Search

Παλικαρίσια εμφάνιση της Εθνικής μας στις Βρυξέλλες! Βασικοί Τοροσίδης και Μάνταλος στην ισοπαλία με το Βέλγιο

Η  εθνική ομάδα, ανήμερα της επετείου για την επανάσταση του 1821, έφτασε… μια ανάσα από το να πανηγυρίσει μια σημαντική νίκη. Μέχρι το 90ο λεπτό προηγούνταν του Βελγίου με 1-0, χάρη στο γκολ του Μήτρογλου, όμως ο Λουκάκου κατάφερε να ισοφαρίσει, λίγο πριν τη λήξη και να στερήσει από την ελληνική ομάδα την πρώτη (εκτός έδρας) νίκη της επί του «κόκκινων διαβόλων».

Βασικός σε όλο το παιχνίδι αγωνίστηκε ο ξανθιώτης αρχηγός της Εθνικής μας, Βασίλης Τοροσίδης, βασικός ξεκίνησε και ο Πέτρος Μάνταλος που έγινε αλλαγή στο 84′ για να περάσει στο ματς ο Ζέκα στο ντεμπούτο του με την “γαλανόλευκη”. Στον πάγκο έμεινε ο Μανώλης Σιώπης.

Καθοριστική, στην εξέλιξη και την κατάληξη, της αναμέτρησης ήταν η αποβολή του Ταχτσίδη με 2η κίτρινη κάρτα στο 65′. Η εθνική ολοκλήρωσε τον αγώνα με 9 παίκτες, λόγω αποβολής του Τζαβέλλα στις καθυστερήσεις.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Εθνική μας έμεινε στην δεύτερη θέση  του ομίλου, έναν παραπάνω απο τους Βόσνιους που κέρδισαν με 5-0 το Γιβραλτάρ. Ισόπαλες χωρίς τέρματα αναδείχτηκαν Κύπρος και Εσθονία. Επόμενο ματς για την Εθνική μας στην Ζένιτσα την Παρασκευή 9 Ιουνίου.

Η βαθμολογία

1. Βέλγιο 13 (22-2)

2. Ελλάδα 11 (10-3)

3. Βοσνία 10 (13-5)

4. Κύπρος 4 (3-8)

5. Εσθονία 4 (5-15)

6. Γιβραλτάρ 0 (2-22)

Η επόμενη αγωνιστική (6η)

Παρασκευή 9/6

Βοσνία – Ελλάδα (21:45)

Εσθονία – Βέλγιο

Γιβραλτάρ – Κύπρος

Share it