Search

Εντυπωσιακό θέαμα σε γεμάτες εξέδρες και μεγάλη συμμετοχή το “4ο BUDO FESTIVAL”

Σπαθιά, μάχες, άλματα, ένταση, παλμός και πολλές πολεμικές τέχνες, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παρευρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαρτίου, στο κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής. Εκεί πραγματοποιήθηκε το 4ο Budo Festival, ένα φεστιβάλ που προάγει όλες τις πολεμικές τέχνες, αλλά πάνω από όλα προάγει την συνετή χρήση τους και την πεποίθηση ότι οι πολεμικές τέχνες έχουν αμυντικό και όχι επιθετικό σκοπό.

Σε αυτό το πνεύμα, με τη συμμετοχή πάνω από δέκα σχολών και περίπου 200 αθλητών, και το χειροκρότημα περίπου 600 θεατών, έγιναν επιδείξεις πολεμικών τεχνών. Φυσικά, για μια ακόμη φορά μπορεί να μην …καταλαβαίναμε ακριβώς τι παρακολουθούσαμε, αυτό όμως ήταν εντυπωσιακό. Συγκεκριμένα, έγιναν παρουσιάσεις των αθλημάτων Aiki Jujutsu, Iai Jutsu, Jujutsu, Judo, Karate do, Ninjutsu, Okinawa Karate, Tae kwon do, Kick boxing, Box, Muai Tai, Kapoeira, Nunchaku, Kobudo, Παγκράτιο,

Αυτοάμυνα, ενώ υπήρχαν και διάφορες εκπλήξεις στη βραδιά, όπως εκπτώσεις και προσφορές που έδωσαν όλες οι σχολές με κάθε εισιτήριο των δύο ευρώ, βραβεύσεις των προπονητών, αλλά κι ένα τραγούδι από το τοπικό σχήμα Αλλόκοτα Χρώματα.


“Το μόνο που με στεναχώρησε ήταν πως …δεν χωρούσε όλος ο κόσμος, και περίπου 50 άτομα έμειναν έξω. Του χρόνου το Budo Festival ή θα το κάνουμε διήμερο ή θα μεριμνήσουμε για περισσότερες καρέκλες είτε διαφορετικό χώρο, ώστε να μπουν όλοι!”, μας αναφέρει ο Άγης Βεσεξίδης για τη διοργάνωση, η οποία κάθε χρόνο γίνεται και πιο μαζική.
Όλες οι επιδείξεις είχαν κάτι ξεχωριστό, όμως τα βλέμματα συγκέντρωσε η ομάδα Makoto, η οποία έχει αναδειχθεί ως η καλύτερη ελληνική ομάδα επιδείξεων πολεμικών τεχνών, και στο προσεχές διάστημα θα προσπαθήσει για διάκριση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο!


ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Αναλυτικά, συμμετείχαν με επιδείξεις οι παρακάτω σύλλογοι, τους οποίους αναφέρουμε με τη σειρά που εμφανίστηκαν, μαζί με τους υπεύθυνους προπονητές τους σε παρένθεση:
1. Άπω Ανατολή Κομοτηνής (Άγης Βεσεξίδης)
2. Άπω Ανατολή Βόλου (Μαίρη Νασούλα)
3. Άπω Ανατολή Αλεξανδρούπολης (Δημήτρης Δρακάκης)
4. Άπω Ανατολή Θεσσαλονίκης (Γιάννης Ζήγκος)
5. Χοροτάξιο (Δημήτρης Χιονίδης
6. ΑΣ Δόξα Προσκυνητών (Θανάσης Νεμίτσας)
7. ΑΟ Θραξ (Γιάννης Κάλφας
8. Άπω Ανατολή Ξυλαγανής (Άγης Βεσεξίδης)
9. Θρακομακεδόνες Αθλητές (Χουσεϊν Χουσεϊν)
10. Άπω Ανατολή Αμαράντων-Σαπών (Αμέτ Χασάν)
11. ΑΣΕΚ Ίκαρος: Άκης Μουμτζής
12. Άπω Ανατολή Νευροκοπίου (Άγης Βεσεξίδης)


ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Η τελευταία έκπληξη που “έκρυβε” η βραδιά ήταν ένας νέος …σύλλογος! Συγκεκριμένα, οι σχολές πολεμικών τεχνών της Κομοτηνής ενώνονται, ιδρύοντας μια ένωση, με στόχο να κάνουν συλλογικές δράσεις και δρώμενα. Πρόκειται για την Ένωση Πολεμικών Τεχνών Μαχητικών Αθλημάτων Θράκης, η οποία θα αφορά σε σχολές κάθε είδους πολεμικής τέχνης. Ήδη 16 σχολές έχουν ενταχθεί στη νέα προσπάθεια. “Στόχος είναι να έχουμε όλοι μαζί μια κοινή γραμμή για να κάνουμε ωραίες διοργανώσεις. Όπως ένας σύλλογος αποτελείται από μέλη, έτσι και η ένωση αποτελείται από τα μέλη των συλλόγων της. Αυτή τη στιγμή έχουμε 16 συλλόγους”, μας πληροφορεί ο Άγης Βεσεξίδης για την ένωση.


Σχεδόν όλοι οι σύλλογοι της Ροδόπης συμμετέχουν στην προσπάθεια, ενώ σιγά-σιγά το όνομα ακούγεται σε όλη τη Θράκη. Μαζί, μπορούμε καλύτερα, και στις πολεμικές τέχνες

Share it