Search

Σπουδαία διάκριση και χάλκινο μετάλλιο για φοιτητή του ΔΠΘ στο Βαλκανικό Μπάντμιντον!

Τα χαμόγελα από την Τουρκία ήρθαν από την πρώτη κιόλας ημέρα, καθώς η Εθνική ομάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα ομαδικά του Βαλκανικού πρωταθλήματος U19 που διεξάγεται στην Αδριανούπολη. Για την Εθνική μας και μάλιστα με πολύ καλή παρουσία είχε και ο Σερραίος Πασχάλης Μελικίδης που σπουδάζει στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης(Δ.Ο.Σ.Α)  του Δημοκρίτειου στην Κομοτηνή, και παρότι ανήκει στο “Ρούπελ” ΣΙδηροκάστρου προπονείται υπο τις οδηγίες του Χαράλαμπου Ιορδάνου και την ομάδα του Δημοκρίτειου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε έως τα ημιτελικά και παρά την ήττα της από την Βουλγαρία ανέβηκε στο βάθρο, καθώς δεν υπάρχει αγώνας για το χάλκινο μετάλλιο.

Για την Εθνική αγωνίστηκαν οι: Πασχάλης Μελικίδης, Μάριος Μπούλιος, Γιώργος Κτένας, Δήμητρα Κρουστάλη, Παντελία Μπάρτζιου και Αρτεμις Αναστασίου, ενώ στην Τουρκία βρέθηκε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Ξάνθου.

Στην πορεία προς τα ημιτελικά η Ελλάδα πραγματοποίησε πολύ μεγάλη έκπληξη και κέρδισε με 3-2 την Ρουμανία. Ένα αποτέλεσμα, που αφενός συζητήθηκε από όλους και αφετέρου απέδειξε ότι το μέλλον του ελληνικού Μπάντμιντον είναι ευοίωνο.

Στο καθοριστικό παιχνίδι με την Ρουμανία ο Μελικίδης έκανε το 1-0, καθώς κέρδισε τον Ποπέσκου με 2-0. Στο δεύτερο παιχνίδι η Κρουστάλη ήταν ανταγωνιστική, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 2-1. Στη συνέχεια οι Μπούλιος και Μελικίδης δεν άφησαν κανένα περιθώριο στο διπλό ανδρών στους Ποπέσκου και Χίου και επικράτησαν με 2-0, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στην ελληνική ομάδα. Στο διπλό γυναικών οι Μπάρτζιου και Αναστασίου κάμφθηκαν από τις Μίλου και Λούνγκου με 2-0 κι όλα θα κρινόντουσαν στο μικτό διπλό. Με το σκορ να είναι 2-2 οι Μπάρτζιου και Μπούλιος μπήκαν αποφασισμένοι και ήταν σχεδόν αλάνθαστοι, με αποτέλεσμα να κερδίσουν άνετα με 2-0 τους Χίου και Λούνγκου και έδωσαν στην Ελλάδα την μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο στόχος της ελληνικής ομάδας είχε επιτευχθεί και απέναντι στην πανίσχυρη Βουλγαρία, οι διεθνείς μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά τελικά ηττήθηκαν φυσιολογικά με 4-0. Με δεδομένο ότι δεν προβλέπεται μικρός τελικός η Ελλάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Share it