Search

Ο τελικός Κυπέλλου ΕΠΣ Έβρου πλησιάζει και το SportsAddict σας παρουσιάζει 7 στοιχεία που αξίζει να γνωρίζετε!

Αθλητική Ένωση Διδυμοτείχου και Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου μονομαχούν στον 40ο τελικό του Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου για το πολυπόθητο τρόπαιο.

Άνθεια και ΑΕΔ βρίσκονται για 3η φορά στην ιστορία τους στον τελικό του Κυπέλλου του Έβρου και την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 16:30 παλεύουν για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο τελικός διεξάγεται στο Δημοτικό Στάδιο Σουφλίου «Δημήτρης Μπακιρτζής», ενώ το εισιτήριο του αγώνα κοστίζει 5 ευρώ και έχει χαρακτήρα οικονομικής ενίσχυσης για τους δύο φιναλίστ.

Πάμε να δούμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία αναφορικά με τους τελικούς του Κυπέλλου και βέβαια με τις δύο ομάδες που έχουν φτάσει στον φετινό τελικό.

  • Από τις 2 φορές που η ομάδα του Διδυμοτείχου έφτασε στον τελικό κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο την μία. Αυτό συνέβη το μακρινό 1980 όταν και επικράτησε 2-1 του Ορέστη Ορεστιάδας. Η επόμενη και τελευταία φορά (μέχρι φέτος) που βρέθηκε στον τελικό του Κυπέλλου ήταν το 1996, χρονιά κατά την οποία έχασε το τρόπαιο από τον ΑΟ Σαμοθράκης γνωρίζοντας την ήττα με 2-1.
  • Η Άνθεια που όπως αναφέραμε και παραπάνω έχει φτάσει επίσης σε 2 τελικούς (χωρίς τον φετινό), δεν έχει γευτεί μέχρι στιγμής την χαρά της νίκης. Μάλιστα, αυτή είναι και η 3η συνεχόμενη χρονιά που οι Ενωσίτες θα βρεθούν στον τελικό καθώς συμμετείχαν πέρυσι, αλλά και πρόπερσι. Στον τελικό του 2015 ηττήθηκαν με 1-0 από τον ΑΟ Νεοχωρίου, ενώ σε αυτόν του 2016 έχασαν με 3-2 από τον Έβρο Σουφλίου.
  • Μόνο δύο από τους 39 τελικούς έληξαν χωρίς γκολ. Ο πρώτος ήταν το 1983 με φιναλίστ τους Ορέστη Ορεστιάδας και Θράκη Φερών. Οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι, με τον Ορέστη να επικρατεί 5-4. Ο δεύτερος ήταν το 1990. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Ορέστης, αλλά με αντίπαλο αυτή τη φορά το ΑΛΕΞ. Η κατάληξη ήταν ίδια, με την ομάδα της Ορεστιάδας να νικάει και πάλι με 5-4 στη «ρώσικη ρουλέτα».
  • Η τελευταία φορά που ομάδα από το Νότιο Έβρο κατέκτησε το Κύπελλο ήταν το 2014, με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να επικρατεί 1-0 στον τελικό του Ορέστη Ορεστιάδας.
  • Ο Ορέστης Ορεστιάδας είναι η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές σε τελικό (19), αλλά και τις περισσότερες κατακτήσεις (10).
  • Οι 3 συνεχόμενες χρονιές που η Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου φτάνει σε τελικό δεν αποτελεί ρεκόρ για την διοργάνωση, καθώς αυτό το ρεκόρ το κατέχει ο Ορέστης Ορεστιάδας με 8 συνεχόμενες παρουσίες. Από το 1987 έως και το 1994. Από αυτούς τους 8 τελικούς που συμμετείχε, στους 5 βγήκε και νικητής.
  • Η Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου κατέχει ένα αρνητικό ρεκόρ καθώς είναι μόνη από τις 4 ομάδες που έχουν φτάσει στον τελικό 2 φορές και δεν έχουν κατακτήσει το Κύπελλο. Οι άλλες τρεις είναι η ΑΕΔ, ο ΑΟ Σαμοθράκης και ο Εθνικός Λουτρού που πήραν το τρόπαιο την μία από τις δύο φορές που βρέθηκαν σε τελικό.

 

Share it