Search

Σε…Ξανθιώτικα χέρια το Κύπελλο ΕΠΣ Καβάλας! Έγραψε ιστορία ο Τερζανίδης,”ήρωες” οι Γιουργούσης και Αλή Μπαρή!!!

Το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία του κατέκτησε ο Κεραυνός Πέρνης, που αναδείχτηκε Κυπελλούχος ΕΠΣ Καβάλας, κερδίζοντας στα πέναλτι με 5-4 τον πρωτοπόρο της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Καβάλας Αετό Ορφανού.

Η ομάδα της Πέρνης, οπού προπονητής είναι ο ξανθιώτης τεχνικός Κώστας Τερζανίδης, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον ξανθιώτη τερματοφύλακα της Δημήτρη Γιουργούση που κατέβασε “ρολά” ενώ απέκρουσε και το πέμπτο πέναλτι του Αετού(Αμιάδης ο εκτελεστής), πριν ο έτερος ξανθιώτης της ομάδας Αλή Ογλού Μπαρή ευστοχήσει στο τελευταίο και οδηγήσει τον Κεραυνό στην κατάκτηση του τίτλου και παράλληλα στο να γράψουν όλοι τους με χρυσά γράμματα τα ονόματα τους στην ιστορία του συλλόγου. Να σημειώσουμε πως εύστοχο πέναλτι εκτέλεσε και ο έτερος ξανθιώτης Κώστας Μαυροματίδης.

Μάλιστα, ο 27χρονος τερματοφύλακας του Κεραυνού(τον βλέπετε στην φωτογραφία πάνω με τον προπονητή του Κώστα Τερζανίδη) αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης του τελικού, αφού πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Το φίλμ του αγώνα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του xronometro.com απ’ όπου και η κεντρική φωτογραφία του άρθρου:

Το φιλμ του αγώνα

5′ Κόρνερ Ελέζι, κεφαλιά Γ. Τσαμπέγια, η μπάλα βρίσκει στον Γιουργούση και νέο κόρνερ.

14′ Καλό σουτ του Γ. Τσαμπέγια μέσα από την περιοχή, ελάχιστα άουτ.

18′ Σουτ Σαββατιανού, μπλόκαρε ο Γιουργούσης.

33′ Καλή εκτέλεση φάουλ του Μπαμπατζάνη, γλείφει το δεξί “Γ”

39′ Σέντρα Κιουμορτζή, κεφαλιά Μπαρή λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

42′ Μεγάλη ευκαιρία για την Πέρνη. Μπαλιά του Μπαρή, κατέβασε ο Μαυροματίδης κι έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, άουτ.

49′ Εξαιρετική κάθετη πάσα του Μπαρή, ο Ιβανίδης αντί να σουτάρει άφησε στον Μαυροματίδη, με το σουτ υπό πίεση του επιθετικού της Πέρνης να φεύγει άουτ.

90′ Γύρισμα του Κάμπατζη, η μπάλα περνά παράλληλα με την εστία, χωρίς να υπάρχει παίκτης του Αετού να τη σπρώξει στα δίχτυα.

94′ Φάουλ Κάμπατζη, κεφαλιά Αμιάδη, στο σώμα του Κιόρρι και κόρνερ.

95′ Σουτ του Μπαμπατζάνη, πάνω από τα δοκάρια.

96′ Σπουδαία ευκαιρία για τον Κεραυνό. Ατομική προσπάθεια του Μπαρή, έδωσε στον Μαυροματίδη, όμως ο Τοπαλίδης κάνει την απόκρουση του αγώνα, σώζοντας με τα πόδια.

103′ Σέντρα Κάμπατζη, κεφαλιά Καραγιαννίδη και διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Γιουργούσης.

116′ Ο Αμιάδης άφησε με το στήθος στον Νάκου, αυτός μπήκε στην περιοχή, αλλά έπεσε στα πόδια του κι έδιωξε σε κόρνερ ο Γιουργούσης.

117′ Απίστευτη ευκαιρία για τον Αετό. Ο Ελέζι πέρασε όλη την άμυνα, πάσαρε στον Κάμπατζη, που άδειασε τον Δόρκα, όμως το πλασέ του από τη μικρή περιοχή βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

 

Τα πέναλτι

Μπαμπατζάνης 1-0

Μαυροματίδης 1-1

Ελέζι 2-1

Τσορμπατζή 2-2

Τσαμπέγια Φ. 3-2

Κιουμουρτζής 3-3

Δούμπλατζης 4-3

Νάνος 4-4

Αμιάδης, απέκρουσε Γιουργούσης

Μπαρή Αλήογλου 5-4

Αετός Ορφανού: Τοπαλίδης, Παπαντωνίου, Νάκου, Μπαμπατζάνης, Μαυρομάτης, Καραγιαννίδης, Ελέζι, Αθανασάκης (61′ Αμιάδης), Τσαμπέγια Γ. (97′ Δούμπλατζης), Τσαμπέγια Φ., Σαββατιανός (76′ Κάμπατζης).

Κεραυνός Πέρνης: Γιουργούσης, Καλαμάρης (119′ Μανδαλιανός), Ιβανίδης (70′ Θεοδωρίδης), Κιουμουρτζής, Δόρκας, Κωνσταντάρας, Ευφροσυνίδης, Μαυροματίδης, Κιόρρι (110′ λ.τρ. Τσορμπατζή Ρ.), Μπαρή Αλήογλου, Νάνος.

 

Share it