Έβρο Σουφλίου και πρόπερσι από τον ΑΟ Νεοχωρίου.

Συνθέσεις:

Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου (Μιχάλης Φλώρος): Μπαμπλής, Δουμπουλάκης, Δορουγιδένης, Τσαπάνης, Λίτσιος, Καλέτσιος (79′ Καβατζικιώτης), Καπανίκας (65′ Τερζής), Μαλτέζος, Πατσιώρας, Ευφραιμίδης (79′ Καρασερίδης), Μαρασλής.

ΑΕ Διδυμοτείχου (Γιάννης Αναστασιάδης): Κυριακίδης, Θάνος, Παντελίδης, Τζανετάκος, Άχπας, Αγγελακάκης (89′ Ζλατάνης), Πετρόπουλος Κ. (58′ Μαμρακισβίλι), Γωνιάδης, Πετρόπουλος Σ., Γιαννόπουλος, Ιντζές (81′ Καβανόζης).

Δείτε ξανά παρακάτω ολόκληρο τον τελικό:

Share it