Search

Ειδικό βραβείο για την προώθηση της ισότητας και της μη βίας για το «Καταφύγιο» του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής του Νεοκλή Λεμονίδη!

Με το ειδικό βραβείο “Premio especial A la promocion de la igualdad y la no violencia”, ελληνιστή το Βραβείο για την προώθηση της ισότητας και της μη βίας, για την ταινία τους «Καταφύγιο», στις αποσκευές τους γύρισαν από διεθνές φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 16 με 19 Μαρτίου στην Ισπανική πόλη Plasencia, οι μαθήτριες και εκπρόσωποι  του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής κ.κ. Βασιλεία Γαβριηλίδου και Σωτηρία Ιωαννίδου.

Τις δύο επιλεχθείσες μαθήτριες συνόδεψε ο συνεργάτης καθηγητής κ. Νεοκλής Λεμονίδης, ο οποίος μιλώντας στον «ΠτΘ» έδωσε τα συγχαρητήρια του στο σύνολο της κινηματογραφικής ομάδας, γνωστοποιώντας πως στην επικείμενη εορτή της 25ης Μαρτίου, οι δύο μαθήτριες θα παραδώσουν το βραβείο στη Διευθύντρια του σχολείου.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα η εν λόγω ταινία – που θίγει το θέμα του προσφυγικού με ένα πρωτότυπο τρόπο, με τις διαφορετικές ομάδες να συμβολίζονται με διαφορετικά φρούτα –  απέσπασε το ειδικό βραβείο του Συνηγόρου του Παιδιού λόγω ανάδειξης, με ιδιαίτερη ευαισθησία, των δικαιωμάτων των παιδιών- προσφύγων, βραβείο που της «χάρισε» και τη συμμετοχή στο φεστιβάλ.

Το σύνολο των συντελεστών της παράστασης θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους έκαναν πραγματικότητα την ταινία αυτή, αλλά και το ταξίδι τους στην Ισπανία, αρχής γενομένης από τον  δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη καθώς και το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, καθώς και τον κ. Νίκο Θεοδοσίου, διοργανωτή του Φεστιβάλ της Ολυμπίας Camera Zizanio που  όπως σημείωσαν «μας έδειξε το δρόμο».

Οι συντελεστές της ταινίας είναι οι εξής: Ι. Καραγιαννίδης, Β. Ντίκας, Ε. Πίτατζη, Π. Προυσανίδου, Ι.Τζιώτζιου, Animation: Β. Γαβριηλίδου, Σ. Ιωαννίδου, Μ. Μαργαριτοπούλου,Α. Ροϊδου, Α. Σταμπούλη, Β. Φραντζή, Δ. Αγγελάκη, Ε. Δοβρή, Μ. Ιμπράμ, Δ. Νικολαΐδου, Χ.Νικολαΐδου, Ε.Πεχλιβανίδου, Α. Τσιοπανίδου, Ζ. Τζορμπατζόγλου. Μετάφραση -Υπότιτλοι: Χρύσα Δημογέροντα, Χρυσούλα Ράφτη.

Πηγή: Paratiritis-news.gr

Share it